Marka Fanatikliği ve VAG sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açıkçası ben bu mevzuların vag sevenlerin araçlarını övmelerinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bir başlık açsak ' araçlarınızda en sevdiğiniz şeyler ' diye, vag seven bir vatandaş aracındaki şeyleri anlatıp, övse etse çoğumuz yorumları beğeniriz bile. O noktada zaten tartışma çıkmaz.
Asıl sıkıntı otomobil tavsiyesi isteyenlerin başlığında oluşuyor. Vag sevgisi ile alakası olmayan bir vatandaş, açılan başlığa tavsiyede bulunurken bütçeye göre markaların modellerini sıralıyor, eksisini artısını doğru veya yanlış şekilde sıralıyor, kendince bir kombinasyon çerçevesinde tavsiyede bulunuyor. Peşine bir iki vag seven çıkıyor, 100 bin liraya kadar araç tavsiyesi adlı başlığın altına ' segmentinin en en en.. otomobili olan golf tabii ki ' diyor, başka segment tavsiye istenirse ya passat ya superb teklif ediyor, yani bazılarının tavsiye sınırı vag'ın ötesine geçemiyor. Şimdi birinin çıkıp segmentinin en en en.. otomobili yazıp golf'ü tavsiye etmesi hiç problem değil. Ama böyle bir yorumun ne başlığı açana, ne o başlığa yorum yapanlara, ne de yorumu yapana bir faydası var. Bazı kesimin aklında tavsiye manasında vag dışında hiç bir araç yok. Böyle yorumlar yapılınca da aynı başlıkta başka araç önerenlerin yorumları otomatikman hükümsüz bırakılmaya çalışılmış oluyor. Çünkü bazılarının yorumları, beyan edilen paranın alabileceği en iyi otomobilin sadece vag araçlarında olduğunu iddia etmesi noktasına kadar geliyor. Madem böyle bir zihniyet var, niye otomobil tavsiyesi diye başlık açılıyor ki ? Herkes parasının yettiği vag hangisiyse onu alsın ve en iyi tercihi yapmış olsun, kimse de başlık açmasın böylece.
Bence aşırı vag sevenlerin de artık başka otomobillere dair bir tavsiye listesi oluşturması gerekiyor ki konular kilit olmasın. Çünkü vag grubu kepenkleri kapatsa tavsiye edecek otomobil bulamayacak tipler mevcut maalesef.

İmzam yapsam herkesten sağlam küfür yerim sanırım iyi döktürmüşsün abi :)

Her gün bi başlık aç dile getirmek istediğin her şeyi yaz biz okuyalım beğenelim :D
Aynen ya boyle guzel yazilir anca
İmzam yapsam herkesten sağlam küfür yerim sanırım iyi döktürmüşsün abi :)
Estagfurullah beyler, ama ben de bu forumu seven biri olarak bu konulardan gerçekten sıkıldım. Esprisi, geyiği de bir yere kadar dönüyor bu mevzuların. Benim en iyi aracı seçmiş olmak gibi bir kompleksim yok çok şükür. Ama 3-5 kişi tavsiyenin altına en en iyi golf diye yazdığı anda açıkçası benim daha o başlığa bir yorum yapasım da gelmiyor, tavsiye veresim de gelmiyor. Çünkü bu yorumları yapan elemanlar mevzuyu noktalamış, en iyisini zaten söylemişler bile. Biz o saatten sonra ne tavsiye versek, yazsak boş noktasına geliyor.

Estagfurullah beyler, ama ben de bu forumu seven biri olarak bu konulardan gerçekten sıkıldım. Esprisi, geyiği de bir yere kadar dönüyor bu mevzuların. Benim en iyi aracı seçmiş olmak gibi bir kompleksim yok çok şükür. Ama 3-5 kişi tavsiyenin altına en en iyi golf diye yazdığı anda açıkçası benim daha o başlığa bir yorum yapasım da gelmiyor, tavsiye veresim de gelmiyor. Çünkü bu yorumları yapan elemanlar mevzuyu noktalamış, en iyisini zaten söylemişler bile. Biz o saatten sonra ne tavsiye versek, yazsak boş noktasına geliyor.
Boş noktasına gelse yine iyi, biz boş adam muamelesi görüyoruz o hoş olmuyor. Hakaret edeni, dalga geçeni... Birkaç konuyu direk takibi bıraktım. Kişi engellemeyi de tavsiye ederim. Çok az kullandım, her kafamı bozanı bloklamıyorum ama iş görüyor. Forumda sinir harbi yaşamaya gerek yok.

Boş noktasına gelse yine iyi, biz boş adam muamelesi görüyoruz o hoş olmuyor. Hakaret edeni, dalga geçeni... Birkaç konuyu direk takibi bıraktım. Kişi engellemeyi de tavsiye ederim. Çok az kullandım, her kafamı bozanı bloklamıyorum ama iş görüyor. Forumda sinir harbi yaşamaya gerek yok.
Boş adam muamelesi, hater muamelesi çoğu muameleyi görüyoruz o noktada. İmzamda ve profil resmimde ford var diye ben de fanatik oluyorum bir çok kişinin gözünde. Üstelik şu yukarıdan bakan, küçümseyici ve yaptığı tercihten dolayı daha fazla statü kazanmış gibi görünen insanlar karşısındaki düştüğümüz durum da cabası oluyor. Zamanla ben de engelleme mevzusunu kullanacağım gibi gözüküyor, hiç istemesem de hocam.

Öncellikle bu VAG tartismasi son bulmaz bence. Ben VAG hater degilim ama VW ile ilgili yasadigim sorunlardan dolayi bu markayi sevmiyorum. DSG ile ilgili ne zaman yorum yapilsa hemen bazi VAG fanboyu arkadaslar saldiriyorlar. Bunlar olmazsa böyle seyler yasanmaz forumda.

Sanki volkswagen marka araçları Allah yaratıyor
diger bütün markaların ve aynı şekilde vag grubu araçların kendi sınıflarındaki rakiplerine göre artı ve eksileri var
Ben bir türlü anlamlandıramıyorum bu tür tartışmaları kusura bakmayıno_O

O değil kendilerini ne kadar da masum göstermişler bu başlıkta.Herhalde ayıklananlar da olmuş çok hoş olmuş.Sevdiklerim dışında şahsen artık yorumları haşır huşur atlıyorum.

en iyi bildigim yerden C sinifindan bahsedecem, Golf disinda bir araci begenmek ovmek sucmus gibi davrananlar var, herkes golfu begenecek diye birsey yok, herkes icin en mantikli arac farklidir, kimi ekonomiyi onemser, kimi servisini, kimi dizaynini begenir..

Hangi marka fanatigi olursa olsun benim tek anlamadigim sey, herkesin bekletileri ile kendi beklentilerini bir tutan insanlar, bu arkadaslar kendi tercihinden farkli tercih yapan insanlara keriz muamelesi yapiyor, olay da burada kopuyor.

En iyi arac yoktur, size gore en iyi vardir, en iyi arac vw olsaydi butun diger modeller satis yapamaz kepenk kapatirdi, kimse keriz degil herkes arastiriyor deneme surusu yapiyor sonra kendine gore en mantikli olani tercih ediyor.

Tavsiye verirken yada deneyimlerinizi anlatirken kendinizle ayni fikirde olmayan insanlara keriz muamelesi yapmayin yeterli.. dunya genelinde en az yuzbinlerce (bazilari milyon adet) satan araclar bunlar o kadar kisi sizinle ayni fikirde degil diye keriz olamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...