Ya konunun bambaşka bir yere gitmesi hakkında bir şey yazmayacağım. Normalde bazı forumlar, konu amacı dışına çıktığında veya konudaki amaç giderildiğinde hemen konuyu kilitlerler.
Bunu yapmak istemiyoruz. Daha doğrusu istemiyorum. Her konu açık olmalı, çok eski olmadığı sürece yorum yazılabilmeli.
Kavurmanın yeri bizde ayrı, en azından ben kendisini dili sebebiyle seviyordum. Kendisine de zaten forum kuralları gereği gerekli uyarıyı yaptık. Evet, limitleri aşmış. Lakin önemli olan nokta, zaten siz şikayetinizi şikayet sistemi üzerinden belirtiyorsunuz. Bir kişinin üzerine küfür ederseniz o banlanmaz ama siz banlanırsınız. Kavurmaya hakaretten uyarı verdik sadece. Ben baya bir infaz çıkar diye bekliyordum ama çıkmadı.
Elbette tartışacağız, her tartışmayı engeller önünü kesersek forumu kapatmamız daha mantıklı olur. Lakin her zaman diyorum, şurada bir tutam insanız. Saygıyı ve sevgiyi birbirimizden eksik etmeyelim, yazarken bir kez daha düşünelim.
Eskiler bilir, Donanımhaber'in 2005-2007 arasında sanırım (yanlış hatırlamıyorsam) bir çıkartması olmuştu. 150'ye yakın üye banlanmıştı. Burada öyle bir şey olsa herhalde üye kalmayacak