Pick-up hakkında düşünceleriniz nelerdir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mmertkok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mmertkok

Düz Yol Gazcısı
6
Merhaba arkadaşlar pick-up lar hakkında düşünceleriniz nelerdir kullananlar varsa çektikleri zorluklar falan biraz bahsedermisiniz.

Daha önce kullanmadım ama bana göre muhtemel bir kaç dezavantajından bahsedeyim. Birincisi 4x4 modellerinin yüksek mtv maliyeti. 4x2 modelini aldığınızdaysa araç kamyonet sınıfına giriyor bu sayede mtvsi düşüyor ancak bu seferde hız sınırı binek otomobillerdekinden düşük oluyor. Ayrıca 4x2 modellerinde kasanın boş olduğu vakitler hızlı girilen virajlarda arkasını bıraktığını duymuştum. Arka süspansiyonlarının makaslı olmasından dolayı yine kasa boşken hafif zıplama efektinden dolayı arka koltuklarda oturanlar çok fazla rahat edemeyebilir. Bu sınıfta konfor istiyorsanız nissan navara ya da mercedes x-class'a yönlenmek durumundasınız. Şehir içinde kullanımı biraz zor olabilir boyutlarından dolayı özellikle park yeri bulma ve park etme durumunda. Ama yine de görünüşleri oldukça güzel ve iç malzeme kaliteleride eski pikaplara benzemiyor, eskilere nazaran oldukça kaliteli iç mekanları var. Sizin kullanım alanınız daha çok nereler olacak ve kaç model bir pickup almayı düşünüyorsunuz ?

Otoyollarda 90 km/s hızı geçemiyorsun. SRC belgen olması gerekiyor. Hiçbir zaman binek araç gibi kullanamıyorsun. Park ederken sıkıntı çekiyorsun. Her sene muayeneye götürüyorsun.

Ben ekstra araç olarak düşünüyorum böyle kışın bineyim sağ sola git gel arada dışsrı çık olarak düşünüyorum şuan aklımda x250 d power var ama işte 220.000 tl ye kışımda sürebileceğim temiz bir araç varmıdır onu bilemiyorum. Sonuçta x sıfır alıncak veya ter temiz bir 2. El.

Türkiyede gerçekten ihtiyac yoksa mantıksız, amerika yada avusturalya gibi büyük ülkelere güzel gider

İş için kullanılmayacaksa ve arkasına yük koymayacaksanız hiç gerek yok bence. Aslında gayet kullanışlı araçlar, yeni pickupların konforları da öyle çok kötü değil, yüksek olduklarından trafiğe hakimsiniz. Pek çok sıkıntılı özellikleri olmasına rağmen ben çok seviyorum pickupları ve uzun yıllardır kullanıyoruz. Ha dönemsel olarak arkadaki kasasına ihtiyacımız olmasa eşek niyetine kullanmalık 4x4 Duster işimizi çok rahat görür.

Son düzenleme:
Yakıt kısmına da ben değineyim. Yakıyorlar.. Dizel yahu ne olacak demeyin litresi 6.30'u geçti. Rahat rahat alt limit olarak 10 litre yakıyorlar. Üstünü görmek de çok kolay. Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama dizel de olsa üzerler yakıtta. Tam emin olmamakla beraber belki bir ihtimal zf şanzımanlı ve verimli motoruyla amarok'un biraz daha az yakma ihtimali olabilir. Tabii bir de x class mercedes'in.

Kırsal bölgede yaşanmıyorsa veya ağır hizmet için kullanılmıyorsa tamamen gereksiz, hantal, verimsiz bir araç. Eğer amacı doğrultusunda kullanılırsa çok fazla hayır duası alır.

Bence güzel araçlar. Tamam boyutları çok büyük MTV leri fazla ve hala çoğunun arkasına kum torbası atmadıkça sekiyor... Lâkin 200binlere V6 motorlu 4x4 bir SUV almak pek mümkün değil ülke şartlarında.

Daha önce kullanmadım ama bana göre muhtemel bir kaç dezavantajından bahsedeyim. Birincisi 4x4 modellerinin yüksek mtv maliyeti. 4x2 modelini aldığınızdaysa araç kamyonet sınıfına giriyor bu sayede mtvsi düşüyor ancak bu seferde hız sınırı binek otomobillerdekinden düşük oluyor. Ayrıca 4x2 modellerinde kasanın boş olduğu vakitler hızlı girilen virajlarda arkasını bıraktığını duymuştum. Arka süspansiyonlarının makaslı olmasından dolayı yine kasa boşken hafif zıplama efektinden dolayı arka koltuklarda oturanlar çok fazla rahat edemeyebilir. Bu sınıfta konfor istiyorsanız nissan navara ya da mercedes x-class'a yönlenmek durumundasınız. Şehir içinde kullanımı biraz zor olabilir boyutlarından dolayı özellikle park yeri bulma ve park etme durumunda. Ama yine de görünüşleri oldukça güzel ve iç malzeme kaliteleride eski pikaplara benzemiyor, eskilere nazaran oldukça kaliteli iç mekanları var. Sizin kullanım alanınız daha çok nereler olacak ve kaç model bir pickup almayı düşünüyorsunuz ?
Navara kullanıcısı olarak dediklerine katılıyorum.

Ben ekstra araç olarak düşünüyorum böyle kışın bineyim sağ sola git gel arada dışsrı çık olarak düşünüyorum şuan aklımda x250 d power var ama işte 220.000 tl ye kışımda sürebileceğim temiz bir araç varmıdır onu bilemiyorum. Sonuçta x sıfır alıncak veya ter temiz bir 2. El.
kardeşim pick-up alma suv al bi tane 220.000 tl bütçen varsa mercedesin suvları var 2. el 100.000 tlye duster var
2018 model 0 tiguan var en boşu 180.000 den başlıyor biraz daha dolusunu alırsın 220 ye

Pek bilmiyorum ama şöyle ne kadar oluyosa o kadar dolu bi 4x4 duster alınabilir. Mercedes de olsa pick up sonuçta pek kaliteli olduğunu sanmam zaten o araçların. Yük taşınmayacak ve gezmek için demişler. Hız limiti muhabbetinden direkt kaybediyo gezme konusunda. Duster olmasa bile alternatif vardır illaki.

Ekleme: Şöyle bi baktım duster da sınıfına göre baya dolu olabiliyor ama galiba 4x4 ü manuel vites almak zorundasınız

Son düzenleme:
Pek bilmiyorum ama şöyle ne kadar oluyosa o kadar dolu bi 4x4 duster alınabilir. Mercedes de olsa pick up sonuçta pek kaliteli olduğunu sanmam zaten o araçların. Yük taşınmayacak ve gezmek için demişler. Hız limiti muhabbetinden direkt kaybediyo gezme konusunda. Duster olmasa bile alternatif vardır illaki.

Ekleme: Şöyle bi baktım duster da sınıfına göre baya dolu olabiliyor ama galiba 4x4 ü manuel vites almak zorundasınız
duster iyi hakkaten ama virajda devrilme konusu varmış :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...