insanların trafikte olan saygısızlıkları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokglsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

park ederken yangın musluğu,otobüs durakları,dönüşlere,giriş çıkışlara dikkat eder misiniz ?

• evet her zaman

Kullanılan: 21 67.7%
  • hayır

Kullanılan: 1 3.2%
  • 5dk duraklama yaparken dikkat etmem

Kullanılan: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31
Benim en uç nokta olarak karşılaştığım; yaya çizgisi olan yerde yayaya yol vermek için durdum diye arkadan korna çalmaları olmuştu. Tamamen çocukluktan gelen eğitimsizlik ve geri kafalılıkla alakalı. Türklerin Avrupa'ya gelmesini bu yüzden istemiyorlar. çok büyük bir kısım bildiğin elinde tespih kıro. Almanya'da hala düğün konvoyu yapan kesim var. Cahil her yerde cahil. Türk insanının büyük kısmından bende tiksiniyorum. Aziz Nesin, zamanında türk milletinin %50 si gerizekalı dediği zaman, üzerine alınanlar tarafından gelen tepkiler gerizekalı sayısını doğrulamış ve Aziz Nesini haklı çıkarmıştı. Aynı durum siyasete de yansıyor. Halk kendisi gibi olanı seçermiş. Bazen diyorum ki Türkiye'de doğmak için önce ki hayatımda ne günah işledim. Belki de bu ülkeden gittiğim zaman gideceğim yerin değerini daha iyi anlamam içindir
türk insanı başarılı bilgili eğitimli olan insana her zaman karalamaya yatkın olduğu için fazla kafaya takmamak lazım tv izlerken prof.dr olan birisi organ bağışlama konusu ile ilgili türk insanı için ben bu (dangalaklara) niye bağış yapayım demişti.babam hemen bu nasıl prof. böyle insan insandır yanlış bir düşünce diye düşünüyordu ertesi gün dolmuşla dışarı bir işini halletmeye gitti geldi bize dedi ki dünkü prof. az bile demiş doğru konuşmuş dedi. :) inş daha güzel yarınlara uyanırız.

25 senedir arac kullanıyorum 9 senesi istanbulda. Her türden insan var trafikte haklısınız ama durumun öyle insandan nefret edecek veya tüm topluma yafta yapıştıracak kadar vahim olmadığını düşünüyorum. Kötü hareketler sergileyenler var ama orantiya vurunca saygılı şoför daha çok görüyorum etrafta. Bunları dikkatle bakmazsanız fark edemiyorsunuz, çünkü 1 saat sorun yasamadan yol gidip size 20 araba yol vermis, 10 araba sizi sıkıştırmadan sakince sollamıştır ama o 1 saatin sonunda bitanesi gelip dibinden dibinden selektör yapınca insan illallah ediyor. Bir anda tüm şehirden ve trafikten nefret edebiliyor.
dediğiniz doğru yaya geçidin de bekliyorum mersedesler bmwler yol vermiyor tofaş yol vermişti şaşırmıştım ama bazende tam tersi hiç kimse yol vermiyor :) trafikte bilinçli saygılı kurallara uyan insanlar var ama sayıları az veya bize denk gelmiyor galiba.

Son düzenleme:
Fark etmeden çekiyorum ama fark ettiğimds bulunduğum yerden 6 kat aşağı inip arabanın yerini değiştirdiğim oluyor. Bina ve garaj çıkışlarına park etmiyorum ama otobüs duraklarını fark etmeyip park ettiğim oldu.

Fark etmeden çekiyorum ama fark ettiğimds bulunduğum yerden 6 kat aşağı inip arabanın yerini değiştirdiğim oluyor. Bina ve garaj çıkışlarına park etmiyorum ama otobüs duraklarını fark etmeyip park ettiğim oldu.
olur öyle şeyler otobüs'ün yanaşmasını engellemeyecek şekilde duraklamalar (3-5dakika)olabilir aslında.

Her yerde her tip insan mevcut, günde 3 araba geçen 4 şeritli yerde bile yola atlayıp yol verme kavgasına sebep olan tipleri görebilirsiniz. Kalabalık şehirlerde de trafikten ve stresinden bunalmış agrasif, dikkatsiz sürücüleri de.
Bu ne kişinin ne eğitimiyle ne de yönetildiği kişilerle alakalıdır, dünyanın her yerinden türlü görüntüler görüyoruz.

Park konusunda ise katılıyorum insanlar çok bencil davranabiliyor. 2 dakika yürümemek için kaldırımın ortasına yada trafiği tıkayacak şekilde araba bırakıp giden canlılar oldukça fazla bunun en güzel çözümü elinde fotoğraf makinesi olan polis memurları malum son dönemlerde cezalar iyice katlandığı için caydırıcılık konusunda baya etkili.