Karşınızda Yeni BMW 1 Serisi

Yeni BMW 1 serisi artık tam olarak ortaya çıktı. Önden çeker ve en dolu versiyonlarında 4 tekerden çekiş sistemiyle gelecek olan model hakkında düşünceleriniz neler?
Olmuş mu, önden çekişli bir BMW hakkında beklentilerinizi alabilir miyiz :)

publicq

publicq
publicq
publicq
publicq
publicq
 
Son düzenleme:

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Normal şartlarda benim bir duygusal beklentim vardır, bir de rakiplerinin neler yapıp yapamadığı konusuna göre bir beklentim vardır. Duygusal beklentini karşılayamaz ve serzenişte bulunabilirsin bunu anlarım. Ama rakiplerine kıyasla beklentini ne oranda karşılıyor bunu belirtmeden, yoruma katmadan objektif davranmış olmazsın.

Şuan araç daha çıkmadı. Belki leş bir sürüşü olacak, belki çok güzel bir sürüşü bilemiyorum. Ama illa ön yargılı bakmak gerekiyorsa haydi ne olduğunu bildiğimiz güncel rakiplerinden bir premium araç koyun karşıma bakalım yeni bmw 1'den her alanda çok daha iyi olan ? Kimse bunu koyamıyor. O zaman demek ki rakiplerine kıyasla bu araç henüz başarısız bir noktada diye değerlendirilimez. Ön yargıyla bakılsa bile böyle düşünülemez.

Premium markalar bu değişimleri keyiflerinden yapmıyor. Mecbur kalıyorlar. Golf, Focus, Civic, Corolla v.b normal markalar artık güzel şanzımanlar, motorlar, gelişmiş teknolojiler, pratik hacimler ve en önemlisi de zevkli ve konforlu sürüşler sunabiliyorlar. Premium C ligi sadece kendi içinde yarışmıyor, alttan gelen normal markalarla da yarışıyorlar. Üstelik bu normal markalar daha uygun fiyattan araç sunabilme avantajına da sahipler. Hal böyle olunca bmw'nin yaptığını mantıksız bulmuyorum. Duygusal olarak üzücü ama mantık olarak kabul edilemez bir noktada değil.

Ve yine tekrar ediyorum, Bmw'yi savunuyor değilim. Ama Mercedes A'ya sesini çıkarmayıp Bmw'ye bu kadar ağır eleştiride bulunmak da hiç objektif bir davranış değil. Üstelik aracın henüz neler sunabileceği belli değilken. Çıksın, kötüyse ben de en ağır eleştirilerimi yaparım tıpkı A serisine yaptığım gibi.
Bmw'nin eleştirilip Mercedes'in daha az eleştirilmesinin sebebi Mercedes'de teknoloji, tasarım, ic mekan, sürüş anlamında ciddi ilerleme varken BMW'de bunlarin olmaması.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bilal

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Bmw'nin eleştirilip Mercedes'in daha az eleştirilmesinin sebebi Mercedes'de teknoloji, tasarım, ic mekan, sürüş anlamında ciddi ilerleme varken BMW'de bunlarin olmaması.
Tasarım tamamen göreceli bir durum hocam. Teknoloji desen ortaya koyulan büyük ekranlardan ve Mercedes diye başlayan sesli komut sisteminden daha büyük, daha çarpıcı , daha başka ne teknolojik donanımı var ? Muhtemelen otonom sürüşe ve aktif güvenlik sistemine dair opsiyonları bmw tarafı da aracına entegre edecektir. Hele hele sürüş.. Kusura bakmayın da torsiyonlu A serisi önce bir Focus'tan, Corolla'dan, Civic'ten ayrılan, üste geçebilen bir sürüş sunabilsin de ondan sonra kendi rakipleri arasında bir kıyas yapılır. Keza konfor elemanları konusunda da yalıtımı haricinde normal rakiplerinden de çok daha iyi olduğu bir yönünün olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca ' bmw'de bunların olmaması ' diyoruz ama bmw'de olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Araç daha henüz çıkmadı bile. Otomobil çıkmadan evvel sürüşü ne alemde görmeden, tam donanımları, özellikleri nedir bilmeden rakiplerine göre hemen notunu veriyor insanlar.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: alptamer

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Ha bu arada, ben BMW de böyle min 135i falan olmadığı sürece sheer driving pleasure felsefesine inanmayan adamım. Adamlar bence çok doğru hamle yaptı, 170 hp 320i nin virajda arka çeker olması ne katkı sağlayabilir? 170 hp arka çeker için çok yetersiz bir güç. Şöyle 300 beygir olacak, spor bir altyapıya sahip olacak ki sheer driving pleasure dan bahsedebilesin.

Eskiden böyle 228i-430i vs görünce ağzım sulanırdı, Almanya’da 230i kiraladım, yok abi, keyif faktörü sıfır, yarı beygirindeki swift sport 10 kat daha keyifliydi. Açıkçası beni tasarım dilinin tamamen bmw den çıkmış olması çok üzdü. A serisi tarzı tasarımları beğenmiyorum. Tavan yüksek vs, akıcı bir tasarım yok.

Arabam bazılarınız bilir yazılımlı 116i idi ve 210 hp civarındaydı bi ara, o ara bile arka çekişin avantajını tam olarak hissedemiyordum. Anca parlak asfaltlı boş yoncada göbekte yanlarsın. Onun adı da bence sheer driving pleasure falan değil apaçilikti(evet yapıyodum arada :D ) Girersin viraja önden kayarsın, kaliteli ve güçlü bir altyapın olur, gaza oturur arabanın arkasını kontrollü ve keyifli bi biçimde küçücük açarsın, kısacası arkadan çekerin avantajlarını kullanırsın, o zaman iş oldu derim.
 

facelift

Asfalt Kurutucu
29 May 2019
180
152
635
34
Marka
BMW
baştan aşağı hayal kırıklığı olmuş. bu aracın tasarımının genel olarak beğenileceğini düşünmüyorum. tasarım görecelidir fakat bu aracın da bir alfa romeo tasarımı kadar olmadığı bir gerçek. bmw golfün tahtını sağlamlaştırmış. bravo
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım