tutulmayan markalar da boş yere tutulmuyo zatenyürütmesi kolay olsa hepimiz alırız
Motosiklet galiba en mantıklısı

tutulmayan markalar da boş yere tutulmuyo zatenyürütmesi kolay olsa hepimiz alırız
yürütmeleri sanılanın aksine çok zor değil. tabii ekonomik güce göre değişir bir şey diyememtutulmayan markalar da boş yere tutulmuyo zatenyürütmesi kolay olsa hepimiz alırız
Ekonomik gücümüz çok olsa ucuz araba mı sorarız? Bi arabaya 20-30 verebilen insanın ortalama gücü bellidir eğer garajına 27. Arabayı falan almıyorsayürütmeleri sanılanın aksine çok zor değil. tabii ekonomik güce göre değişir bir şey diyemem
35 liraya çok temiz C3 alınır,km si 140 bin civarı,ister 1.6 hdi ister 1.4 hdi size kalmış.
Bir iki örnek atarsanız trakya civarı, yarın alayım?
Önerdiğim marka araçların değeri 20-30 bin bandının üzerinde olması gerekiyorken ülke piyasasında tutulmamalarından ötürü bu fiyatlara satılıyor. Bu yüzden yürütme maliyetleri de bu bandın hakkı olan otomobillerden bir çıt yüksek. Ama incir ağacı diker muhabbetinde de değil. Ferrari almıyorsunuz sonuçta. Bu yüzden ben olsam kötü bir araca bineceğime bunları tercih ederdimEkonomik gücümüz çok olsa ucuz araba mı sorarız? Bi arabaya 20-30 verebilen insanın ortalama gücü bellidir eğer garajına 27. Arabayı falan almıyorsa
Öncelikle belirtmeliyim ki, araba sadece motor şanzıman yürüyen üçlüsünden oluşmuyor. Yani km'ye bağlı olarak sadece bunlar eskimiyor.Selamünaleykum Beyler
Malum piyasanın durumuna göre belirli bütçelere (örneğin 30-35k aralığı) uygun araçların kilometreleri hep yüksek.
Buna binaen hangi modeller hangi şartlar altında yüksek kilometrelerde alınabilir, bu tabuyu yıkmak için tezleriniz nelerdir?
Çünkü artık kafayı kıracağım sanırım![]()
35 binlik bütçenin tamamını araca ayırmak mantıklı değil,mutabikiz ancak 25 bini araca ayırıp kalan 10 bini masraflara ayırmak da hiç mantıklı değil,toplam butcenin yüzde 30 u demek hemen hemen.Öncelikle belirtmeliyim ki, araba sadece motor şanzıman yürüyen üçlüsünden oluşmuyor. Yani km'ye bağlı olarak sadece bunlar eskimiyor.
Cam krikoları
kapı kilitleri
menteşeler
kaportada, şaside, kulelerde paslanmalar, çürümeler
muhtelif beyinler
her türlü sensör, müşür, termostat vb. algılayıcılar
oto elektrikçilerin ilgileneceği her türlü buton, kol, kumanda vs.
silecek motoru, kalorifer motoru, kalorifer yönlendirme kumandaları ve kolları, klima manyetiği vb elektrikli ve mekanik parçalar
motor soğutma sisteminin her parçası
ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey arabalarda zamanla eskiyor. Bunların hepsi, zaman içerisinde en kaliteli arabada bile masraf kalemi olarak sahibinin yüzüne sıra sıra tokat gibi çarpacaktır. O yüzden düşük bütçeyle araba alınacaksa, bütçenin en az 10k altında almakta fayda var. Yani 35k bütçe varsa 25k'lik araba bakmak en doğrusu olacaktır. Kalan bütçeyi ihtiyarın ilk bakım onarımına ve devamında gelebilecek olası arızalara ayırmak gerek.
Ha, eski arabalarda neler edilesi diye sorarsanız aklıma gelen örneklerden sıralayayım:
w201 ve w124 kasa Mercedes'ler
1999-2010 arası jenerasyon Ford'lar
Üzerinde Hitler motor taşıyan jenerasyon VAG grubu. Sadece motor değil, tüm aksamları şimdikilerden çok daha kaliteli ve uzun ömürlüdür.
Tabii ki Toyota, Honda, japon Nissan'ları, Mazda, Daihatsu vb Japon arabaları
Sahibini şımartmayan ama uzun ömürlü G.Kore arabaları Hyundai & Kia
Bu sıraladığım arabalarda motor-şanzıman-yürüyen dışındaki aksamlar da uzun ömürlüdür. Hangisinin temizi bulunursa alınasıdır.
Bu arada o bütçelere iniliyorsa dizeller ve lpg görmüş motorlar saatli bombadır. Her an yüklü masraflar açabilirler. Kişisel görüşüm, düz atmosferik benzinli motorlar tercih edilmeli ki masrafı daha makul bütçeyle onarılsın ve yıpranması daha az olsun.
Amcasının oğlu olan 206 da olabilir .Bir iki örnek atarsanız trakya civarı, yarın alayım?
Arabamı 2013'te aldım. Hafif kaza geçmişi kabarıktı. Bolca boya vs. vardı ama kaportayı hiç önemsemedim, hatta tamponları 6 senedir sarkık onları bile yaptırmadım =). Motoru da çok temizdi, 12 yıllık araba 87500km'deydi. O haldeki bir arabaya bile 12.500'e alıp 4500-5000 civarı masraf etmiştim. Sebep: Bindiğim sürece gün aşırı bana dert açmasın, hararet filan yapıp yolda bırakıp motorumu yemesin. O sayede güncel Opel'lerden daha fazla sorun çıkarmıyor. Eski arabalarda durum maalesef bu. 5.000 lira da günümüzde o kadar büyütülecek bir meblağ değil. Belki Palio gibi Tofaş üretimi arabalarda kısmen iş görür o kadar.35 binlik bütçenin tamamını araca ayırmak mantıklı değil,mutabikiz ancak 25 bini araca ayırıp kalan 10 bini masraflara ayırmak da hiç mantıklı değil,toplam butcenin yüzde 30 u demek hemen hemen.
10 binlik masraf edilecek bir araba alindiysa bunun arızaları major arizalar olur.
Dizelse turbo,enjektör vs gibi.
Bu kadar masraflı bir araç hem dıştan hem experde kendini belli eder.
35 binlik bütçeden 5 lira kenarda bırakmak,aracın çoğu masrafını karşılar. Triger,yag bakimi,lastik vs. Geri kalan kozmetik detaylar ise zamanla çözülür.
35 bin bütçenin 10 bini ayrılırsa kalan 25 bine alınacak araç yok maalesef piyasada.
HAyırlı olsun. Sormasıayıptır ne kadara aldınız?An itibari ile 2006 Accent Admire almış bulunuyorum, konusu açılır bir iki güne sanırım![]()
HAyırlı olsun. Sormasıayıptır ne kadara aldınız?
Hadi mazda subaru neyse de , alfa ya bulaşılmazÇözüm basit. Alfa Romeo, Mazda, Subaru gibi tutulmayan markalara yönelmek. Verdiğiniz paranın daha çok karşılığını alırsınız
Bunların üçüne de bulaştım. Bir sıkıntı yaşamadım. Bırakın içine oturmayı, alıp kullanmayı; yolda bile görmediği araçlara ağzı olan konuşuyorHadi mazda subaru neyse de , alfa ya bulaşılmaz
Her kafadan bir ses çıkıyor o konuda haklısınız ama sadece görüp binmekle bu iş bitmiyor ,en önemlisi kulanıcı yorumlarıBunların üçüne de bulaştım. Bir sıkıntı yaşamadım. Bırakın içine oturmayı, alıp kullanmayı; yolda bile görmediği araçlara ağzı olan konuşuyor