https://www.sahibinden.com/ilan/vas...a-3-bk-benzinli-manuel-vites-780627042/detay/Piyasada malum şahıslar tarafından kullanılan araçların ikinci elleri, 150 binde bile olsa alınmaz.
Genel bmw, Honda civic veya bazı accord'lar, bazı vw modelleri, seat leon fr, maalesef mitsubishi lancer vs örnek verilebilir.
Renault-fiat tarzı arabaları adamlar "parçası ucuz" diye alıyor. Bu insan çok büyük ihtimalle "bakım masrafı"ndan kaçacaktır. O arabayı alma amacı o zaten. O yüzden eşek niyetine binilme ihtimali artıyor.
Neler alınabilir ? Sakin sürüş karakteri olan ve belirli bir yaşın üstüne hitap eden araçlar. Mercedes başa oynar. Volvolar, mazda modellerinin bazıları, Toyota corolla, ford mondeo gibi. Vectrayı da örnek verecektim ama elektronik problemleri.. Bu saydığım araçları alan kişiler, genelde gerçekten aile babası oluyor. Volvonun, mondeonun, mazdanın bir apaçinin eline düşme şansı düşük. Yanlayacak adam bmw alır, mercedesle uğraşmaz. Yapan var mı ? Var. Oranını bmw ile kıyaslayalım bakalım manzara ne
Aslında corolla da biraz riskli. Neden ? Çünkü madalyonun diğer yüzü var. "Ağbi bu corolla, bir şey olmaz buna" diye bakımları aksatılanlar da var. Yahu sağlam araç da, o kadar da değil yani.
Mazdaya örnek
