Nerede o eski f/p ler.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ibiza'nın eskiden f/p olmasının sebebi yenileneceği için uygun fiyattan vermeleriydi, yenisi gelince de fiyat olması gereken seviyeye gelmiş. Tabi 1 euronun 4.17 tl olduğunu da unutmamak lazım.

Şöyle bir durum var.
Ben 2013 yılından beri araba fiyatlarına bakıyorum. 2013 de showroomdan 35000 tl fiyat aldığım otomobil, 2017 yılında 54400 olmuş..
O zaman ile bu zaman arasında baktığımda maaşımın %140 artığını görüyorum.. Yani o zaman sallıyorum 1000 tl maaş alıyorsam, şu an 2400 tl maaş alıyorsunuz. Fakat yeme içme olduğu gibi herşeyin fiyatıda artıyor. Burda sıkıntı, küçük arabalarda değil. büyük arabalarda. Sıfır km 1300 cc üstü arabalar hatırı sayılır oranda zamlı olduklarından, bu oran onlar için geçerli değil.

Maliye Bakanımız o sözleri söylerken İktisat Fakültesi'nde öğretilen Laffer Eğrisi'ni hatırlamış anlaşılan. Yüksek vergi oranı, yüksek vergi geliri anlamına gelmez. İktisat optimum bir bilimdir. Bazen az olan şey, çok olan şeyden daha fazla getiri sağlayabilir. Örnek olarak paylaşıyorum:
laffer-egrisi_463212.gif

Ancak vergi oranlarının düşmesi bize doğrudan yarar sağlar düşüncesi de yanlış. Bayilerin artacak olan nazı ve artan kuru düşündüğünüzde -ki ötv oranlarının ötv matrahına da motor hacmi gibi bağlanması bunu daha da tetikledi- bizi çok fazla etkilemez. Ancak kurdan gelen etkiyi biraz azaltır..

Son bir şey söylemek istiyorum: '' Eğer bir gün benim söylediklerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin'' diyen bir önderden nerelere geldik. Bırakın bilimi, insanın aklıyla alay ediyorlar. Biz sadece televizyonun sağ alt köşesinde görüp geçiyoruz ama kur istikrarı her şeydir. Gülüp geçeceksiniz ama kur istikrarı sağlamak hükümetin vatan borcudur. Ve bırakın istikrarı, kuru daha fazla nasıl yukarı çekeriz diye uğraşıyorlar. Yazık..

Focus forumunda 120'lik dizel fiesta'nın gelmeyeceğini duyduğumu hatırlıyorum. En azından ilk etapta gelmeyebilir. Belki zaman içinde karar değiştirebilirler.

2013 martta 46bin liraya aldığımız golf (1.2tsi comfort manuel)şimdi 92bin lira olmuş
2015 ocakta 66ya aldığımız caddy 92bin lira oldu
Bahsettiğim 2 araç da makyajlandı ve motorlar değişti ama bu kadar fiyat farkı nedir böyle ya. O zamanla bu zamandaki maaşlar da aman aman değişmedi. Gerçekten üzülüyorum

Ford Tourneo Courier Titanyum Blackline için 68000 tl fiyat aldım şimdi.
1,0 motor benzinli cady ise 69,000 tl internet fiyatı var. Bence Ford bu fiyat ile çok çok iyi.

Ford-Tourneo-Courier-Blackline-1.jpg

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...