Otomobil Videoları

Sadece Rusya ve Türkiye pazarına özel OM646.982’li Euro 3 motor bir W906, gerçek Sprinter budur. Kendine has öyle güzel turbo ve enjektör sesi var ki soğukken dikiş makinesi gibi tüm enjektörlerin saniyede kaç ml püskürttüğüne kadar aşina olursunuz. Altyapı olarak OM611’e çok benziyor.

Bir de Euro 4’ler var yine OM646 fakat enjektör ve kapak farkı var, Euro 3’ler kadar sağlam değiller. 2006-2009 yıllarında W906 alınacaksa bizim pazarda kesinlikle bu motorla alınmalı çünkü bozulmuyor.

mondeo ile ilk defa bu denli kontrolsüz kayma durumu yaşadım. Hızı daha fazla düşürmeyerek hata bende ama bu kadar ani arkası geleceğini de hesaba katmamıştım, biraz kafadan kayar diye bekliyordum (ona hazırladım kendimi).

ESP'nin önemini bir kez daha anladım bugün, çok agresif olmayacak şekilde yolda tuttu arabayı, ilk defa bu kadar uzun ESP ışığı yanık ilerledim. Yol gerçekten buzun üstünde gidiyormuş gibi hissettirdi.

Biz VAG'cı değil, Piech'çiymişiz 😳 Bazı şeyleri atlamış, 50 seneyi nasıl anlatsın ama genel olarak başarılı.

direksiyon hissiyatını bol eleştirdiğim, öncesinde adam akıllı tesla tarzı araç kullanmamış, herhangi bir ön hazırlık olmadan tamamen spontane çekimini yaptığım bir inceleme ve test sürüşü videosu.

Şerit takip açık olduğundan mıdır nedir hızlanma, yavaşlama ve viraja girilen anlarda direksiyon bir boşalır gibi olup sonra bi anda ağırlaşıyor, sonra olması gereken ağırlığa geliyor falan. Değişik bir his. Fren pedalı da beton gibi maşallah, bide rejenden kaynaklı yarım saniye gecikmeli geliyor ilk basmada.

geri kalanı iyi, özellikle ses sistemi çoğu benim diyen arabayı cebinden çıkarır. Standart olup da bu kadar kaliteli çalan ses sistemi görmemiştim.

direksiyon hissiyatını bol eleştirdiğim, öncesinde adam akıllı tesla tarzı araç kullanmamış, herhangi bir ön hazırlık olmadan tamamen spontane çekimini yaptığım bir inceleme ve test sürüşü videosu.

Şerit takip açık olduğundan mıdır nedir hızlanma, yavaşlama ve viraja girilen anlarda direksiyon bir boşalır gibi olup sonra bi anda ağırlaşıyor, sonra olması gereken ağırlığa geliyor falan. Değişik bir his. Fren pedalı da beton gibi maşallah, bide rejenden kaynaklı yarım saniye gecikmeli geliyor ilk basmada.

geri kalanı iyi, özellikle ses sistemi çoğu benim diyen arabayı cebinden çıkarır. Standart olup da bu kadar kaliteli çalan ses sistemi görmemiştim.
Direksiyondaki bahsettiğin olay şerit takipten, benzerini ilk Clio 5'te yaşadığımda kutu mu arızalı diye sorgulamıştım.

Fren olayı yüzünden kaza yapan bir çok insan var. Özellikle feen pedalinin fren sistemiyle mekanik olarak bağlantısının olmaması en büyük etken.

Direksiyondaki bahsettiğin olay şerit takipten, benzerini ilk Clio 5'te yaşadığımda kutu mu arızalı diye sorgulamıştım.

Fren olayı yüzünden kaza yapan bir çok insan var. Özellikle feen pedalinin fren sistemiyle mekanik olarak bağlantısının olmaması en büyük etken.
bu arada frenleri baya kuvvetli, gerçekten tam basınca duruyor araba. Lakin sakin giderken eğer serte yakın fren yapmak gerekirse tedirgin edebilir, biraz öndeki aracı fazla takip etmek gerekiyor.

şerit takip açık olsa da bu denli direksiyonun boşalır gibi olup sonra bi anda ağırlaşması normal gelmedi bana, özellikle düz giderken olan hızlanmalarda, viraj içi sabit hızda dönüşlerde çok garipti direksiyon.

edit: ev3 kullandığımda onda da şerit takip açıktı ama direksiyon ağırlığı sabitti, virajda gaza otursam bile ağırlığını koruyordu araba. Frende de yine aynı, iş biraz kalibrasyonda kısaca.

ilerde vaktim olursa adam gibi tekrardan test edeceğim.

Son düzenleme: