Marmaristeki tur midibüsü kazası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberlerde duyduklarımı aktarıyorum. Şoför normalde şehiriçi servis şoförüymüş, araba hep kullandığı araba değil başkasınınmış rica edilmiş götürsün diye. Yokuştan inerken de "fren patladı" diye bağırmış sonra "Allahım yardım et" gibi şeyler söylemiş sanırım öyle hatırlıyorum. Araba 30 kişilikmiş ama 34 kişi varmış üstüne retarder de olmayınca kaçınılmaz son maalesef. Sonuçta şoför orda viraj kasmıyordur hiçbi aklı başında insan öyle bir şey yapmaz. Allah rahmet eylesin.

O virajlar çok kötü. Ben de bilmeden gitmiştim ama çıkış yönünde gittiğim için yavastim. Bu nasıl yol demiştim. Çok kisa mesafede 600 metre yukseliyorsunuz. Şoför orada sert viraj olduğunu bilse direksiyonu aniden çevirir viraja gelmeden arabayı yatirirdi bence.

Her gün işe giderken kaza yapan araca benzer otobüsle gidiyorum, akşam dönüşte de mercedes 403le dönüyorum. Her iki şoföre de sordım %100 şoförün hatalı olduğunu söylediler. Diyelim ki bi hata yaptı frenleri şişirdi 5tek 2ye tak motor freniyle zorla arabayı dağıt şanzımanı baskı balatayı vs sıkıntı yok o da mı olmuyor yan yatır sürünsün yine facia olmazdı adam ölüme sürmüş resmen otobüs şoförü falan değil o dediler... Bi de küfürlü cümleler vardı onları yazamıyorum haliyle

Kimse kusura bakmasın ama araç suçlu olamaz tek suçlusu şofördür. Yol yanılmıyorsam kaçış rampası olan bir yol yani frenin tutmadığını fark ettiği anda kendini kurtarabilirdi diye düşünüyorum. Kaçış rampası olmasa bile kesinlikle yeterli sayıda uyarı var biraz temkinli olan biri gayet sıkıntısız atlatır yolu. Viraja giriş hızı çok yüksek ve girmeden önce hiçbir fren çabası yok. Kafamdaki senaryo şöyle şoför zaten ek iş yapıyor sevmeye sevmeye çabuk bitsin diye umarsızca kullandı ciddi virajda da dağıldı gitti. Olan masum canlara oldu. O yüzden şehirlerarası otobüse binmem uzun yola otobüsle gitmeyi sevmem.

Kimse kusura bakmasın ama araç suçlu olamaz tek suçlusu şofördür. Yol yanılmıyorsam kaçış rampası olan bir yol yani frenin tutmadığını fark ettiği anda kendini kurtarabilirdi diye düşünüyorum. Kaçış rampası olmasa bile kesinlikle yeterli sayıda uyarı var biraz temkinli olan biri gayet sıkıntısız atlatır yolu. Viraja giriş hızı çok yüksek ve girmeden önce hiçbir fren çabası yok. Kafamdaki senaryo şöyle şoför zaten ek iş yapıyor sevmeye sevmeye çabuk bitsin diye umarsızca kullandı ciddi virajda da dağıldı gitti. Olan masum canlara oldu. O yüzden şehirlerarası otobüse binmem uzun yola otobüsle gitmeyi sevmem.
O viraj inişin ortasında sayılır o yüzden orada kaçış rampası yok. Daha aşağıdaki virajda var. Şoför zaten bu geziye katiliyormus. Araç sahibi, madem gidiyorsun sen kullan senden para almayalim demiş, şoför de kabul etmiş. Fren pedalı hiç hareket etmeyecek kadar sistiyse müşür çalışmaz fren lambası da yanmaz demiş tecrübeli bi şoför abimiz.

O viraj inişin ortasında sayılır o yüzden orada kaçış rampası yok. Daha aşağıdaki virajda var. Şoför zaten bu geziye katiliyormus. Araç sahibi, madem gidiyorsun sen kullan senden para almayalim demiş, şoför de kabul etmiş. Fren pedalı hiç hareket etmeyecek kadar sistiyse müşür çalışmaz fren lambası da yanmaz demiş tecrübeli bi şoför abimiz.
iyi de mesleği şoförlük olan bir adam freni ve motor frenini nasıl kullanacağını bilmeyecek de yolcular mı bilecek? araç suçlu olsaydı her hafta oradan onlarca kişinin ölümlü kaza haberini duyardık. mesleğini yapanlar ciddiyetsiz olunca sonuçları ağır olabiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...