KAPALI Mercedes mi, BMW mi, Audi mi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tabiki Mercedes. BMW deyince aklıma benim için 2002 ve E30 M3 dışında bir şey gelmiyor. Ama Mercedes deyince ponton kasa, martı kanat, C63, 190e Evo, Maybach neler neler...

Modelden modele değişir yani genel olarak biri daha iyi demek yanlış geliyor bana. Kendimce segmentlere göre sıralama yapacaksam:
1 serisi/A3 ikisi de denk geliyor bana
3 serisi
Eskiden olsa E class derdim ama artık malesef 5
S class

Performans modelleri konusunda bir kıyaslama yapmak zor ancak daha ulaşılabilir modeller arasında şöyle bi yorum yapılabilir;

Sürüş ve sportif kullanım odaklı bir araç olarak BMW konfor odaklı bir araç olarak Mercedes veya Audi gibi geliyor bana.Tabi şahsi kanaatimce

Segmente, önceliklere ve modellerin güncelliklerine(sıralamanın yapıldığı tarihe) göre değişebilecek sıralama.
2016 eylülü itibariyle bazı segmentlerde favorilerim; A3, 3 serisi, E coupe, 5 serisi, CLS, A8, TTS...

Audi dedigin Volkswagen'in deri koltuklusu (benim gozumde premium olamaz vw ile ayni teknoloji sonucta)
sofor koltugunda oturacaksan BMW
makam araci olacaksa Mercedes :)
Bir de volvo var istersen :)

hocam mercedes dediğiniz araba renault motorlu, volvo dediğiniz araba daha düne kadar ford şasili, bmw dediğiniz araba dizel motorunu toyotayla, benzinli motorunu peugeotla yapmış. yani demek istediğim genelde yorumlarınızı beğenir ve mantıklı bulurum ama bu gerçekten pek olmamış bana göre. yani siz bir audiye binip sürdüğünüzde o premiumluğu hissetmiyorsanız bence burada sizin biraz ön yargılı sürüş yapmanız etkili olur.

Dedikleriniz cok eksik, renault motorunu guncelleyip kullandilar, kaldi ki en azindan sadece motoru yada sadece sasesi alinti, audi gibi butun alt takim motor sanziman seat skoda cikmasi degil :) gene soyle bir durum var bmw de mercedeste volvoda bir iki modelde alinti motor veya sase var, audide A1 den basla Q3 e kadar git hepsi VW , ozgun olmak icin R8 alman lazim, :) yani gene audi premium olamadi

Audi A3 e binsem golf hissediyorum, A4 e binsem passat mi yoksa superb mi :) yani yalitimi artirip deri direksiyon koymakla benim begenimi kazanamadi , goz boyama gibi geliyor bana, bir bmw mercedes olamadi cunku onlarin 220 cdi , 320d gibi araclari var, ZF gibi sanzimanlari var, volvonun kaputunda hava yastigi mi dersin, audi'de boyle birsey goremiyorum, gorebildigim R8 o da cok uzakta..

Son düzenleme:
dediğiniz şeyde bir noktayı kaçırıyorsunuz. mesela golf ün ve a3 ün yol tutuşu beğenilirken sizce neden leon beğenilmedi. alt yapı, şase şanzıman aynı. aynı gibi gözükmesine rağmen aynı değil işte. ayrıca bir şey daha var. vw nin başarısının sırlarından biri de bana kalırsa audi bazlı olması. o yüzden kalitesi, albenisi ve lüksü daha yüksek bir intiba bırakıyor. özgünlük demişsiniz tüm mercedesler birbirine benziyor. tüm bmw ler birbirine benziyor. bmw de de i8 almak lazım ki özgün olsun. :) yani yine bence ön yargılı bir yorum yaptınız

siz benzerlik derken alman tutumundan bahsediyorsunuz ki bu japon fransizlarda yok ama bir vw ve audide de var, simdi bmw 3 serisi 5 serisine benziyorsa bunun nesi elestirilebilir ki sonucta marka izlerini tasiyacak.. i8 almaniza gerek yok benim imzamdaki bmw de bulunan motoru da saseyide bmw olmayan bir aracta goremezsiniz, benim demek istedigim tamamen budur, bence markayi premium yapan sey budur, benim icin motor teknolojisi, sanzimani, yurur aksami onemli, dosemesi plastik kalitesi cok umrumda olmaz http://www.carlexdesign.com/ veririm arabayi daha da iyisi olur custom , individual yada adina ne derseniz. :)

En azindan audi gibi tutupta yari fiyatina satilan skoda ile ayni altyapiyi paylasmiyor. Simdi vw icin audi altyapisina sahip oldugu icin iyi diyorsunuz ya iste burada audi kalitesini kaybediyor cunku kendinden daha ucuz arabalari besliyor, dolayisiyla premium havasi kayboluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...