(konu dışı) Kırılmaz cam tavsiyesi

mustafa.e

Panpa
2,884
26
Marka
Volkswagen
Selam panpalar. Ayfon 7 için ekran koruyucu yaptırıcam piyasaya bakınıyorum. Telefoncularda 10-50 arası fiyat aldım ama gösterdikleri ürünler mesela 50 liralık koruyucu hepsiburadada 20 lira :D 15 liraya yapıyoruz dedikleri 5 lira gene hb'de :D Bi yandan spigen gibi markalar var sanırım biraz daha iyi dokunmatik hissi vs olarak onlar da 50 lira. Ne yapayım ne edeyim sizden akıl bekliyorum :D

Ben 5s de hep belkin kullanmıştım çok kalın değil ama bayağı dayanıklı ilk takıldığında pütürlü yüzey haricinde kullanımıda güzeldi.
Vatan: http://www.vatanbilgisayar.com/f8w744ec-belkin-iphone-7-8-ekran-koruyucu.html#genel-bakis
Apple: https://www.apple.com/tr/shop/produ...7-için-belkin-parlama-önleyici-ekran-koruyucu
Benim 5s için hb aldığım:
https://www.hepsiburada.com/belkin-...lm-p-TELKILF8W437WWAPL?magaza=Ekas+Bilgisayar
Apple'ın sitesinde satılanla hepsiburada'daki ürün aynı mı acaba? Geçen sene ablamın iphone7'sine de vatanda yaptırmıştık memnun kalmıştı ama markasını hatırlamıyorum. Tavsiye için teşekkürler değerlendiricem :)

Ben kırılmaz camlara hiç ısınamadım kalınlıkları ve hisleri nedeniyle sanırım. Jelatin tarzı olan koruyucuları kullanıyorum uygun fiyatlı 10 tane falan alıyorum sürekli yeniliyorum. 2-3 aydan sonra solma yapıyor geneli düzenli değiştirmekte fayda var :D

Ben kırılmaz camlara hiç ısınamadım kalınlıkları ve hisleri nedeniyle sanırım. Jelatin tarzı olan koruyucuları kullanıyorum uygun fiyatlı 10 tane falan alıyorum sürekli yeniliyorum. 2-3 aydan sonra solma yapıyor geneli düzenli değiştirmekte fayda var :D
2 kere ekran kırıp yeni telefon alınca mecbur kalıyorum :D aliexpressten verdim 3 tane 9 liraya onlar gelene kadar alırım orta halli bi şeyler :D

Ben hiçbir şey kullanmıyoru, ama jelatin kullanmayı düşünüyorum telefonu yenilersem bu hep çizildi.

Hepsiburadadaki iPhone 5 s için. Vatandakiyle Appledaki aynı mı bilmiyorum ama belkin genel olarak iyidir Apple da önerir.
Apple'ın sitesinde satılanla hepsiburada'daki ürün aynı mı acaba? Geçen sene ablamın iphone7'sine de vatanda yaptırmıştık memnun kalmıştı ama markasını hatırlamıyorum. Tavsiye için teşekkürler değerlendiricem :)

Spigen'in sıvı ekran koruyucu ürünü var. Seramik kaplama gibi bir şey diyorlar:D Özellikle kavisli ekranlarda en efektif çözüm o gibi duruyor.
Şöyle bırakayım: https://www.spigen.com.tr/urun/ekran-koruyucu-spigen-glas-tr-nano-liquid

Bu ürünü arabadaki multimedya ekranında kullansak parmak izini engeller mi acaba?Gözle görünmeyecek kadar ince birşey olması beni etkiledi.Yorumlarda çizikleri engellemiyor yazmışlar ama benim derdim parmak izi.Ekrana her dokunuşumdan sonra siliyorum.

Bu ürünü arabadaki multimedya ekranında kullansak parmak izini engeller mi acaba?Gözle görünmeyecek kadar ince birşey olması beni etkiledi.Yorumlarda çizikleri engellemiyor yazmışlar ama benim derdim parmak izi.Ekrana her dokunuşumdan sonra siliyorum.
Rezistif değil de kapasitif ekransa faydası olur diye düşünüyorum.

Galiba bu işin kralları spigen ve buff. Sağlamlık olarak buff öneririm ama çakması çok ikisinin de bu yüzden kendi sitelerinden almak gerekir ve buff'ın darbe emici olan versiyonuna 150tl fiyat çekmişler. Ama size şunu söyleyebilirim çakmalar gerçekten hiçbir işe yaramaz illaki başka kaliteli markalar da vardır araştırın alacaksanız.

Kirilmaz cam yoktur. Kirilmaz cam kaplama yaptigini iddia edenler tamami istisnasiz yalan soyluyor.
Telefonlarin hali hazirda camlari gayet dayaniklidir. Camlarin kirilmasi genelde yuzeye gelen darbeden degil kasaya gelen darbeden kaynaklanmaktadir. Koseden darbe alan kasa cami kastirip kirar. Ekran koruyucusunun maksimum yapacagi sey cami ciziklere karsi korumaktir. Eger telefonunuzu korumak istiyorsaniz kasayi tam anlamiyla koruyacak kilif kullanin

Şuan telefonumun üstünde olan jelatini 2-3 yıl önce aldım. Aynısını almak için araştırdığımda bana "Bu buff jelatin, telefonunun markası eski olduğundan(lg g2) yenisini bulman çok zor" dediler. Ama kesinlikle memnunum üstüne de tanımam. Cam gibi değil dolgulu plastik gibi hissi. Bunca yıl geçmesine rağmen sadece üzerinde kılcal çizikler var ki bu gayet normal. Daha dün banyoda yüksekten yerdeki seramiğe açısız bir şekilde düştü(ekran yere cuk oturdu), ama hiç kırıldı mı diye düşünmeden sakince yerden aldım. Kırılmıyor kesinlikle. Aaah aah o zamanlar 25 30tlye almıştım. Şimdiki aklım olsa 2 tane daha alıp kenara koyardım.

Hep gidip piyasadaki en ucuz kırılmaz camlardan alırım, bu telefonumu da birkaç kez korudu da önceki telefonumu 4-5 kere falan bariz korudu. Yere ekran üstü çakılıp jelatin boydan boya çatlıyordu, ekran sapasağlam.

Son düzenleme: