Selamlar, bir güncelleme atayım. Dün deli kar yağdı. İş yerinden çıkarken arabanın üstünde bayağı kar vardı. Biraz temizledim, çıktım yola. Sonra ön ve arka cam buğu çözücüleri açtım. Önden çıtır çıtır sesler gelmeye başladı, buğu çözücüyü kapatınca ses gitti. Bayağı plastik sesi gibi geliyordu. Sonra arka sileceği çalıştırdım ve ondan da daha önce olmayan bir ses duymaya başladım. Dedim benim servis zamanım gelmiş anlaşılan

Neyse sonra akşam motor artık ısınmışken bir uyarı mesajı yandı. Mesajda 'Bir sonraki yakıt alımında 1L Motor Yağı ekleyin' yazıyordu. İşin kötüsü arabada çubuk yok ve kendi kendine ölçüyor araç yağı. Bu nedenle yapılabilecek tek şey kaçak var mı diye bakmak. Park ettiğim yerde en ufak bir şey olmadığından kaçak yok diye düşündüm. Biraz forumları araştırdım ve bazen sensörlerin şaşırdığını, kendi kendine söndüğünü gördüm. Sabah zaten uyarı silinmişti ve yağ oranı tam olması gerektiği gibiydi. Yine de bugün sabahtan bayinin yolunu tuttum. Yolda buğu çözücüleri denedim ve en ufak bir ses yoktu. Sanırım buz çözülmesi sesiydi o çünkü çok buz ve kar vardı aracın üstünde, camın önünde vs. Bir gece kapalı otoparkta yatıp buz tutmayınca o ses de olmamıştı. Yağ için öncelikle lifte çıkarıp bir baktılar, her şey yolunda gözüküyor dediler. Buğu çözücüler ve silecek için de aynını dediler. Sileceği kabul etmedim, garantiden değiştirin, muhtemelen motoru bozuk, bu sesin normal olduğunu kabul etmiyorum dedim. Bir daha baktılar ve sesi duyunca yanımda itiraz edemediler

Ocak ortasına bir randevu yazdılar. Muhtemelen arka silecek motoru değişecek. Araç normalde silecekler dahil çok sessiz olduğundan en ufak bir ses gözüme batıyor. Bu bir yandan iyi çünkü herhangi bir sorunu hemen fark ediyorsun, bir yandan da kötü çünkü bir ses olunca sanki arabanın her yeri dökülüyor hissi yaşatıyor bana
Bu arada ilk kez bayiyi bu kadar boş gördüm. Resmen araç kalmamıştı. 2-3 hafta kadar önce buradan bir arkadaşa da E220d Estate AMG paket aldık. Birebir aynı renkte denk geldi

Onu alırken de 500-600 araçlık ikinci el parkı olan yerde 3 tane E serisi 5 tane C serisi kalmıştı. Sıfır araç kıtlığı bayilerdeki garantili ikinci elleri de bitirmiş sanırım. Burada da galericilere el altından satmalar başlarsa şaşırmayacağım artık
Ekli dosyayı görüntüle 37746