Öncelikle kaldığımız yer, konukevi tarzında bir yerdi. Kelbergte, araba ile piste 10 dk mesafede bir köy-kasaba(artık neyse). 2 kişilik odanın 3 gecesine 130 euro ödedik. Eğer araba olmazsa Nürburgta da kalacak yer çok. Fiyatlar daha tuzlu olabilir. Merak edenler booking.com dan fiyatlara bakabilir.
Benim planım piste GT86 ile çıkmaktı fakat arabanın workshopta tuning işi yetişmediği için aynı firmadan Leon Cupra ile çıktım. Arabayı Apex'ten kiraladım. 2 tur için arabaya 200 euro, piste 60 euro ödedim. Birde kiralamam ful fiyat olmadığı için işim bittiğinde depoyu doldurdum. yaklaşık 20 euro tuttu. Toplamda 280 euro ödemiş oldum. Çıktığım ilk turda ise yanıma instructor aldım ve ona da 49 euro verdim.
Mustafa rent4ring'ten swift ile çıktı. Araba, ilk tur ve ilk depo için toplam 179 euro, attığı 2. tur için ise 70 euro vererek toplamda 250 euro ödedi. O da benim aldığım instructorı aldı aynı şekilde ilk turda.
Uçak biletleri vs gibi maliyetler değişken olduğu için onları dahil etmedim.
Ek bilgiler;
-Bildiğim kadarıyla rent4ring araba kiralarken kredi kartına blokaj koymayan tek firma idi fakat yine de bir kart kopyası istiyorlar. (Apex yeni firma olduğu için hakkında bir bilgim yoktu)
-Apex de benden istedi kredi kartı, kopya için. Fakat ben uzun süre öncesinden oranın çalışanı ile karşılıklı mailler içinde nakit parayı da sormuştum ve no problem demişti. Biraz da gt86 failinden dolayı oluşan kozumu kullanarak kopya dahi vermedim. Ayrıca üstümde kredi kartı da yoktu zaten
-Fakat sonuç olarak ödemeyi nakit olarak da yapacak olsanız bile yanınızda kredi kartı bulundurmanız gerekiyor.
-Eğer orda normal kullanım için araba kiralama niyetiniz varsa da kesinlikle gitmeden internet üzerinden arabanızı ayırtın. Biz öncesinde Stuttgartta gezdik ve ordan opel mokka kiraladık fakat sorduğumuz şirketlerin hiçbirinde araba mevcut değildi. Sadece europcar 4 saat sonra gelirseniz mokka geri teslim edilecek, onu vereyim dedi. Şansımıza öyle bulmuş olduk
Ek bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım