Marka Fanatikliği ve VAG sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu E180 Passat kıyaslama sohbetinde VAGcılardan çok ölümüne Mercedes avukatları bilinçli veya bilinçsiz çizmeyi zaman zaman aşıyor.

Eğer bu forumda düzey bu olacaksa ben artık hiç bir şey yazmamayı düşünüyorum.

Farklı görüşlere tahammül bir forumda vazgeçilmez prensiptir.

Şu E180 Passat kıyaslama sohbetinde VAGcılardan çok ölümüne Mercedes avukatları bilinçli veya bilinçsiz çizmeyi zaman zaman aşıyor.

Eğer bu forumda düzey bu olacaksa ben artık hiç bir şey yazmamayı düşünüyorum.

Farklı görüşlere tahammül bir forumda vazgeçilmez prensiptir.
Umarım orası da toparlanır.

Bu VAG mevzusu için iyice dolunca önce bu konuyu açtım, herkes oraya dökülsün de rahatlasın istedim. Sonra densizlik eden bir ya da iki üyeyi engelledim ki foruma tadımı kaçırmak için girmiş olmayayım dedim. Artık konu takibi bırakmalara başladım. Bu durumdan canı sıkılan tek kişi ben değilim biliyorum. Cidden yeter arkadaşlar.

Bu VAG mevzusu için iyice dolunca önce bu konuyu açtım, herkes oraya dökülsün de rahatlasın istedim. Sonra densizlik eden bir ya da iki üyeyi engelledim ki foruma tadımı kaçırmak için girmiş olmayayım dedim. Artık konu takibi bırakmalara başladım. Bu durumdan canı sıkılan tek kişi ben değilim biliyorum. Cidden yeter arkadaşlar.

Para alıyorlar sanırım başka açıklama bulamıyorum... Israrla her başlığın altına aynı şeyleri yazmak ve bunu yaparken insanlarla alay etmek ilginç geliyor açıkcası.

Kesinlikle katılıyorum abi Abartmanın alemi yok saygı sınırlarını korumak ilk şart. Toplumun her alanında olduğu gibi burda da ayrıştığımız noktalarda tartışırken saygıyı ikinci plana atıyoruz. Hiç bi firma babamızın değil, o araba kötü bu araba bilmemne eyvallah eleştirilir de beğenmediğiniz eleştiriyi yapan adamın karakterine laf edecek kadar uzatılmamalı.

Ya ben skodaları daha özel ve kaliteli buluyorum vw ve seate göre. Mesela aynı segmentte polo ve fabiayı kullandım leon mk3 kullandım passat ve superb ü kullandım skodanın daha farklı bi havası var. Hele superbdeki şemsiye olayı falan apayrı yerlerde

Aslında otopark ın çok eski bir üyesiyim ...ama bi 10 küsür yıl aradan sonra taze sayıldığım için gözlemlerim kısıtlı olabilir lakin forumda VAG taraftarı ve kısmen fanatiği olduğu kadar, hatta belkide daha çok VAG düşmanıda var. Aslında bu etki-tepki prensibiyle gayet normal.
Bence VAG fanatikleri para vs almıyor bence. Sanırım araçların bu kadar pahallı olduğu, alım gücününde toplumun büyük bir kesimi için düşük olduğu bir ülkede, büyük fedakarlıklar ile alınan bu araçları insanlar gerçekten seviyor ve toz kondurmak istemiyor. O konuyu bilmiyorum ama belki E180 konusunda da böyle olmuştur.

Benim bu tip bir durum karşısında genellikle yaptığım şey, eğer konu hakkında fazla bilgili değilsem, güvenilik kaynaklardan önce Türkiye merkezli, daha sonra gerek İngiliz, gerek Alman gereksede Doğu Avrupalı test ve incelemleri okuyup, izlemek ve değerlendirmek şeklinde oluyor ki genelliklede birbirlerine paralellik gösteriyor.. Arada ülkelere özel üretimlere balı olabilicek ufak farklılıklar tabiki oluşabiliyor.

Önemli olan böyle fikir alışverişi platformlarında karşılıklı saygıyı korumak ve her görüşü kabul etmesek bile değer vermek

Aslında otopark ın çok eski bir üyesiyim ...ama bi 10 küsür yıl aradan sonra taze sayıldığım için gözlemlerim kısıtlı olabilir lakin forumda VAG taraftarı ve kısmen fanatiği olduğu kadar, hatta belkide daha çok VAG düşmanıda var. Aslında bu etki-tepki prensibiyle gayet normal.
Bence VAG fanatikleri para vs almıyor bence. Sanırım araçların bu kadar pahallı olduğu, alım gücününde toplumun büyük bir kesimi için düşük olduğu bir ülkede, büyük fedakarlıklar ile alınan bu araçları insanlar gerçekten seviyor ve toz kondurmak istemiyor. O konuyu bilmiyorum ama belki E180 konusunda da böyle olmuştur.

Benim bu tip bir durum karşısında genellikle yaptığım şey, eğer konu hakkında fazla bilgili değilsem, güvenilik kaynaklardan önce Türkiye merkezli, daha sonra gerek İngiliz, gerek Alman gereksede Doğu Avrupalı test ve incelemleri okuyup, izlemek ve değerlendirmek şeklinde oluyor ki genelliklede birbirlerine paralellik gösteriyor.. Arada ülkelere özel üretimlere balı olabilicek ufak farklılıklar tabiki oluşabiliyor.

Önemli olan böyle fikir alışverişi platformlarında karşılıklı saygıyı korumak ve her görüşü kabul etmesek bile değer vermek
Bu arada vag araclari pahali degil hatta heleflerine gore ucuz.

Şunu anladıkları gün aslında oturup adam akıllı tartışma yapılabilir.
Ben şahsen vag araçlarını değil, malum kullanıcı kitlesini sevmiyorum.
Ayrıca forumun en işe yarar tarafı şu engelleme olayı.
Troll ve potansiyel trollere basıyorum engeli misss kafa rahat.

Marka fanatikliği yapanlara kızmıyorum, kızamıyorum. Bir zamanlar ben de öyleydim zira.
Bunu yapmamak, özür dilemek gibi. O kadar zor yani. Ama yapıldığı zaman da inanılmaz rahatlatıcı.
En son ne zaman ciddi bir özür dilediniz? Dilediyseniz nasıl rahatladığınızı farkettiniz mi? İçten bir özür binlerce lira verip gittiğiniz psikoloğun sunacağı tedaviyi sunamaz inanın. İşte marka fanatikliğini bırakıp, arabanızın ciddi bir kaza anında ailenizi elinizden bir anda acımasızca alacak metal yığınından başka bir şey olmadığını farkettiğinizde sersemleyip bir tokat yemişçesine kendinize geliyorsunuz. Hayatta değer verecek bin kat daha değerli şeyler olduğunu görüyorsunuz.

En uç örnek olarak arabasına aşk derecesinde bağlı diyebileceğimiz alfistileri ele alalım ve en göz önünde olan Sinan'ın bu konu açıldığında hâl ve hareketlerini gözlemleyelim. Nasıl rahat. Nasıl mutlu. İyisiyle kötüsüyle, artısıyla eksisiyle Alfa'sıyla barışık. Sevinmek için sevmemiş :p

Ben yarın insignia dizel sport alıcam. Önceki aracım da 136'lık aynı motor Astra'ydı. Burdan yola çıkarsak tam bir opel manyağı olup, ortamlarda 'ben Opel'ciyim yea, sportif ağbi' diye gezmem lazım.

Ama gel gör ki.
1- Kasanın sonu gelmiş bitmiş.
2- Araç tanktan hâllice, çok ağır, yakıyor.
3- Şanzıman çağ dışı, çok ağır.
4- Sport donanımdan dolayı opc body kit var, jantlar filan 19 inch ama araç o kadar ağır ki bağırıp gitmeyen modifiyeli şahinden farkı kalmıyor.

Şimdi bir de fanatik olmaya çalışayım (gülmeden yazabilirim işalla, ofisteyim)
1- Kasa sonu gelse noolcak abi, yeni kasa passat gibi ruhsuz, bu sportif, efsane kasa, değeri artçak.
2- Araç teneke değil öyle tüy gibi, sağlam alman işte, oturaklı.
3- Dsg gibi patlamasından iyidir, tam otomatik sorunsuz bi kere, hem manuel modda vites atmıyor, kesiciye giriyor.
4- O 19 inch jantın şeklini geçtim o boyut kimde var ya? Opel abi, sportif.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Son düzenleme:
Şöyle bir durum var burada @gtepro gibi marka hakkında bilgisi tam otomobili tanıyan bilen eksisiyle artısıyla yorumlayan aşkla bağlı ama hiç bir zamanda fanatik tutum sergilemeyen vagcılara can feda zaten herkes saygı duyuyor keşke tüm vagcılar @gtepro gibi olsa ama gel gör ki teknik bilgi olarak zayıf arabanın %20 sinden haber olupta sanki %100 ünden eminmiş gibi konuşup cahilliğini kabul edip susup birşeyler öğreneceği yerde minumum bilgisiyle maxımum akıl verip savunma yapmaya çalışanlara sinir oluyorum bu her marka için geçerli bilmiyorsan sus daha da rezil etme kendini mantık dışında ütopik yorumlar yapıp dahada kendini rezil etme bilenden bişiler öğrenmeye bak ama gel gör ki bu olmuyor neden bilmiyorum ama her markayı sevenler arasında bunlar çıkıyor asıl sorun bu tiplerde

Bu yorumu bana yaptın anladığım kadarıyla zira şu anda eleştirilerin merkezindeki kişi benim :) kardeş farkındaysan seven için de nefret eden için de ortada bir bilgi paylaşımı yok konu vw olunca. O yüzden kimse için cahil yorumu yapılacak bir iletişim ortamı da oluşmuyor. Daha ziyade saldırı ve savunma durumu var. Yapılan yorumları takip ediyorsan fark edeceksin bence bunu
Sen yanlış alındın yorum sana değildi bir başkasınaydı kusura bakma :)

Bazı insanlar hangi markayı tercih ederse Dünyanın en iyi markası gibi lanse eder. Bir akrabamız mesela, Ford kullandığı dönemler Forddan daha üstün araba yokmuş gibi konuşurdu her yerde ardından Vw aldı bu sefer Ford da neymiş araba dediğin Vw demeye başladı ve aynı dönem Fransız arabalarının çöp olduğunu söyledi. Şu an Renault kullanıyor ve en iyisinin en mantıklısının Renault olduğunu söylüyor :D

Açıkçası ben bu mevzuların vag sevenlerin araçlarını övmelerinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bir başlık açsak ' araçlarınızda en sevdiğiniz şeyler ' diye, vag seven bir vatandaş aracındaki şeyleri anlatıp, övse etse çoğumuz yorumları beğeniriz bile. O noktada zaten tartışma çıkmaz.
Asıl sıkıntı otomobil tavsiyesi isteyenlerin başlığında oluşuyor. Vag sevgisi ile alakası olmayan bir vatandaş, açılan başlığa tavsiyede bulunurken bütçeye göre markaların modellerini sıralıyor, eksisini artısını doğru veya yanlış şekilde sıralıyor, kendince bir kombinasyon çerçevesinde tavsiyede bulunuyor. Peşine bir iki vag seven çıkıyor, 100 bin liraya kadar araç tavsiyesi adlı başlığın altına ' segmentinin en en en.. otomobili olan golf tabii ki ' diyor, başka segment tavsiye istenirse ya passat ya superb teklif ediyor, yani bazılarının tavsiye sınırı vag'ın ötesine geçemiyor. Şimdi birinin çıkıp segmentinin en en en.. otomobili yazıp golf'ü tavsiye etmesi hiç problem değil. Ama böyle bir yorumun ne başlığı açana, ne o başlığa yorum yapanlara, ne de yorumu yapana bir faydası var. Bazı kesimin aklında tavsiye manasında vag dışında hiç bir araç yok. Böyle yorumlar yapılınca da aynı başlıkta başka araç önerenlerin yorumları otomatikman hükümsüz bırakılmaya çalışılmış oluyor. Çünkü bazılarının yorumları, beyan edilen paranın alabileceği en iyi otomobilin sadece vag araçlarında olduğunu iddia etmesi noktasına kadar geliyor. Madem böyle bir zihniyet var, niye otomobil tavsiyesi diye başlık açılıyor ki ? Herkes parasının yettiği vag hangisiyse onu alsın ve en iyi tercihi yapmış olsun, kimse de başlık açmasın böylece.
Bence aşırı vag sevenlerin de artık başka otomobillere dair bir tavsiye listesi oluşturması gerekiyor ki konular kilit olmasın. Çünkü vag grubu kepenkleri kapatsa tavsiye edecek otomobil bulamayacak tipler mevcut maalesef.

Açıkçası ben bu mevzuların vag sevenlerin araçlarını övmelerinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bir başlık açsak ' araçlarınızda en sevdiğiniz şeyler ' diye, vag seven bir vatandaş aracındaki şeyleri anlatıp, övse etse çoğumuz yorumları beğeniriz bile. O noktada zaten tartışma çıkmaz.
Asıl sıkıntı otomobil tavsiyesi isteyenlerin başlığında oluşuyor. Vag sevgisi ile alakası olmayan bir vatandaş, açılan başlığa tavsiyede bulunurken bütçeye göre markaların modellerini sıralıyor, eksisini artısını doğru veya yanlış şekilde sıralıyor, kendince bir kombinasyon çerçevesinde tavsiyede bulunuyor. Peşine bir iki vag seven çıkıyor, 100 bin liraya kadar araç tavsiyesi adlı başlığın altına ' segmentinin en en en.. otomobili olan golf tabii ki ' diyor, başka segment tavsiye istenirse ya passat ya superb teklif ediyor, yani bazılarının tavsiye sınırı vag'ın ötesine geçemiyor. Şimdi birinin çıkıp segmentinin en en en.. otomobili yazıp golf'ü tavsiye etmesi hiç problem değil. Ama böyle bir yorumun ne başlığı açana, ne o başlığa yorum yapanlara, ne de yorumu yapana bir faydası var. Bazı kesimin aklında tavsiye manasında vag dışında hiç bir araç yok. Böyle yorumlar yapılınca da aynı başlıkta başka araç önerenlerin yorumları otomatikman hükümsüz bırakılmaya çalışılmış oluyor. Çünkü bazılarının yorumları, beyan edilen paranın alabileceği en iyi otomobilin sadece vag araçlarında olduğunu iddia etmesi noktasına kadar geliyor. Madem böyle bir zihniyet var, niye otomobil tavsiyesi diye başlık açılıyor ki ? Herkes parasının yettiği vag hangisiyse onu alsın ve en iyi tercihi yapmış olsun, kimse de başlık açmasın böylece.
Bence aşırı vag sevenlerin de artık başka otomobillere dair bir tavsiye listesi oluşturması gerekiyor ki konular kilit olmasın. Çünkü vag grubu kepenkleri kapatsa tavsiye edecek otomobil bulamayacak tipler mevcut maalesef.
Cenk sen yaz ben like atayım be :)

Cenk sen yaz ben like atayım be :)
Vallahi hocam benim görebildiğim, tüm bu sorunların temeli bu tarz başlıklara yapılan yorumlardan çıkıyor. Vag kullananlar düz, sıkıcı, sıradan v.b tarzı yorumlar aslında yukarıda bahsettiğim konunun devamında oluşuyor. Ben forum içindeki kavgaların %90'ının otomobil tavsiye noktasında çıktığını düşünüyorum. Sadece vag tavsiye eden arkadaşlar araya 1-2 marka model daha serpiştirirse mevzu bence çözülecektir. Çünkü vag aracı olmayanların vag tavsiye etme noktasında bir problemi yok gördüğüm kadarıyla, en azından benim öyle :)

Her gün bi başlık aç dile getirmek istediğin her şeyi yaz biz okuyalım beğenelim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...