Gerçekten merak ettiğim birşey var.Bizim gibi orta halli insanların ceplerini boşaltmadan ya da çok çalışmadan kendine zaman ayırarak iyi bir yada birkaç arabaya binmesinin mümkün olduğu bir ülke var mı ?
Kesinlikle katılıyorum ingiltereye ek olarak irlanda da olurİngiltere'dir. Hem Avrupa, hem Amerikan hem de JDM araçlar rahatlıkla bulunuyor. Ve fiyatlar ulaşılabilir seviyede.
Top gear hayranı olarak tahmin etmiştim ama direksiyon yanlış yerde o yüzden ingiltereyi eledim kafamdaİngiltere'dir. Hem Avrupa, hem Amerikan hem de JDM araçlar rahatlıkla bulunuyor. Ve fiyatlar ulaşılabilir seviyede.
Türkiye şartlarına alistiktan sonra dünyanın nerdeyse heryeri otomobil konusunda cennet gibi gelirTurkiye haric hepsi.
Otobanlar şahir içinde de olduğu için trafik oluyorBuna en uygun ülke Almanya gibi geliyor bana.
Avrupa otomobil kültürünün en önemli merkezlerinden. Çokca pist var, hız sınırı olmayan, kaliteli otobanlar var. İkinci el piyasası da bildiğim kadıyla ucuz, insanların alım gücü yüksek.
ABD de olabilir aslında.araçlar üzerindeki özelleştirmelerde bizdeki gibi yasal sınırlamalar yok diye biliyorum.
ABD'de modifiyeye yasal sınırlama eyalet eyalet farklılık göstermekle birlikte var ancak sınırlama maddeleri yok denecek kadar az. ABD'deki sıkıntı ise şu, günde belki 2 3 otomobilin geçtiği uçsuz bucaksız boş arazilerin üzerinde kurulu olan yollarda bile hız sınırı var. Polise denk gelmezsen basarsın.Buna en uygun ülke Almanya gibi geliyor bana.
Avrupa otomobil kültürünün en önemli merkezlerinden. Çokca pist var, hız sınırı olmayan, kaliteli otobanlar var. İkinci el piyasası da bildiğim kadıyla ucuz, insanların alım gücü yüksek.
ABD de olabilir aslında.araçlar üzerindeki özelleştirmelerde bizdeki gibi yasal sınırlamalar yok diye biliyorum.
UK'de de ceza limitin 5 puan. Yaptığın her yanlış 1 puan. İster emniyet kemeri takma ister sokak içinde abuk subuk hareketler yap. Bu tip bize göre basit şeylerden 1 yıl içinde 5 ceza puanını doldurursan ehliyetine 1 yıl el konuluyor. UK'e master için giden bir arkadaşım sokak içinde 50 km ile gittiği için komşularından biri ihbar etmiş mesela. Bizde olsa bizimkiler polisi döver.modifiye anlaminda UK cok avantajli.. otoban hiz siniri anlaminda almanya..
trafik kurallarina uymadiginda karsilastigin cezai yaptirimlar avrupada ve amerikada turkiyedeki gibi esnek degil, ayrica polise karsi da laubali davranis gosterdigin anda gozaltina alirlarUK'de de ceza limitin 5 puan. Yaptığın her yanlış 1 puan. İster emniyet kemeri takma ister sokak içinde abuk subuk hareketler yap. Bu tip bize göre basit şeylerden 1 yıl içinde 5 ceza puanını doldurursan ehliyetine 1 yıl el konuluyor. UK'e master için giden bir arkadaşım sokak içinde 50 km ile gittiği için komşularından biri ihbar etmiş mesela. Bizde olsa bizimkiler polisi döver.![]()