Uzun süredir aracımda kullandığım Plhılıps SC 303 kodlu orjinal kaset çaları CD değiştirici bağlayabilmek için CD değiştirici tuşu ve bağlantısı bulunan bir üst model SC 804 modeli ile değiştirmek istedim. Piyasada zaten kıt bulunan modelin elime geçenleri yedek parçalıktan öteye gidemeyecek durumdalardı.
Teyp üzerinde bulunan bağlantılar ile araç telefonu çaldığında mute komutuna otomatik geçebildiği gibi motor gürültüsüne göre sesi otomatik kısıp açabiliyor. Kaset alış verişi ise dijital tuşlarla yapılıyor. Lotus omega, Omega A ve Vectra A da opsiyonel bulunan modelin bütünleşik ekranı sayesinde araç bilgisayarına da ihtiyaç duymuyor. 6 lı Blaupunkt cd değiştirici ile gelen model yılına göre oldukça şatafatlı..
Günümüz beklentileri adına radyo hariç hiçbirşey barındırmayan model ise benim uzun süredir aradığım birşeydi.. 4 x 20w gibi oldukça düşük bir sese sahip olsada benim gibi 90 lardan çıkmak istemeyen insanlar için oldukça yeterli.
Ancak teybi bulmakla işimiz bitmiyor ne yazıkki.. elektronik olarak oldukça sağlam olan teyp yaşa bağlı deforme, mekanik sorunlar, saklama koşulları gibi sorunlarlada karşımıza çıkıyor.
İyi tarafından bakmak gerek elektrik geliyor
En sevdiğim kısım.. Parçalama...
Diş fırçası ve dalinle detay temizlik...
Biraz sentetik tinerden yardım... biraz gres.. biraz silikon sprey.. biraz eğip bükme...
Başka bir hurdadan 1 ampul, 1 ses düğmesi ve kaset lastiği ...
...VE SONUÇ SAFE..
ama neyseki yurtdışı bir site teybin seri numarasını yollayınca kodunu sevabına bulup yolluyor. şuan çalışan teyp kaseti alıp vermede problem çıkartıyor...
birde cd değiştirici ara kablosu piyasada yok
biraz toparlayınca video atıcam.