Ekli dosyayı görüntüle 25864Ekli dosyayı görüntüle 25865
Merhabaaa arkadaşlar merhaba
Geçen sene arabaya motor yaptırdıktan sonra aklıma takılan ve yaptırmayı düşündüğüm Şanzıman yağı değiştirme olayı vardı.
Ancak güvenilir bir yer bulamadığımdan hep erteliyordum.
İşyerinde çalışan memur bi arkadaşımla konuşurken daha önceleri tamirci olduğunu öğrendim. Sohbet muhabbet derken güvenilir yer sordum, var dedi ama istersen ben de değiştirebilirim dedi. bi kaç haftalık istişareler sonucunda dedim alalım yağı geliyorum
Castrol Transmax dexron 6 yağ aldık. Ya castrol ya da motul düşünüyorduk, araştırmalarla castrolun daha iyi olduğunu farkedince castrolden yana tercihimizi kullandık. Arkadaşım Ersin müstakil evinin bahçesine kanal açmış, beton yapmış çevresini vs. Bodrum katında bir odayı da depo yapmış, her türlü tamir takımı vs mevcut
4 litre yağ kullandık. Ben sadece motor soğukken ilk 200 300 metre vites geçişlerini hissediyordum, sonrasında sıkıntı yok gibiydi.
Çıkan yağı görünce şoka girdik ikimiz de. Şoktan video fotoğraf çekmeyi falan unutmuşum. Yağ özelliğini yitirmiş, yanmış, leş gibi çok kötü kokulu ve kıvamı bile kalmamış haldeydi
yeni yağdan sonra bi 40 50 km şehir içi kullandım. Isındıktan sonra sıkıntı yok diyordum ama varmış ben farketmemişim, şu an arabanın vites geçişleri falan çok daha iyi. Keşke daha önce yaptırsaydım dedim
Şanzıman yağ soğutucusundan gelen boru mu bilmiyorum boruların birinde ufak bi terleme var, önümüzdeki hafta onu çözeceğiz.
Ardından yapmak istediğim ama yapamadığım tek bir şey kaldı, o da afr ayarı