Orta şerit işgalcilerine ceza

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
25 yıldır araç kullanıyorum, hiçbir otobanda kullanılmayacak kadar bozuk sağ şerit görmedim. Orta şerit bağımlılarının yegane bahanelerinden biri bu da,geçelim. Şu drone uygulaması bir an önce başlasın da bu bahaneleri anlatırsınız. Videoyu izleyin, sağ şerit nerde bozuk gösterin hak verelim.
Hiç Gaziantep-Adana-Mersin Otobanı'nda araç kullandınız mı? Kullanmış olsanız bunu demezdiniz nokta. Ben de rahatsız oluyorum lakin o yollar cidden bozuk.

Ben şöyle anlıyorum
Orta şerit kullanım etiğine uyulmaması durumunda makasçılara kızmak zinhar haksızlık:)
Ben makasa karşıyım lakin burada savunulması gereken şeyin makas olmadığını düşünüyorum. Bence sıkıntı hız sınırlarının üstüne çıkmayı bırakın hız sınırına yaklaşmadan sollama sertini ve şeritlerini bloke edip selektör yiyince de arabada ailem var veya yeni başladım tatavası yapanlar. 2918 nolu trafik kanunun 46.maddesinde şeritlerin kullanımı hakkında detaylı bilgi veriliyor ve yol vermemek asli kusur sayılır kaldı ki adam sollama süresini doldurmuş üstüne artık normal seyre dönmüş.

27 yıllık şoförüm. Bölünmüş yolların nadiren görüldüğü zamanlarda da fazlasıyla araç kullandım. Gözlemim şu: Bölünmüş yollar bizim milletin görgüsüzlüğüne fazla geldi. Çoğu yerde sağ şeridin en hızlı akan şerit olduğunu deneyimliyorum. Ama aynı zamanda açık ara en bozuk şeritlerin sağ şerit olduğunun da farkındayım. Uzun yolda ön düzen bozacağım diye mecburen sağ şeridi terk ettiğim zamanlar oluyor. Bu dediğim durum, ülkenin açık ara en işlek şehirler arası rotası olan TEM Otoyolu İstanbul-Sakarya güzergahında bile sıklıkla görülüyor. Kaldı ki TEM otoyolu, bu ülkede en fazla yol tadilatı yapılan şehirler arası yollardandır. Ona rağmen kalitesiz işlerden dolayı yetişemiyorlar, sağ şeritler berbat.

Demek ki bundan sonra orta şeritte gidebilmek için paşa paşa gazlayacak millet :) Ya yakıta para verecekler, ya da ön düzene :d

Olsun, bir yerden ıslaha başlamak lazım. Belki isyan çıkınca zamanla yolları da daha iyi hale getirirler.
Bunun için güzel bir söz var eskilerden. Kuşlu leylekli sinkaflı :/
Hayır o değil, ben geçenlerde trafikte kaza atlatıp ihbarını yaptığım polis memurundan "yol boşsa orta şeritte gideceksin kardeşim" cümlesini işittim. O zaman da konu dönüp dolaşıp hakikaten buraya geliyor.

Bunun tespiti nasıl yapılacakmış? Haberlerde hiç bununla alakalı bir kısım göremedim. Daha sol şeritte gidenleri çözemedik ki orta şeridi çözelim.

25 yıldır araç kullanıyorum, hiçbir otobanda kullanılmayacak kadar bozuk sağ şerit görmedim. Orta şerit bağımlılarının yegane bahanelerinden biri bu da,geçelim. Şu drone uygulaması bir an önce başlasın da bu bahaneleri anlatırsınız. Videoyu izleyin, sağ şerit nerde bozuk gösterin hak verelim.

25 yıldır hiç Trakya tarafındaki "AVRUPA" otoyolundan geçmemişsiniz sanırım. Sizleri İstanbul-Tekirdağ arası 2 şeritli OTOYOL'a bekleriz. Sağ şeritte böbrek taşı olan tanıdıklarınız varsa, yanınızda getirmenizi öneririm.

Bu durum dışında kesinlikle uygulanması gereken bir kuraldır. Ne yazık ki burada araç kullanmaktan içimize işlemiş. Hollanda'da bomboş otoyolda da alışkanlık o ki ortadan gidiyordum, sağ şeritte benden 10 kmh daha hızlı giden araç arkamdan en sola geçip sollayıp, tekrar sağ şeride geçiyordu. Yanımdan sağ şeritten geçmeyecek kadar kültürleri oturmuş bir toplum.

Bizde de otoyolların kalitesi, yol şartları oturduktan sonra caydırıcı ve doğru uygulanan cezaların gelmesini dilerim.

25 yıldır hiç Trakya tarafındaki "AVRUPA" otoyolundan geçmemişsiniz sanırım. Sizleri İstanbul-Tekirdağ arası 2 şeritli OTOYOL'a bekleriz. Sağ şeritte böbrek taşı olan tanıdıklarınız varsa, yanınızda getirmenizi öneririm.

Bu durum dışında kesinlikle uygulanması gereken bir kuraldır. Ne yazık ki burada araç kullanmaktan içimize işlemiş. Hollanda'da bomboş otoyolda da alışkanlık o ki ortadan gidiyordum, sağ şeritte benden 10 kmh daha hızlı giden araç arkamdan en sola geçip sollayıp, tekrar sağ şeride geçiyordu. Yanımdan sağ şeritten geçmeyecek kadar kültürleri oturmuş bir toplum.

Bizde de otoyolların kalitesi, yol şartları oturduktan sonra caydırıcı ve doğru uygulanan cezaların gelmesini dilerim.
Bu orta şerit kullanım cehaleti ülkenin her yerinde var, sadece Trakya tarafında görülen istisnai bir durum değil. Zaten 3 şeritli yollarda söz konusu olan bir durum. Konuyu anlayıp,öğrenmek,benimsemek yerine bahaneler uydurup bunlara sığınmakla bir yere varamazsınız.

Bu orta şerit kullanım cehaleti ülkenin her yerinde var, sadece Trakya tarafında görülen istisnai bir durum değil. Zaten 3 şeritli yollarda söz konusu olan bir durum. Konuyu anlayıp,öğrenmek,benimsemek yerine bahaneler uydurup bunlara sığınmakla bir yere varamazsınız.
Neden tüm forumu kendinize düşman hissediyorsunuz anlam veremiyorum doğrusu. Kimse size katılmak veya bahane sunmak zorunda değil. Kendinizi bu kadar önemli görmeyin. Sürekli saldırı ve savunma pozisyonundasınız. Başka forumlarda uslup ve tutum bu mu bilmiyorum ama burada genel olarak öyle değil. Ek olarak nacizane psikolojik destek almayı düşünmenizi önerebilirim.

Neden tüm forumu kendinize düşman hissediyorsunuz anlam veremiyorum doğrusu. Kimse size katılmak veya bahane sunmak zorunda değil. Kendinizi bu kadar önemli görmeyin. Sürekli saldırı ve savunma pozisyonundasınız. Başka forumlarda uslup ve tutum bu mu bilmiyorum ama burada genel olarak öyle değil. Ek olarak nacizane psikolojik destek almayı düşünmenizi önerebilirim.
Gerçekten çok saldırgan söylemleri var. Forumu geriyor

cehalete yekten savaş açarsanız başka insanların bahanelerini(!) dinlemek zorunda kalmazsınız. insanlar üstü kapalı kuşlu leylekli emsaller vermeye çalıştılar ama bazen insanların özlü sözlerle anlaşması mümkün olmuyor sanırım, uzun uzun yazmaya da birçok insanın vakti yok.

sonuç olarak; evet haklısınız ve biz de sizin gibi düşünüyoruz. ama insanların çoğu mal ve bizim de ön takıma ödeyecek fazladan paramız yok.

cehalete yekten savaş açarsanız başka insanların bahanelerini(!) dinlemek zorunda kalmazsınız. insanlar üstü kapalı kuşlu leylekli emsaller vermeye çalıştılar ama bazen insanların özlü sözlerle anlaşması mümkün olmuyor sanırım, uzun uzun yazmaya da birçok insanın vakti yok.

sonuç olarak; evet haklısınız ve biz de sizin gibi düşünüyoruz. ama insanların çoğu mal ve bizim de ön takıma ödeyecek fazladan paramız yok.
Sahi böyle bir başlık açsak ya herkes kendi arabasının ön takımı kaça mal oluyor başa gelirse diye

Sahi böyle bir başlık açsak ya herkes kendi arabasının ön takımı kaça mal oluyor başa gelirse diye
böyle başlıklar böyle başlıkları doğuruyor çünkü, gerçekten tüm meselemiz orta şerit işgalcileri veya ön takım masraflarımızmış gibi.
gün aşırı iki araba gişeden geçmeye çalışan tırın altına ok gibi saplanıyor arkadaşlar. biz kime ne anlatıyoruz ya.

bu herifleri alıp ilkokul sırasına sokup tırnak kontrolü yapmaya ihtiyacımız var. düzgün taharet alamayan adamlar bunlar. yav askerde maşrapaya sıçan adama sağ şerittten git ulan hayvan diye nasıl anlatacağız. adamın altında possat var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...