Ben de pek ihtimal vermeyip araştırdığımda 15.9 fit küp olduğu yazıyordu, fotoğraf olarak da heçbek vardı. O haberde de bir yanlışlık olduğunu düşünüp beklemeye geçmiştim, araç gelince görürüz ama fotoğrafta araç gözüküyor. O arabanın 450lt bagajı olması için arka koltuklarla ön koltuk arasında bacağın gireceği yer olmaması lazım. 4 metrelik araba netice olarak. 450 lt bagaj hangi heçbek arabada var, daha önce gördüğümü hatırlamıyorum. Bildiğim herhangi bir C sınıfı heçbeğin bagajı bile o kadar büyük değil.
Egea hb 440 lt, Megane hb 434 lt ymiş. Bunlar dışında Golf, Auris, Astra falan 360-380 ltlerde.
15.9 küp fit mazda 2 sedan'ın hacmi bildiğim kadarıyla. Haberi yapan platformlar aynı diye bununla karıştırmış olabilir. Hangi siteden baktın bilmiyorum fakat bir çok sitede bagaj hacmine hiç değinilmemiş. Bekleyip göreceğiz artık
Kaç yıl önce başladı şu an hatırlamıyorum ama ABD'de Mazda 2 sedan, Yaris sedan olarak satılıyor.Bu direk mazda ama. Direksiyon bile mazda ya ortalik olurda sadece amblem degistirmisler
Ki Toyota yepyeni olarak bu aracı Avrupa'ya sunmaz zira Mazda 2 uzun süredir var. Avrupa için geçerli değil bence direk bu haber.Kaç yıl önce başladı şu an hatırlamıyorum ama ABD'de Mazda 2 sedan, Yaris sedan olarak satılıyor.
@Porsche 'nin dediği gibi, şu an olduğu gibi Avrupa'ya gerçek Yaris (Vitz) gelecektir diye umuyorum.
Türkiye'de de satılan Yarisler, anavatanlarında satılan, diğer Toyotalarda olduğu gibi kendine has logosu bulunan Yaris (Vitz)ler.
ABD'de Mazda 2 sedanın aynısını satıyorlar (Yaris liftback adıyla buradaki Yaris'in aynısı satılıyor geçmişten beri), Hindistan'da ise sadece o bölgede satılan farklı bir araç satıyorlar Yaris adıyla.
Japonya:
Avrupa:
Burada konu başında bulunan haber doğruysa Toyota'nın yaptığı yeni Yaris olmaz, Yaris'i yok edip Mazda'dan araç alıp Yaris adıyla satmak olur.
Hiçbir site bagaj hacmine değinmemiş, sağlıklı bir bilgi bulamadım. Fakat 450 litre bagaj ne ya ? Bu Mazda 2 sedanın bagaj hacmi.
Aynı platformu dahi kullansa yeni Yarisin bagaj hacminin karoser farkından sebep bununla uzaktan yakından alakası olamaz.
Ayrıca bunun olabilme ihtimaline inanan @DouglasAdams dostuma sevgilerimi iletiyorum asufhsdughdsuhghusdg
Bence de imkansız.
Ben önceki Yarisin dış mekanını daha çok sevdim bundan ama iç mekanda bu daha güzel görünüyo.
Bence çok zor ya öyle bir bagaj hacmi. Bizde mazda 3 sedan var 419 litre bagaj...
Ben de pek ihtimal vermeyip araştırdığımda 15.9 fit küp olduğu yazıyordu, fotoğraf olarak da heçbek vardı. O haberde de bir yanlışlık olduğunu düşünüp beklemeye geçmiştim, araç gelince görürüz ama fotoğrafta araç gözüküyor. O arabanın 450lt bagajı olması için arka koltuklarla ön koltuk arasında bacağın gireceği yer olmaması lazım. 4 metrelik araba netice olarak. 450 lt bagaj hangi heçbek arabada var, daha önce gördüğümü hatırlamıyorum. Bildiğim herhangi bir C sınıfı heçbeğin bagajı bile o kadar büyük değil.
Egea hb 440 lt, Megane hb 434 lt ymiş. Bunlar dışında Golf, Auris, Astra falan 360-380 ltlerde.
Bu noktada direk Toyota Amerika'nın basın bildirisine bakmak daha iyi olacak sanırım Orada da "Bagaj alanı olan 15.9 küp fit, neredeyse D-sedan modellerde bulunan hacmi sunuyor." demişler. İlginç ama marka bunu doğruluyorHaberi giren arkadaşa laf atacağına bana gelmişsin.Doğruluğunu araştırmadım doğal olarak.İlk mesajı yazdığımda da şaşırdığım nokta bagaj olduğunu görmüşsündür @by
ABD'de aynı araçtılar zaten ama Avrupa'da ve Japonya'da Yaris (Vitz) farklı bir araçtı. Yine öyle olmasını tercih ederim. Bundan önceki kasalarda da Yaris'i Mazda 2'ye tercih ederdim.Toyota, New York Otomobil Fuarı öncesinde hatchback modeli Yaris’in yeni jenerasyonunu duyurdu. Toyota Yaris, yeni jenerasyonuyla beraber sürpriz şekilde Mazda2 ile kardeş oldu!
Yeni Toyota Yaris, Mazda2 altyapısı ile duyuruldu
İki Japon otomobil markası Mazda ve Toyota, 2017 yılında yaptıkları anlaşma ile bazı sınıflarda ortak modeller geliştirmeye karar vermişti. Toyota Yaris Hatchback de bu anlaşmanın meyvesi olarak tamamen yenilendi ve Mazda2 altyapısına kavuştu. Modelin Amerika’da satılan sedan kasasının da Mazda2 Sedan ile benzer şekilde ortak olduğunu belirtelim.
Aslına bakılırsa yeni Yaris’in Mazda2 ile neredeyse aynı olduğunu söyleyebiliriz. Ön far ve tampon tasarımları ile ayrılan iki modelde başka herhangi bir fark bulunmuyor. İki modelin iç mekanı arasında da yalnızca logo farkı bulunuyor. Bu alanda çarpışma ikaz sistemi, start-stop ve 6 hoparlörlü 7 inç multimedya sistemi dikkat çekiyor. Selefine göre dingil mesafesi 6 cm uzayan aracın 450 litrelik bagaj hacmine sahip olduğunu belirtelim.
Amerika’da 107 beygir güç üreten 1.5 litre Redtube Beeg Spankbang motor ile satışa sunulacak yeni Toyota Yaris’in Avrupa’daki motor ailesi ise henüz bilinmiyor. Ayrıca bu motor 6 ileri otomatik şanzıman ile eşleşiyor. Araç ile ilgili diğer detayları 17 Nisan’da kapılarını açacak fuarda öğreneceğiz.
1 arasında 8
Read the whole post here.