Litre yerine kuruş hesabı yapmanın mantıksızlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar, lütfen kimse darılmasın, benim demek istediğim bu ülkede yaşamak pahalı, 3 kuruş 5 kuruş hesabıyla gerçekten gemiyi yürütmek zor, bu ülkede arabaya binmek büyük lüks, devlet senden benzin parası almıyor cam filmine ceza kesiyor sallıyorum, senden her türlü çıkıyor o paralar, vergiyle yürüyen, her yıl milyarlarca dolar cari açık veren ülkede bir gün kuruş hesaplarıda patlar, gideri düşürmekten çok geliri artırmanın yollarını ararsak daha iyi bir hayat yaşayabiliriz.

Başa beni getirin, ekonomiyi 10 yılda rahatlatacam.. Herkez iiçin uygun maaş ve adaletli gelir dağılımı sunacağım. İhtiyac sahiplerine otombil, benzinide karneye bağlayıp ücretsiz almalarını sağlıyacağım.

SGK prim gün sayısı 500 dolduran her çalışana Honda Fizy fabrikasından sırayla motorsiklet
Sgk prim gün 1000 doldurana ve bakmakla yükümlü eşi olan için Smart Fort four
3000 prim güne Hyundai i10 1,0 jump tabi en az 1 çoçuk olcak
4500 prim gününe 1 toyota corolla 1,33 6 ileri
5000 prim gününe ise buluruz bişiler.
Emekli olan herkesi anadoluda çiftlik evi. Sürülecek tarla bostan. Bedave traktör desteği. Ekin biçmek için çalışan .

Süper devir daim..

BATTIK

bunları verebilmek için önce bu bütçeleri sağlayabilmen lazım. Ülkenin gelir kaynakları gitgide azalıyor. Oy toplamak için vaatlerde bulunan ama kasadaki parayı görünce yapamayan siyasetçilerden farkın olmaz abi :)

Son düzenleme:
BATTIK

bunları verebilmek için önce bu bütçeleri sağlayabilmen lazım. Ülkenin gelir kaynakları gitgide azalıyor. Oy toplamak için vaatlerde bulunan ama kasadaki parayı görünce yapamayan siyasetçilerden farkın olmaz abi :)

Bende zaten sıraya koycam... Fabrikaya para geldikce araba çıkıcak. Senin sallıyorum 500 prim doldu motorsiklet almaya karar verdin. SGK başvuruyorsun. Bana motor lazım. Sana sıra veriyoruz. Artık Tesla model 3 sırası gibi tokiden ev , hondadan motor çıkacağa kadar beklersin :)

SGK prim gün sayısı 500 dolduran her çalışana Honda Fizy fabrikasından sırayla motorsiklet
Sgk prim gün 1000 doldurana ve bakmakla yükümlü eşi olan için Smart Fort four
3000 prim güne Hyundai i10 1,0 jump tabi en az 1 çoçuk olcak
4500 prim gününe 1 toyota corolla 1,33 6 ileri
5000 prim gününe ise buluruz bişiler.
Emekli olan herkesi anadoluda çiftlik evi. Sürülecek tarla bostan. Bedave traktör desteği. Ekin biçmek için çalışan .

Süper devir daim..

Babamın 9000 günü var hala ödüyor yaşı bekliyor biz ne alalım ahsjsjsjsj

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Litre hesabımı yapar "bak yine aynı yakmışım", "bu depo biraz gazlamışım/trafiğe kalmışım." derim, o pompacının verdiği fişi de bi hızlıca tripe böler aha bu ayda da x kuruş zam gelmiş gelmemiş derim, maks 1 dk sürer burdan da sosyal çıkarım yapmam, e malum benzinlikten çıkarken üstümüze tır çıkmasın dimi yola bakalım .

Bugun bir arkadaşım ile konuşuyordum. 2014 model Bmw 1.16i si vardı yakıtı sorduğumda bana 37 kuruş yakıyor dedi. İçimden harika diye geçirdim. Benzinin litresi 5 tl olsa filan diye içimden geçirip düz bir hesap yaparken Kıbrıs ta benzinin 3.70 olduğu aklıma geldi :)

Bugun bir arkadaşım ile konuşuyordum. 2014 model Bmw 1.16i si vardı yakıtı sorduğumda bana 37 kuruş yakıyor dedi. İçimden harika diye geçirdim. Benzinin litresi 5 tl olsa filan diye içimden geçirip düz bir hesap yaparken Kıbrıs ta benzinin 3.70 olduğu aklıma geldi :)
Hani şu gazeteler 1 lira kktc 1,5 yazılan ülke.. yazık

cahil kıbrıslı ne kuruş hesabı yapıyormuş adam gibi litre hesabı yapsa ya pis cahil

Litre hesabı da yapıyorum kuruş hesabı da. Ama bu hesabı genelde tekrar tüp alınca yapıyorum veya uzun yola gidince. Kuruş hesabı şurada kolaylık sağlıyor, mesela yola çıkacaksınız gideceğiniz yer 70 km, direk kuruşla çarpınca ne kadar yakacağını hesaplaması daha kolay oluyor :D Başka bir mantığı yok yani benim için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...