Pedal Box hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Egehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Egehan

Egehan Şirin
Asfalt Kurutucu
20
25
Marka
Volkswagen
Hayırlı akşamlar otopark.com ailesi pedal box anlattıkları gibi yakıtta tasarruf sağlar mı sağlasa bile gözle görülür bir azalma olur mu

Son düzenleme:
Pedalbox un hiçbir zaman yakıt tasarrufu iddiası olmadı ki, oldu mu yoksa? Pedalbox sadece sizin bastığınızdan daha fazla gaza basar ne gücü artırır ne tüketimi düşürür

Pedal box, stok aracın gaz pedal ayarını değiştiriyor sadece. Araçta güç arttırmıyor, var olan gücü pedalda daha erken bulmanızı sağlıyor. Bu bağlamda bakıldığında pedal box ile tüketimin azalmasını geçtim, ayağına hakim olamayanlar için tüketimin artma ihtimali bile olabilir. Ayrıca otomatik vitesli araçlarda şanzıman yazılımı ile gaz pedalı senkronize çalıştığından pedal box yüzünden şanzımanın kafasının karışması gibi geri dönüşler de duymuştum.

PedalBox yerine gaz tepkime süresini azaltmak için yazılım yapan firmalar var. PedalBox ile aynı işi görüyor sadece hep tepkime en düşükte kalıyor ayarlayamıyorsun. Daha mantıklı bence. 2CR Performance yapıyordu sanırım.

Benim E60 530i aracımda mevcut ve deneme harici açmadım dahi. Hep kapalı konumda bir müsait zamanda söktürmeyi de düşünüyorum. Kesinlikle yakıt tasarrufu sağlamaz, hatta kesin arttırır.
Gaz pedal tepkimesini değiştirmekten başka bir işe yaramıyor.

Düşük devirdeyken gaza yüklenmek otomobillere zarar verir, dizelse Dpf doldurur vs. Pedal Box ın tek yaptığı örneğin siz gaza %10 bastığınızda %50 basmış gibi davranmasıdır. Yani düşük devirde gaza hafif basmanız gereken durumda da gaza yükleneceğinden Zararlıdır

Pedalbox un hiçbir zaman yakıt tasarrufu iddiası olmadı ki, oldu mu yoksa? Pedalbox sadece sizin bastığınızdan daha fazla gaza basar ne gücü artırır ne tüketimi düşürür

Modlarından dolayı yakıt tasarrufu olduğu söyleniyordu