Neden Alfa Romeo?

tofas

Asfalt Kurutucu
11 Eyl 2016
18
68
635
Ankara
Marka
Alfa Romeo
Alfa Romeo 147 2006 sahibi 23 yaşında genç bir arkadaşınız olarak bu sorunuza şöyle cevap verebilirim:

Öncelikle arabalara sadece araç olarak değil, hobi, yaşam tarzı olarak yaklaşan bir insanım nitekim bu forumdaki bir çok kişi de öyledir diye tahmin ediyorum.

Malumunuz Alfa Romeo motorsporları ve otomobil tarihi açısından en önemli markalardan birisidir, içinden Ferrari gibi bir markayı çıkarmış ve nice markalara özgün tarzıyla örnek olmuştur.

Öncelikle beni etkileyen şeylerden biri marka mirası, tarihi vb. olmuştur. Bunlardan sonra malumunuz tasarım ve performans olarak ürettikleri araçlar sınıfında her zaman farkedilir seviyede iyi olmuştur.

Alfa Romeo inceleme videolarında bahsedilen direksiyon hissiyatı, devir yükseldikçe gelen hoş İtalyan motor sesi, yol tutuşu, konforu vb. bunların hepsini aracı almadan "acaba harbiden böyle mi lan?" diye kendime sorardım ki aracı aldıktan sonra yaklaşık 6000 km'lik bir tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki hepsi doğru :)

Önceki işim dolayısıyla birçok farklı markanın farklı aracını kullanma fırsatı yaşamıştım (bunlar ekseriyetle yeni model araçlardı) bu yüzden çok rahatlıkla karşılaştırma yapabiliyorum ve gerçekten Alfa Romeo'lar size bir İtalyan arabası kullandığınızı hissettiriyor. Yolda karşınızdan gelen başka bir Alfa gördüğünüzde selektör ve korna selamlaşmaları vb. bunlar çok güzel duygular yaşatıyor.

Eğer Alfa almayı düşünen arkadaşlar var ise (özellikle 147, 156, gt) ucuzuna kaçmasın, bakımlısını, geçmişi bilineni alsın. Yoksa üzücü şeyler yaşayabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar.
 

Marcomacielo

Bayram Kuru
Takipçi
15 Ağu 2020
1
0
0
39
Izmir
Marka
Alfa Romeo
La meccanica delle emozioni sozu yeterince acikliyor bence alfa romeo yu 7-8 yil once almak istedigim araci aile bireyperinin vetosu sebebi ile alamamistim.Arkadaslar su an hem burada yeniyim hemde hayalim olan 156 ya sahip oldum daha 5 gunluk her sabah kapinin onune binip bi 10 dk arabami calisririp o motorun sesini dinlemek ayri bi huzur evet cogu arkadasin dedigi gibi biraz parcasi pahali biraz ustasi zor bulunan bi arac o yuzden sansliyim izmirde iyi bir ustasi var eskiden beri bir italya ve italyan hayranligim vardir gerek spor gerek otomobil gerek ulke olarak italyayi da gezdim nasip oldu cok guzel bi ulke arabalar insanlar kaliteli yani aslinda alfayi sevmek icin cok sebebiniz olabilir bi deneyin derim....
 

mrtkap

Profesör
8 Ara 2017
894
1,631
2,320
İst.
Marka
Ford
Halihazırda kullanmakta olduğum aracı almadan önce bir sürü mk2 156 ve 147 ilanlarına baktım. Beni en çok çeken sportif duruşu ve tasarımıydı. Fakat almadan önce Aras Dinçer'e danıştım ve iyi ki almamışım. Hala daha bi 156 görsem bakarım ama en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Kısıtlı bütçeler için biraz nazlı araçlar ama kesinlikle özel hissettiriyor. Yakın zamanda mito alma hevesim vardı ama kesinlikle tasarımı hariç o eski italyan alfa romeo değiller.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mt.Akina

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,911
2
24,208
5,320
İzmir
Marka
Toyota
Çekici bir kadın tasarımına sahiptirler.Hadi beni sev herşeyini ver ki beni mutlu et.Benim seni mutlu etmem için tek çaren, beni kendinden çok sevmen... Diyen kadın ruhu var.Sonrası malum.Herşeyini vermeye niyetli bir arkadaş o arabayı alır.Artık tamamen tuzağına düşmüş olan sahibini; sanayide, yolda, herhangi bir arkadaşına kendisini teslim ettiğinde vs kısaca canı sıkıldığında bezdirici sorunlarla sevgi sınar.Sonunda bu aşkın karşılıklı zararı anlaşılır ve ayrılınır.
Bir ara sorundan sizi bezdirir kafayı yer arabaya yumruk atasınız gelir belki de atarsınız.Sonra bir an durulur herşey güllük gülistanlıktır işte o durgunluk aslında ehlileştirdiğinizi gösterir.O dönemde son bir kez bir yerden ciddi sorun açabilecek bir arıza verir onu da erken farkeder devam edersiniz artık ehil bir manitanız vardır
 
Son düzenleme:

diablo1905

Profesör
17 Şub 2020
409
994
2,195
İstanbul
Marka
Alfa Romeo
Ben tasarımı, performansı ve alt yapısındaki kaliteden kaçmadığı için tercih ediyorum. Kapı içindeki eşya gözüne 5 cm keçe koyup göz boyayip torsiyon çubuklu, keşkül direksiyonlu araba yapmıyorlar çünkü

İki farklı model Alfa Romeo sahibi olarak Tonale'yi de bekliyorum. Malum Giulia ve Stelvio hayal bu fiyatlarla umarım Tonale gelir ve premium olmayan C SUV fiyatında kalır
 

babayimben

Enes
Panpa
4 Eki 2018
843
1,751
2,520
47
İstanbul
Marka
Mercedes
Bu soruya en guzel cevap 17. Saniyede:

Belki gidisi, yakisi, durusu, goruntusu her anlamda en iyisi olmayabilir. Ama hangi alfa olirsa olsun, direksiyonuna gecince ozel ve farkli hissedersiniz. Bence en onemli konu bu.
Bu Giulia çok güzel alet ama ya hakikaten, yeni kasa 320 yerine alınır yani
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,385
2
3,010
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Bence en önemli nedeni kesinlikle tasarım. İtalyanlar bu anlamda açık ara en iyisi. Sürüş hissi olarak da iyiler. Ben arabada tamamen konforcuyum. Sürüş hissi benim için hiçbir şey ifade etmiyor. En iyi konfor olsun ve az sorun çıkarsıncıyım. Özellikle de aracı günlük kullanacaksam. Buna rağmen kabul etmem gerekir ki Alfa sürmek keyif veriyor. Bu nedenle BMW’nin daha yakışıklısı, bir tık daha hislisi ancak daha az konforlu ve daha çok sorun çıkartan versiyonu gibi benim gözümde. Tam bir motorhead arabası yani :)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Sirius ve alfhonso

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,684
2
9,601
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Zamanında şöyle bir cevap yazmıştım forumda :) ŞU KONUDA :) O mesajda budur ;

O mesaj ; (ALFA ROMEO) Selespeed candır , kandır , ruhtur , dna ve daha fazlasıdır. Eski bir 156 ss kullanıcısı olarak , uzman bir pilot gibi vites geçişi yapan çokta beyefendi olmayan hırçın bir vites kutusudur kendileri. Yeri geldiğinde , nazlı bir sevdalı , sürekli sileceklerinizi kaldıran o huysuz amca , yeri geldiğinde ise , adrenalini tavan yaptıran o hisler , bir ralli pilotu (Bkz ; S.Koç " @sinan ") edasıyla gücünüzü yola aktarmanızı sağlayan ruhu derin mekanizmadır , öyledir ki hem nazını size çektirir hemde keyfini sonuna kadar sürdürür. Sizin ilginizi öyle ister ki bunu eşiniz bile kıskanır. Aracı soğuk marş yapmadan önce SS kutusunun doldurma sesini dinlersiniz hatta işi benim gibi abartıp her haftanın süresini ölçüp not defterinize kaydedersiniz. SS senkronizesini yaparken gelen mekanik sesleri asla kulaklarınızdan silemezsiniz... Onun her ALFA ROMEO modelinde olduğu gibi bir ruhu vardır ve onu öyle kabullenirsiniz. Saygılarımla & Aşkla



Şöylede bir kaç şey ekleyeyim madem konumuz ALFA ROMEO 😍

Bir ALFA ROMEO ilgi gösterildiği sürece çok naz yapmaz ruh eşine , öncelikle bunu bilelim 😇


Öncelikle güzellikle yaklaşılmış ve ilgi gösterilmiş hiç bir alfa sizi uzun yolda bırakmaz , çıkın doldurun deposunu , açın müziğinizi , bir güzelde temizleyin tabii ki sevgilinizi , 1500 KM yol boyunca tık demeden gidişini size yaşattığı hisleri deneyimleyin. Evet buraya kadar övdüm farkındayım sıkılan arkadaşlar devamını okumasın lütfen , çünkü sorunlarını bile öveceğim :D.

Yolculuğunuzu bitirdiniz ve varmak istediğiniz yerdesiniz , güzel bir uyku çektiniz ve tekrar arabanızın başına indiniz , çalıştırmak istediniz ve rüyaya devam etmek istediniz ama bir aksilik var arabanız çalışmıyor , çünkü yoruldu ve sizden biraz vakit istiyor bırakıp dinlendirmeniz lazım o narin metalden bedenini :) ALFA ROMEO gibi nadide başyapıtlar sürekli sizden ilgi ve alaka görmek isteyen metal kalpli makinelerdir. Bırakın dinlensin belki 1 saat belki 5 saat sonra tekrar tıkır tıkır çalışacaktır , tabi sizin ona gösterdiğiniz ilgiyle odaklı :)

Araştırmanız güzel olmuş evet 2009 ve sonrası 159 makineleri makyaj işlemi gördü , beli daha inceldi , biraz pilates ve squad yaptılar kendileri , biraz kilolarından kurtuldular eee dolasıyla biraz dahada çekici olup hırçınlaştılar :) Bir objeye aşık olabilirim derseniz ki oda bir ALFA ROMEO olacak ise kendi cevabım her zaman evettir , böylesi bir maceraya atılmak isteyeceğim tek yığın hayatımda görebileceğim en güzel hatlara sahip olan bir ALFA ROMEO olmalıdır kesinlikle 🥰

159 serisinin fiyatlarının net bir kavramı yok 40 bin isteyende var 100 bin isteyende :) Belki aylar sürecek bir süreç sizi bekleyecek , belkide anında satılacak , ya anında satıldığında üzüleceksiniz yada aylar süren satış beklemesinden bu işten çekilip onunla keyifli günler aylar yıllar yaşamaya devam edeceksiniz :)

19089_374f7633abcbf03beea5aedf619e215d.jpg


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım