Otopark.com SAATLERİNİZ&KOLEKSİYONLARINIZ

Venezianico Bellanote
image.jpg

image.jpg

Saat koleksiyonu yapmak istiyorum sizce İsveç ağırlıklı mı başlayayım yoksa genel olarak marka fark etmeksızın mı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar,

Saat konusunda bir koleksiyoner olmasam da birçok saat modeline sahip olmayı çok isterim ancak ülkemizde lüks bir merak olduğundan şuanlık 4 saatim var.

1- Casio G-Shock GM110

Kendim de iri yarı olduğumdan (@barankaratas kadar olmasa da) g-shocklar zaten çok hoşuma gidiyor ve kendime çok yakıştırıyordum. Metal kasa, plastik kordon g-shock'un çıkardığı nadir modellerden. Ben aldığımda da fiyatı orta-alt g-shock modellerine yakındı.

WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.32.21.jpeg

2- Seiko 5 Sports GMT

Tasarımına, jübile bileziğine, bezeline, kolda duruşuna vs hala hayran olduğum bir saat. Düğünlerde, toplantılarda, özel günlerde takıyorum. Günlük kullanım için giyimimle pek bağdaşmıyor ve biraz ağır geliyor.

WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.33.07.jpeg

3- Tissot Classic Dream Powermatic 80 40mm

Günlük kullanıma uygun hafiflikte ve görece şık otomatik saat arayışımın karşılığında indirimdeyken uyguna almıştım. Haftanın herhalde en az 2-3 günü kolumda, powermatic 80 kalibre cidden 80 saati çıkarıyor (aldığımdan beri durabilmesine izin verecek kadar takmamazlık yapmadım, quartz gibi kullanıyorum).

WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.33.20.jpeg

4- Casio AE-1200WHD-1AV (nam-ı değer Casio Royale)

Bu fiyata bu özellikler ve bu konforda saat açıkçası bence yok. World Time, 10+ yıl pil ömrü, kronometre, alarm vs vs.. Zamanının James Bond filminden de esinlenilerek yapılan bir tasarıma sahip olduğundan hikayesi olan bir saat.
WhatsApp Image 2026-04-29 at 10.33.30.jpeg

Günlük kullandığım, az önce yukarıda sözünü ettiğim Casio saatim. Güncel değeri 4500 civarında.

Eksileri :
Metal aksamı biraz narin, kolay çizilebiliyor.
Biraz ağır, daha hafif olan saatlerimi taktıktan sonra bu saati takınca koluma taş bağlamışlar gibi geliyor bir süre.

Artıları :
Camı hiç çizilmiyor
Takviminde aksama yaşamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 50957
Ekteki saatimi satacağım, forum içinden satın almak isteyen olursa anlaşırız.

Uzun zamandır beklenen Japon
Orient Star Contemporary RE-AU0109L00B

Uzun zaman sonra yeni bir saat almak Japonya seyahatine giden arkadaşım sayesinde nasip oldu. Gideceğini söylediğinde haftalar önce meşhur biccamera ve yodobashi camera sitelerinden az çok araştırmalara başlamıştım. Seçenek çok fiyatlar bize göre çok uygun olunca karar vermek zor oluyor.

1000169328.jpg

Aslında 75.yıl limitli bir Kamasu almak istiyordum ama böyle bir imkan varken bütçe limitlerimi zorlayarak biraz daha özel bir saat almakta karar kıldım en son.
Ülkemizde çılgın paralara satılan bu saat buradaki fiyatının 3'te birine hatta resmi distrübütör fiyatına göre ondan da ucuza gelebiliyor.

1000169608.jpg

38.5 mm çapa sahip olması ve bileklerimin çok kalın olmaması sebebiyle tam istediğim orantıda bir görüntü oluştu. Kalınlığı 12.3 mm nispeten ince, ağırlığı 153 gr biraz ağır geldi Casio'dan sonra. :D
İçerisinde Orient'in in house F6N43 mekanizması var, güç rezervi göstergesinde görüldüğü üzere 50 saat rezerve sahip, elle kurma, hacking gibi özelliklere sahip.

1000169596.jpg

Safir, anti refle kaplamalı bir ön cama ve 10 atm su geçirmezlik dayanımına sahip. Bu işten çok anlamayan biri olsam da kasa kalitesi, işçiliği, detay fırçalamaları ve parlatmaları giriş seviyesi modellerden bir miktar kaliteli olduğunu hissettirebiliyor. Farklı renkleri de vardı limited vs. ama onlar hiç yok stoklarda. Tokyo'da yoğun bir alışveriş ve turizm olduğu için bir mağazada istenileni bulmak çok da kolay olmayabiliyormuş biraz mesai harcamak gerekiyor. Arkadaşım sağolsun ilk gittiği yerde beğendiğim rengi bulamadı ama mağazanın yönlendirmesi ile benim için metro ile farklı bir yere giderek alabildi.
Aslında Seiko Speedtimer meşhur Panda modelini de düşündüm ancak o hem %35 kadar bundan da daha pahalıydı hem de kasa çapı ve görüntüsü itibariyle bileğimde nasıl duracağını kestiremedim ama nasip tabi ileride yine giden gelen olur ve bütçem müsait olursa onu da almak isteyebilirim :D

Bir de yine yurtdışından uygun bir fiyata denk gelince kardeşime mezuniyet hediyesi olarak Tiasot Lovely Square Summer almış bulundum. ETA Quartz mekanizmalı, safir camlı ve bol yedek kordonlu Swiss made bir saat. Boyutu epey küçük 20x20mm, acaba beğenilmez mi diye bir şüphe ettim ama bilekte güzel durdu beğenildi çok şükür.
Bu saati de alabilmemi sağlayan ve gelmesine de vesile olan @Basri Amca 'ya teşekkürü borç bilirim, sağolsun. Yoksa TR'de bizim aldığımız fiyata anca kordonlarını verirlerdi :/

1000169605.jpg