Marka fanatikliği yapanlara kızmıyorum, kızamıyorum. Bir zamanlar ben de öyleydim zira.
Bunu yapmamak, özür dilemek gibi. O kadar zor yani. Ama yapıldığı zaman da inanılmaz rahatlatıcı.
En son ne zaman ciddi bir özür dilediniz? Dilediyseniz nasıl rahatladığınızı farkettiniz mi? İçten bir özür binlerce lira verip gittiğiniz psikoloğun sunacağı tedaviyi sunamaz inanın. İşte marka fanatikliğini bırakıp, arabanızın ciddi bir kaza anında ailenizi elinizden bir anda acımasızca alacak metal yığınından başka bir şey olmadığını farkettiğinizde sersemleyip bir tokat yemişçesine kendinize geliyorsunuz. Hayatta değer verecek bin kat daha değerli şeyler olduğunu görüyorsunuz.
En uç örnek olarak arabasına aşk derecesinde bağlı diyebileceğimiz alfistileri ele alalım ve en göz önünde olan Sinan'ın bu konu açıldığında hâl ve hareketlerini gözlemleyelim. Nasıl rahat. Nasıl mutlu. İyisiyle kötüsüyle, artısıyla eksisiyle Alfa'sıyla barışık. Sevinmek için sevmemiş
Ben yarın insignia dizel sport alıcam. Önceki aracım da 136'lık aynı motor Astra'ydı. Burdan yola çıkarsak tam bir opel manyağı olup, ortamlarda 'ben Opel'ciyim yea, sportif ağbi' diye gezmem lazım.
Ama gel gör ki.
1- Kasanın sonu gelmiş bitmiş.
2- Araç tanktan hâllice, çok ağır, yakıyor.
3- Şanzıman çağ dışı, çok ağır.
4- Sport donanımdan dolayı opc body kit var, jantlar filan 19 inch ama araç o kadar ağır ki bağırıp gitmeyen modifiyeli şahinden farkı kalmıyor.
Şimdi bir de fanatik olmaya çalışayım (gülmeden yazabilirim işalla, ofisteyim)
1- Kasa sonu gelse noolcak abi, yeni kasa passat gibi ruhsuz, bu sportif, efsane kasa, değeri artçak.
2- Araç teneke değil öyle tüy gibi, sağlam alman işte, oturaklı.
3- Dsg gibi patlamasından iyidir, tam otomatik sorunsuz bi kere, hem manuel modda vites atmıyor, kesiciye giriyor.
4- O 19 inch jantın şeklini geçtim o boyut kimde var ya? Opel abi, sportif.
Herkese kazasız belasız sürüşler.