Otopark.com SAATLERİNİZ&KOLEKSİYONLARINIZ

Venezianico Bellanote
image.jpg

image.jpg

Saat koleksiyonu yapmak istiyorum sizce İsveç ağırlıklı mı başlayayım yoksa genel olarak marka fark etmeksızın mı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar,

Saat konusunda bir koleksiyoner olmasam da birçok saat modeline sahip olmayı çok isterim ancak ülkemizde lüks bir merak olduğundan şuanlık 4 saatim var.

1- Casio G-Shock GM110

Kendim de iri yarı olduğumdan (@barankaratas kadar olmasa da) g-shocklar zaten çok hoşuma gidiyor ve kendime çok yakıştırıyordum. Metal kasa, plastik kordon g-shock'un çıkardığı nadir modellerden. Ben aldığımda da fiyatı orta-alt g-shock modellerine yakındı.

WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.32.21.jpeg

2- Seiko 5 Sports GMT

Tasarımına, jübile bileziğine, bezeline, kolda duruşuna vs hala hayran olduğum bir saat. Düğünlerde, toplantılarda, özel günlerde takıyorum. Günlük kullanım için giyimimle pek bağdaşmıyor ve biraz ağır geliyor.

WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.33.07.jpeg

3- Tissot Classic Dream Powermatic 80 40mm

Günlük kullanıma uygun hafiflikte ve görece şık otomatik saat arayışımın karşılığında indirimdeyken uyguna almıştım. Haftanın herhalde en az 2-3 günü kolumda, powermatic 80 kalibre cidden 80 saati çıkarıyor (aldığımdan beri durabilmesine izin verecek kadar takmamazlık yapmadım, quartz gibi kullanıyorum).

WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.33.20.jpeg

4- Casio AE-1200WHD-1AV (nam-ı değer Casio Royale)

Bu fiyata bu özellikler ve bu konforda saat açıkçası bence yok. World Time, 10+ yıl pil ömrü, kronometre, alarm vs vs.. Zamanının James Bond filminden de esinlenilerek yapılan bir tasarıma sahip olduğundan hikayesi olan bir saat.
WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.33.30.jpeg

Günlük kullandığım, az önce yukarıda sözünü ettiğim Casio saatim. Güncel değeri 4500 civarında.

Eksileri :
Metal aksamı biraz narin, kolay çizilebiliyor.
Biraz ağır, daha hafif olan saatlerimi taktıktan sonra bu saati takınca koluma taş bağlamışlar gibi geliyor bir süre.

Artıları :
Camı hiç çizilmiyor
Takviminde aksama yaşamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 50957
Ekteki saatimi satacağım, forum içinden satın almak isteyen olursa anlaşırız.