Selamlar,
Saat konusunda bir koleksiyoner olmasam da birçok saat modeline sahip olmayı çok isterim ancak ülkemizde lüks bir merak olduğundan şuanlık 4 saatim var.
1- Casio G-Shock GM110
Kendim de iri yarı olduğumdan (
@barankaratas kadar olmasa da) g-shocklar zaten çok hoşuma gidiyor ve kendime çok yakıştırıyordum. Metal kasa, plastik kordon g-shock'un çıkardığı nadir modellerden. Ben aldığımda da fiyatı orta-alt g-shock modellerine yakındı.
2- Seiko 5 Sports GMT
Tasarımına, jübile bileziğine, bezeline, kolda duruşuna vs hala hayran olduğum bir saat. Düğünlerde, toplantılarda, özel günlerde takıyorum. Günlük kullanım için giyimimle pek bağdaşmıyor ve biraz ağır geliyor.
3- Tissot Classic Dream Powermatic 80 40mm
Günlük kullanıma uygun hafiflikte ve görece şık otomatik saat arayışımın karşılığında indirimdeyken uyguna almıştım. Haftanın herhalde en az 2-3 günü kolumda, powermatic 80 kalibre cidden 80 saati çıkarıyor (aldığımdan beri durabilmesine izin verecek kadar takmamazlık yapmadım, quartz gibi kullanıyorum).
4- Casio AE-1200WHD-1AV (nam-ı değer Casio Royale)
Bu fiyata bu özellikler ve bu konforda saat açıkçası bence yok. World Time, 10+ yıl pil ömrü, kronometre, alarm vs vs.. Zamanının James Bond filminden de esinlenilerek yapılan bir tasarıma sahip olduğundan hikayesi olan bir saat.