Makyajsız Egea 1.4 Fire lpg uyumu hk.

Alper45

Panpa
2,680
29
Marka
Opel
Merhaba,

Başlık, sorumu direkt içeriyor aslında. Nasıldır, düşünülebilir bir kombinasyon mudur?

Aynı motor bizim Egea Cross'ta var evet ama, o hem yeni motor, hem de lpgsiz.

Bilgilerinizi rica ederim(mesleki deformasyon)

İyi çalışmalar.

Dediğin gibi aynı motor, standart lpg nin ömrünü kısalttığı parçalar haricinde bilinen bi derdi sıkıntısı yok, 2004 yılından beri aynı motor zaten çok modern bi araba da değil. Normalde 250-300 binde yiyeceği sübapları 150-200 binde yer, normalde yarım litre eksilteceği yağı bi litre eksiltir falan filan

1.4 Fire motor için LPG kullanımı düşünülerek üretilmiş güçlendirilmiş parçalar var mı? Hani sübaptır, piston halkasıdır v.s. Yıpranacak parçaların ilk değişiminde varsa bunlar uygulanabilir.

LPG’siz binmek doğasına aykırı, o derece uyumlu. Uygun yağ kullanımı ile de uzun yıllar sorunsuz hizmet eder diye düşünüyorum. Benim LPG taktırdığım yer bu motorlara özel segman uygulaması yapıyor, gereği varsa konuşulabilir. Ancak yağ yakımı yoksa hiç elletmeye gerek yok.

Son düzenleme:
Fiorinodaki 77 lik motor ile aynı bloğa sahipse 77 likler fabrikasyon lpg li çıkıyordu senin motorda da sıkıntı olmaz

aynen üst kapaklar farklı da düz fire motorun fabrikasyon lpg si var mı emin olmamakla birlikte 16v tjet motorlar avrupaya fabrikasyon lpg li olarak satıldı, zaten bu 95hp egealara da servisler lpg montajı yapıyordu
Var var fabrika lpgli tuşu ortada olan fiorinolar var :D

1786458254877.png

Herkes gibi ben de aynısını düşünüyorum. Taksiciler hep lpg'li kullanıyor ve yağ yakma muhabbeti dışında bir şey olmadığını söylüyorlar. Yılda 15-20 bin km'den fazla yol yapsaydım ben de lpg taktırırdım. Motor o kadar düz ki benzinle binmek için pek sebep yok.

Herkes gibi ben de aynısını düşünüyorum. Taksiciler hep lpg'li kullanıyor ve yağ yakma muhabbeti dışında bir şey olmadığını söylüyorlar. Yılda 15-20 bin km'den fazla yol yapsaydım ben de lpg taktırırdım. Motor o kadar düz ki benzinle binmek için pek sebep yok.
Bu işte devam edersem(allahım sen değiştirmeyi nasip et) yılda 45 bin km yapacağım.

Hayırlısı

• Wow
Tepkiler: Onatygt
Bütçe biraz yukarı esneyebilirse bu kullanıma elektrikli öneririm. Yakıt maliyeti baya bir düşer (evden elektrikle)
Elektriklinin değer kaybı yakıt tasarrufu avantajını yok edebilir diye düşünüyorum. Yüksek km elektrikli araçlar çok tutulmuyor genelde.

Bütçe biraz yukarı esneyebilirse bu kullanıma elektrikli öneririm. Yakıt maliyeti baya bir düşer (evden elektrikle)

Günlük rota 200 kmden fazla değilse ben de öneririm, evden şarj şartıyla. Örneğin ZOE, Dolphin gibi ucuz modeller bakılabilir. Bütçe elvermiyorsa LPG'den devam ederdim.