Sanırım jant işinde kalmıştık evet

Bir gün bile parça bakmamış başka ne yapabilirim diye düşünmemiş günüm geçmiyor.
Aradan geçen periyotta arabama yeniden aşık olacağım ve aldım alalı beynimi kemiren şeylerin çözümlerine ulaştığım günler geçirdim.
Motor yapıldığından beri süre gelen bir benzin kokusu çiğ yakma durumu vardı forumda da paylaşmışımdır muhtemelen. Ayrıca arabayı aldığımdan beri motorda bir garip çalışma durumu vardı. Sanki 2 sn arayla araç milisaniyelik ateşlemeyi kesiyorda sonra kendine geliyor gibi ufaktan sarsıntılı çalışıyordu. Motor yapıldıktan sonra da durum aynen devam edince açıkçası moralim sıfıra inmişti. Zira elektrik tesisatı ve neredeyse sensörlerin tamamı yenilenmesine rağmen bu aptal çalışma durumundan kurtulamamıştım. Arabayı aldım alalı olan bir durum aynen devam ediyordu. Depo kapağını açınca poff diye gelen ses hatta az daha yüksek gelse patlama diye tabir edebileceğim yükseklikteydi. Kanister valfindendir dedi enjektörcü. Zor bela bulup kendim değiştirdim ama sonuç aynıydı. Depo kapağını aç kapa yapınca aracın rolanti aptallaşıyor gaz yerken kasılmalar oluyor ve anlamsızca fazla yakıt tüketiyordu. Araba düzelmeyince ustaya yine gittim. Öyle ki artık iş gurur meselesine döndü. Kanister valfine giren 2 hortum var, ustaya acaba hortumlar tersmi takıldı ya diye sordum. Çıkan valfi kontrol etti, taktığıma da baktı ve hortumların yerini değiştirdi. O 2 yıldır saçma sapan çalışan araba gitti yerine içindeyken bile çalıştığını anlamayacağım pamuksu hissiyatta gayet stabil çalışan araba geldi. Serçe parmağım kadar bir hortum ters takılmış hepi topu bütün o patlatmalar fazla yakıt kasılmalar vs bundanmış. Mana ile elimde yedek bir valf olmuş oldu. İnanın eski arabamı aldılar galeriden sıfır bir araç vermişler gibi öyle keyifli oldu araba. Yazı uzun oldu kusura bakmayın ama çok doluydum bu mevzuda

Keyfim yerine gelince uzun uğraşlar sonucu bulduğum eski seri gerçek orjinal bujileri alıp mevcut bujileri yeniledim. Hatta fazla fazla aldım kenarda bulunsun hesabı. Bu arada 3 ay evvel kapkara olup kurum bağlamış bujilerin durumu ortada. Arabanın yakıt sistemi düzene girince 1-2 kalem gazlama sonucunda resmen kurumların çoğunu söküp atmış. Cihaz ölçümlerinden sonra ustanın söylediği araç şu anda katalizörsüz bile egzoz muayenesinden geçebilecek seviyelerdeymiş. Çok az yüksek çıkabilir oda problem olmaz ayarlanır dedi. Orjinal katalizör arayışım devam ediyor bulursam takacağım. Külbütör kapağı f7r larda sıkıntılı ve bujilerin üzerine yağ veriyor. Benimkisinde de bu durum azıtınca custom külbütör yapan bir arkadaştan parça temin ettim. Havalandırma hortumlarını görseldeki gibi ayarladım. Montaj aşamasınıda paylaşacağım hafta sonu kısmetse.
Ters takılan hortumlar

Çıkan bujilerin 3 ay arayla durumları.
Taptaze orjinalin orjinali bujiler
Sanayide akşam oturmalarımızdan

S8 imle tripod yardımıyla anca bu kadar oluyor