Markalardan favorileriniz

racer

Sedat
Profesör
707
31
Marka
Ford
Arkadaşlar merhaba. Ne zamandır açmayı istediğim bir başlığı açmak istedim. geçen sefer alınası araçlarda güzel bir golf 4 görünce aklıma gelmişti. herkesin bütçesi kendine tabii ama 1990'lar ve 2000'lerden başlayarak, markaların orta kesimin alabileceği türden olan modellerinden 3-5 favorinizi öğrenmek ve kendiminkini de paylaşmak için bu başlığı açıyorum. böylece sevdiğimiz araç modelleri üzerine de biraz sohbet edebiliriz. alfabetik sırayla gidip arada bir markaları güncellemek istiyorum. sahibindende ilk alfa romeo olduğu için ondan başlayayım. benim favorilerim 147, 159 ve giulia. sizin de yorumlarınızı bekliyorum.

fakat alınabilir düzeyde olmasına dikkat edelim lütfen. bazen arkadaşlarıma sevdiğin bmw, ford olarak ne almak isterdin gibilerinden sohbete giriyorum. adam m3 csl, shelby falan diyor. :D yahu onu herkes ister zaten daha ölçülü hayallerden bahsedelim. hem duruma göre anılarımızın da olduğu modellerden bahsetmek keyifli olur diye düşünüyorum.

Ekran görüntüsü 2026-08-12 205342.png

Ekran görüntüsü 2026-08-12 205509.png

Ekran görüntüsü 2026-08-12 205533.png

1000060854.jpg

neyse şaka bir yana,

bmw'de e46 coupe dizayn olarak en sevdiğim araç olabilir. Kaslı yapı, keskin ve yuvarlak hatların birleşimi, 6 silindir sıralı motor falan. Gerçek mercedes muhabbeti biraz. Tabi piyasadaki araçların çoğu bu saydığım kombinasyonda değil. Ama param olsa garajımda böyle bir araç isterdim.
1000066989.jpg

haricinde renault'da megane 1 coupe (faz 2) ve clio 2 rs - sport ulaşılabilir keyifli makineler olduğunu düşünüyorum. 16 yaşında kullanmanın etkisidir belki bilmiyorum, megane coupe mekanik hisle keyiflendirmişti, sürdüğüm ilk 5 dk'da bile uzvum gibi olmuştu araç, özellikle 4000 devirden sonra vtec açar gibi aracın karakterinin değişmesi babamla benim yüzümü güldürmüştü baya. Tabi kendisiyle iyi ayrılamadık :)
1000066990.jpg

1000066991.jpg

Güzel başlık olmuş. Marka fanatikliğim pek yoktur. Her markadan dibimi düşüren model bulunur 😅

102578.jpg

Nfsmw kasa Golf

102580.png

Sedefli beyaz x-type

102577.jpg

Subaru Legacy gri akar

102583.jpg

Gönlümün efendisi

102592.png

Kahve-gri kombinli allroad quattro

102591.jpg

Kapanışı Volvoyla yapayım bu da yolların efendisi😁

Son düzenleme:
Konu çok farklı geldi gece gece idrak etmek biraz zorladı ama senin gibi A ile başlayayım bende , tabi her markadan bir örnekle devam ederim ben bu konuya yoksa uçup kaçarım frenlerim tutmaz :D

Alfa Romeo Giulietta 1.8 TBi Quadrifoglio Verde

Alfa_Romeo-Giulietta-2017-1280-8ed4da2b815c5536f687aa95b188da3d3d.jpg

Audi A6 Allroad Quattro C6.5 3.0 TDI V6

Audi-A6_allroad_quattro-2009-1280-2085961ca44f116bdbee2f6740f795e42c.jpg

arkadaşlar diğer markalara zaten sırayla gelecektik ama taaa v'lere kadar gitmişiz anında. mors alfabesine kadar yol almışız. :D

Usta tamam zenginsin anladik ama orta siniftan cikip her sinifa girdin sen. Demek ki vag tarikatina giren zenginleşiyor dini kullananlar gibi 😂
Ya yok, mesela Fiat'ta 500'ün hot vesiyonlarını yazmasam Punto Panda kalıyordu sadece. 500 Abarth yazdık madem Ferrari'leri de yazalım falan derken böyle oldu. Aslında olmadı ya.. önizleme yaptık 😉

147 benim hayatımda sürdüğüm en güzel 1.6 atmosferik arabaydı. yokuşta onun kadar iyi giden ve sesi güzel bir atmosferik gerçekten hatırlamıyorum. bir de 2008 yılında blackline'ı yepyeniyken görmüştüm. cidden olağanüstü yakışıklı bir arabaydı. eksisi çok yakması, eşya gözü azlığı ve hiçbir çukuru sönümlemeyen süspansiyonuydu bana göre. ama araç sürmeyi seven herkes bir kere tadına bakmalı.

159 hayal kadar güzeldi. hayal olarak da kaldı. hiç kullanma fırsatım olmadı. kendisinden 20 kat daha pahalı arabalarla aynı postere girse kimse ne bu demez. öyle bir şaheserdir kendileri.

giulia ise bana göre en olmuş alfa romeo. eski alfaların bazılarında kalite biraz düşük olabiliyordu. bazılarında dayanıklılık problemi vardı. kimisi kullanışlı değildi falan. ama hepsinin sürüş zevki üstün seviyedeydi. giulia'da bütün bu eksiklerin hepsi çok büyük oranda giderilmiş. bir de bu araçla viraja girmek çok farklı bir his. müthiş bir keskinliği var. gece viraj kasıp, eve onu park edip, sonra da onun bir alfa romeo oluşunu bilmek paha biçilemez. saf ruh gerçekten.

Son düzenleme:
jeremy abimizin sattığına pişman olduğu araba. artık nasıl bir şeydir kim bilir. :cool:
Alfa Romeo’dan ilk favorim, bir kez alma arifesinden döndüğüm ve senelerdir hayal otomobilim olan 166. Makyajsız versiyonu ile.
Ekli dosyayı görüntüle 56381
aras dinçer de buna bayılıyor. sürüşünü en merak ettiğim alfalardandır hocam. benim için bu araba ferrarinin 612 scaglietti'si gibi. alfa romeo'nun farklı bir yorumu gerçekten.

JAGUAR 2011 Xf 3.0D S PORTFOLİO
BMW 2001 3.20Cİ
147 benim hayatımda sürdüğüm en güzel 1.6 atmosferik arabaydı. yokuşta onun kadar iyi giden ve sesi güzel bir atmosferik gerçekten hatırlamıyorum. bir de 2008 yılında blackline'ı yepyeniyken görmüştüm. cidden olağanüstü yakışıklı bir arabaydı. eksisi çok yakması, eşya gözü azlığı ve hiçbir çukuru sönümlemeyen süspansiyonuydu bana göre. ama araç sürmeyi seven herkes bir kere tadına bakmalı.

159 hayal kadar güzeldi. hayal olarak da kaldı. hiç kullanma fırsatım olmadı. kendisinden 20 kat daha pahalı arabalarla aynı postere girse kimse ne bu demez. öyle bir şaheserdir kendileri.

giulia ise bana göre en olmuş alfa romeo. eski alfaların bazılarında kalite biraz düşük olabiliyordu. bazılarında dayanıklılık problemi vardı. kimisi kullanışlı değildi falan. ama hepsinin sürüş zevki üstün seviyedeydi. giulia'da bütün bu eksiklerin hepsi çok büyük oranda giderilmiş. bir de bu araçla viraja girmek çok farklı bir his. müthiş bir keskinliği var. gece viraj kasıp, eve onu park edip, sonra da onun bir alfa romeo oluşunu bilmek paha biçilemez. saf ruh gerçekten.
İstanbuldaysanız benim JTSSW'yi deneyebilirsiniz , samimiyetle söylüyorum.

jeremy abimizin sattığına pişman olduğu araba. artık nasıl bir şeydir kim bilir. :cool:

aras dinçer de buna bayılıyor. sürüşünü en merak ettiğim alfalardandır hocam. benim için bu araba ferrarinin 612 scaglietti'si gibi. alfa romeo'nun farklı bir yorumu gerçekten.
Alma arifesinden döndüğüm araba Aras Dinçer’in eski 166’sıydı. 34VD5166. Grigio Nettuno renginde 2.0 Turbo. Kocaeli’deydi. Şimdi Bursa’da yatıyor hurdaya yakın bi halde. Garajlı bi eve geçtiğim an düzgün bi 166 alıp, sıfırdan yapacağım. Buluşuruz bi gazlarız hocam.