Ticari de volkswagen hocam. Mercedes hafif ticari de başarılı değil.a3 3 serisi E serisi 7 serisi
arazi araçlarında Mercedes
super sport BMW
aile aracı 2 serisi
ticari sadece Mercedes var
haklisiniz, bence mercedes hafif ticari yapmasin beceremiyor eline yuzune bulastiriyorTicari de volkswagen hocam. Mercedes hafif ticari de başarılı değil.
audinin dikkat çekmeye yönelik bir tasarım anlayışı yok normal modellerde bunu beğenmeyebilirsiniz ve eleştirebilirsiniz de. ama audi a3 golf e tasarım olarak benziyor demek garip olur. veyahut passat a4 e. her şeyiyle 2 seviye üstte bir marka en az. yani nasıl ki volvo ford şasesine kendinden şeyler ekliyorsa audi de ortak kullanılan şasilerin en muntazam hale getirilmiş versiyonlarını kullanıyor. audiyi de geçelim. onda kullanılan şanzıman da pdk porsche nin bir versiyonu. o zaman da porsche audiyle ortak kullanıyor diye aşırı hızlı bir audi. ayrıca siz m serilerinden bahsetmişsiniz. rakibi olan audi rs3. quattro teknolojisinin geldiği yer ortada ve şanzıman ve quattrodan dolayı tutuş ve hızlanması da 135 i den daha iyi testlerde gördüğüm kadarıyla. üzerine bir de iç mekan kalitesi audilerin bmw lerden bir çıt iyi yerde olduğunu herkes söylüyor. yani bunlar da çok önemli değil dediğiniz kriterlere göre marka premiumluktan çıkmıyor. o zaman tır yapan marka da benim gözümde premium değildir desek dikkate almamız gerekir. premium bir arabanın hissettirdiği lüks seviyedir. bunu da audi yapmıyor demek bana kalırsa abes olur. ha siz sevmezsiniz ayrı konu ama premium değil demek doğru olmaz bana göre.
dediğinizi anladım aslında her ne kadar kullanımda audinin çok seviye yukarıda olduğunu görseniz de kağıt üzerinde aynı platformu paylaşıyor gibi şeyleri görmek güzel olmuyor. o dediğiniz de markanın durumu netice itibariyle. vw şu anda ne durumda bilmiyorum ama mercedes ve bmw den firma olarak daha zengin ve bu yüzden de daha çok markayı altında bulunduruyor. öyle olunca ortak şeyler artıyor tabi.
tartışmaya bende gireyim..
vw grubunun 1.4 150 beygir motoru evet birçok aracında kullanılıyor.. aynı motoru hem audi a4 hem golf'te görebiliyorsunuz..
yalnız, burda gözardı ettiğiniz husus şu, bizim gibi saçma vergiler olmayan normal ülkelerde kimse audi a4'ü 1.4 motorla almıyor.. 2.0 252 beygir o arabanın en çok satan motoru, onun ardından 3.0 tdi motoru..
adamlar geri kalmış ülkelere ayak uydurmak için çıkarıyor bu motorları.. avrupa'da, amerika'da 1.4 motorla a4 ve hatta a5 satmaya çalışsan insanlar şaka falan sanabilirler..
yani özetle markaları değerlendirirken sadece kendi ufak ülkemizin şartlarıyla değerlendirmeye kalkarsak eksik kalır..
vw grubu nasıl çalışır, olayı nedir biraz araştırmak lazım.. bizde sanılıyor ki hepsi aynı fabrikadan çıkıyor arabaların, hiçbir markanın kendi fabrikası, kendi mühendis ordusu yok..
audi'nin merkezi neresi, seat'ın neresi bir bakmak lazım.. lambo'yu alalı kaç sene oldu audi, bakın vw değil audi aldı lambo'yu.. eee sonuçta hepsi vw denip geçilemez, öyle değil o işler..
audi giremeyecekse kim girecek opel mi?audi kesinlikle almanlarda ilk 3'e girmez at gitsin
bmw ve mercedes'e gelince...
klasik otomobil koleksiyonlarına bakarsanız, mercedes tüm arabaların tasarımların mühendisliğin örneğidir.
kesinlikle mercedes-benz, bmw'den çok çok daha kalitelidir.
ama iki araçta günümüzde çok yakın birbirine.
seçim şuanda sadece tasarıma kalmış
Direksiyonda şimşeği göreceksin Şaka bir yana bence premium araçlar en azından arkadan itişli olmalıdır. Tabii audi nin sürüş dinamiklerine diyecek bir şey ama sanki bmw ve mercedes in birazcık gerisinde.audi giremeyecekse kim girecek opel mi?
siz benzerlik derken alman tutumundan bahsediyorsunuz ki bu japon fransizlarda yok ama bir vw ve audide de var, simdi bmw 3 serisi 5 serisine benziyorsa bunun nesi elestirilebilir ki sonucta marka izlerini tasiyacak.. i8 almaniza gerek yok benim imzamdaki bmw de bulunan motoru da saseyide bmw olmayan bir aracta goremezsiniz, benim demek istedigim tamamen budur, bence markayi premium yapan sey budur, benim icin motor teknolojisi, sanzimani, yurur aksami onemli, dosemesi plastik kalitesi cok umrumda olmaz http://www.carlexdesign.com/ veririm arabayi daha da iyisi olur custom , individual yada adina ne derseniz.
En azindan audi gibi tutupta yari fiyatina satilan skoda ile ayni altyapiyi paylasmiyor. Simdi vw icin audi altyapisina sahip oldugu icin iyi diyorsunuz ya iste burada audi kalitesini kaybediyor cunku kendinden daha ucuz arabalari besliyor, dolayisiyla premium havasi kayboluyor.
Hocam audi nin altyapısını eleştirmişsiniz de sadece bildiğim kadarıyla a3 mqb kullanıyor a4 filan mlb de hep ve a3 aynı altyapıyı kullanan leon,golften daha iyi olduğu markanın aracına güvenip esp kapanma tuşu koyması (esp kapanıyor diye biliyorum) diğerlerine koymaması ile gösteriyorlar bence.
audi giremeyecekse kim girecek opel mi?