İstanbul sınırlarında keyifli yollar

alpchalashkan

İdris Alp Chalashkan
Takipçi
3
19
Marka
BMW
Merhabalar,

Tahminimce buradaki çoğu kişi haftasonları hiç olmazsa arada bir araba sürerek stres atıyordur.

İstanbul dışına çıkmadan atmosferi güzel virajlı yol, rota önerisi olan paylaşırsa çok sevinirim

Merhaba, anadolu kavağı yolu - yoros kalesi civarları oldukça keyiflidir özellikle geceleyin tam bir etap oluyor. Şile yolları da var gece gazlamasına birebir.

Ömerli - şile arasındaki 2 gidiş 2 geliş yol,
Anlık radarlara dikkat edildiği sürece yüksek hızlı virajları olan bir yol, kamyonlara dikkat etmek lazım

Yalnız Şile yolları bazı İstanbullu sürücüler için tehlikeli belirtmekte fayda var. Alışkanlık gereği İstanbullu sürücüler yüksek hızlarda araç kullanabiliyor yollar gereği ama iş yüksek hızlı viraj almaya gelince orada işler değişiyor. Buna fazla alışkanlığı olmayan, arabasının lastikleri de buna hazır olmayan sürücülerin çok canını almıştır Şile yolu. Yandaş destekli hafriyat kamyonlarının umursamaz ve pervasız sürüşleri de buna tüy dikiyor. Şile yolundaki bir kaza genelde can kaybıyla bitiyor. O yüzden o güzergahta hız yaparken dikkatli sürmenizi ve lastiklerinizin olabildiği en iyi marka, model ve kondisyonda olmasına önem vermenizi tavsiye ederim.

Yalnız Şile yolları bazı İstanbullu sürücüler için tehlikeli belirtmekte fayda var. Alışkanlık gereği İstanbullu sürücüler yüksek hızlarda araç kullanabiliyor yollar gereği ama iş yüksek hızlı viraj almaya gelince orada işler değişiyor. Buna fazla alışkanlığı olmayan, arabasının lastikleri de buna hazır olmayan sürücülerin çok canını almıştır Şile yolu. Yandaş destekli hafriyat kamyonlarının umursamaz ve pervasız sürüşleri de buna tüy dikiyor. Şile yolundaki bir kaza genelde can kaybıyla bitiyor. O yüzden o güzergahta hız yaparken dikkatli sürmenizi ve lastiklerinizin olabildiği en iyi marka, model ve kondisyonda olmasına önem vermenizi tavsiye ederim.

Kesinlikle, bilmediğiniz yolda kesinlikle basmamanız gereken bir yol. Orada gazlamadan aylar öncesinde bütün yolu hatmetmiştim. Özellikle tozlu yol kısımlarında araba jilet gibi kayabiliyor, Focus RS gibi araçla epey maceramız olmuştu :D

Kesinlikle, bilmediğiniz yolda kesinlikle basmamanız gereken bir yol. Orada gazlamadan aylar öncesinde bütün yolu hatmetmiştim. Özellikle tozlu yol kısımlarında araba jilet gibi kayabiliyor, Focus RS gibi araçla epey maceramız olmuştu :D
Bizim Karadeniz'de çok yol var bunlara benzer o yüzden aliskinligimiz çok. Ben ilk kez sile yollarında kullanırken yabancılık çekmedim ama tehlikeli olduğu çok belli. Virajları keskin ve hız yüksek. Direkt lastiğe çok iş biniyor. Vasat lastik kabul edecek bir yol değil. Ölen çok arkadaşım da oldu ışık üniversitesinden ne yazık ki. Dikkat etmekte fayda var.

Anadolu Kavağı yolu, çok keyifli bir yol olmasına karşın;
Yol kenarındaki çalıların (benim gördüğüm) 2 senedir budanmıyor oluşu yolu oldukça daraltıyor ve sürüşü tehlikeye atıyor :(

Merhaba, anadolu kavağı yolu - yoros kalesi civarları oldukça keyiflidir özellikle geceleyin tam bir etap oluyor. Şile yolları da var gece gazlamasına birebir.
şimdi baktım gayet güzel gözüküyor. şile için aynı şeyi söyleyemem ama yoros kalesi civarını ilk fırsatta deneyecegim

kesinlikle. şile yolundan 1 kez geçtim. dediğiniz gibi hafriyat kamyonları uğranmaması için yeterli bir sebep

Google'dan gelip konuyu okuyacaklar için bende yazıyım, Şile yolu bence de çok tehlikeli bir yol. Deneyimsiz olanların dikkat etmesi lazım.

Pederin işi dolayısıyla bir dönem her gün gidip geldiği, deneyim sahibi olduğu bir yol olmasına rağmen yolcu olarak ben çok tedirgin olmuştum.

Onun haricinde güzel konu, yoktu sanırım önceden. Herkesin katkısını bekliyoruz.

Anadolu'da poyrazköy yolu, şile taraflarında darlık ya da tekeköy, avrupa tarafında sarıyer'den başlayıp garipçe-rumelifeneri-kumköy-demirciköy rotası, belgrad yolu rotası, göktürk çevresi. Aklıma gelen sürüşü keyifli yollar buralar

Merhabalar,

Tahminimce buradaki çoğu kişi haftasonları hiç olmazsa arada bir araba sürerek stres atıyordur.

İstanbul dışına çıkmadan atmosferi güzel virajlı yol, rota önerisi olan paylaşırsa çok sevinirim

1- Şile Merkez-Akçakese Köyü arasındaki yol.
2- Beyoğlu'ndan yola çıkıp yeni havalimanı yolu için Hasdal'dan devam ediyorum. Havalimanı sapağından Yavuz Sultan Selim köprüsü için otobana bağlanıyorum. Köprüye gelmeden kendimi Zekeriyaköy çıkışına atıyorum. Ormanada evlerinde Starbucks'ta oturup 1 kahve içip, Zekeriyaköy'den Bahçeköy'e ormanlık yoldan geçiyorum. Bahçeköy'den Kemerburgaz'a ve sonra Hasdal'a kendimi geri atıp eve dönüyorum. Bu rotayı akşam saat 21.00-01.00 arası yapınca bebek gibi hissediyorum. Avrupa yakasında olan arkadaşlara önerimdir. (Zekeriyaköy'e sapmadan Rumeli Fenerine de atabilirsiniz kendinizi.)