Otomobil restorasyon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emre Aksoy

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
9
15
595
Bu başlıkta ilk konu da benden olsun. 98 model iki kapılı 1.6 otomatik bir A3'ümüz var. Bizim için manei kıymeti büyük bu aracı satmak asla bir seçenek olmadı. 6-7 ay evveline kadar da aktif olarak kullanmaktaydık. Ancak en sonunda ben çalışmıyorum diyerek restini çekti. Zaten zaman zaman çeşitli arızalar çıkartan, ancak, kullanımı keyifli olduğu için derdine katlanarak bindiğimiz bir araçtı.

Bu son arızanın ardından artık tek tek bunu onarmaya çalışmanın bir faydası olmayacağını (şanzıman ve motorda ciddi bir iki sorun var), komple yenilenmesi gerektiği ortaya çıktı.

Uzun araştırmalar sonunda bu işi profesyonelce yapan, en azından öyle görünen bir yer buldum. Konuştuk, görüştük, fikir verdiler. Yılsonu gibi her koşul elverişli ise işe başlayacağız. Şimdilik garajda, örtülü, elektriği kesik yatmakta.

Enterasan bir tecrübe olacağını düşündüğümden, yavaş yavaş hikayeyi buradan yayınlamayı düşünüyorum. Belki bazı sorulara da yanıt olur.

Herkese sevgiler,
 

onurcicek

Profesör
8 Eyl 2016
399
371
1,295
Hocam şuanki fotoğraflarınıda görelim, gelişmeleri merakla bekliyoruz
 

Pluton

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
13
15
595
Bir Vosvos'çu ve iki defa motor yaptırmış birisi olarak şunu kesinlikle söylemeliyim. Bulduğunuz usta size denk gelmiş bir usta olmasın arayıp bulduğunuz bir usta olsun. VAG grubu aracı motoru yapmış hatta PQ34 platformundan bir araca bakmış olmasını öneririm. Motorumu ilk yaptırdığımız usta hem iki katı ücret aldı hem de conta kullanmak yerine silikon kullandığı için 6 ay sonra yeniden motor yaptırmak zorunda kaldım.
 

Emre Aksoy

Asfalt Kurutucu
8 Eyl 2016
9
15
595
Tekrardan merhabalar,
@Pluton dediğiniz çok doğru, bir hayli arayarak buldum, yazıştık, yerleri İstanbul da değil, yakın zamanda gidip göreceğim, eğer müsade ederse hem paylaşacağım işyerini, hem de detaylı görseller alırım.
@onurcicek @01472583690 bu küçük fotoğrafta şampuanlı olan kendisi ama, bu hafta sonu doğru düzgün fotoğraf ve video çekmeye çalışacağım. Onları paylaşayım.
@berkeerdem modifiye şimdilik düşünmüyoruz, zira önce aslına uygun yürür hale gelsin.
 

yusufer55

Asfalt Kurutucu
9 Eyl 2016
3
1
545
Merak ettiğim bir konu ;Ülkemizde ciddi olarak TV de seyrettiğimiz tamirat-tadilat programında olduğu gibi bu işlerle ilgilenen kuruluşlar varmı..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım