Polisin Park Yasağı Olmayan Yerde Araç Çektirme Yetkisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

drrainman

Asfalt Kurutucu
20
Cumartesi yakın ilçeye gitmiştik gezmeye, öğleden sonra arabayı her zamanki parkettiğim yere,sahilde park yasağı olmayan yolun kenarına park ettim.Hiç bir uyarıcı levha tabela şerit veya birisi yoktu.Bir sürü de araba vardı. Neyse gittik dolaştık 2-3 saat kadar bi döndük hiç araba kalmamış.Benim arabayı çekmişler.Ertesi gün koşu mu bisiklet mi ne organizasyonu varmış ondan çekmişler.Aradım ilçe emniyeti neden aramadınız beni plakadan sistemdeki numaradan dedim 5 dakkaya gelirdim dedim. Uygulamayı yapan memurla görüşün dedi. Otoparka gittim çekiciler desen mafya gibi demir kapıya dikmişler 2 genç para ödemeden alamazsın arabayı dediler. İlçe emniyeti aradım polisi gönderdiler motorla geldi.Dedim neden aramadınız beni.bütün arabaları aradık dedi. Numaramı sordu bana, bi de inanmadı sistemden plakadan numarayı sorgulattı tekrar telefonundan baktı aranmamışım.yapacak bi şey yok dedi.Ben de siz yardım etmeye gelmediniz mi memur bey dedim böyle şey mi olur dedim.Adını sordum şikayet edicem dedim tehdit mi ediyorsun sen dedi, ben polisim istersem aldırırım sizi dedi bastı gitti.Neyse 100 lira verdim çıktım parasında değilim de polisin tavrına çok sinir oldum.Aramadan çektirme yetkisi var mı yasak olmayan yerde onu soracaktım bilen var mı?

Valla ben aracın çekilmeden önce sahibinin polis tarafından aranması gibi bir uygulamayı bu post sayesinde öğrendim ve bir yaşıma daha girdim. Bana sorarsanız aracın çekilmesi zaten yasal bişey değil. Mahkemeye başvursanız sonunda haklı çıkarsınız ama o dava ne kadar sürer, sizden ne götürür size ne getirir bilemiyorum.

Mantıken park yasağı olmayan bir yerde araç çekilemez. İstisna bir durum olur da çekilmesi gerekirse şoföre ulaşılması gerekir. O da olmadı ve çekildiyse para cezası ödenmemeli. Çünkü ortada cezaya konu olacak bir suç yok. Mahkemeye gitseniz haklı bulunma ihtimaliniz yüksek ama bu memlekette üniformalıların tavrını tartışmak yanlış. Bir çoğu küçük dağları yaratmış gibi dolaşır, halka racon keser. Hele ohal zamanının hala devam ediyor oluşu bu tipleri iyice kontrol edilemez hale sokuyor. Baksanıza, siz yasal ve doğal hakkınız olan şikayet hakkınızı kullanacağınızı söylediğinizde ' beni tehdit mi ediyorsun ' diye cahil cesaretli, küstah, komik ve aptal bir cevap vermiş.

Mantıken park yasağı olmayan bir yerde araç çekilemez. İstisna bir durum olur da çekilmesi gerekirse şoföre ulaşılması gerekir. O da olmadı ve çekildiyse para cezası ödenmemeli. Çünkü ortada cezaya konu olacak bir suç yok. Mahkemeye gitseniz haklı bulunma ihtimaliniz yüksek ama bu memlekette üniformalıların tavrını tartışmak yanlış. Bir çoğu küçük dağları yaratmış gibi dolaşır, halka racon keser. Hele ohal zamanının hala devam ediyor oluşu bu tipleri iyice kontrol edilemez hale sokuyor. Baksanıza, siz yasal ve doğal hakkınız olan şikayet hakkınızı kullanacağınızı söylediğinizde ' beni tehdit mi ediyorsun ' diye cahil cesaretli, küstah, komik ve aptal bir cevap vermiş.
Para cezası ödemedim ceza yazmamışlar ama çekici ücretini aldılar..Şikayet etsem mi etmesem mi ben de bilemedim.

Para cezası ödemedim ceza yazmamışlar ama çekici ücretini aldılar..Şikayet etsem mi etmesem mi ben de bilemedim.
Çekici ücretinin geri alınması için nereye başvuruluyor bilemiyorum. Zira bazı çekiciler devlet aracı olduğu gibi vakıflara ait araçlar da olabiliyor. Haliyle trafik müdürlüğüne yardım için taşeron olarak kullanılabiliyor. Bu noktada dediğim gibi parayı geriye tahsil edebilmek yahut şikayet edebilmek için nereye başvurmak lazım bilemiyorum. Önce bunu öğrenin, ondan sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz bence.

BİMER'e yazın hocam. Otopark'ın adını da yazın. Ödediğiniz çekici+otopark ücretinin makbuzunu da atmamışsınızdır inşallah.
İleti içeriğine de park yasağı olan yere park ettiysem trafik cezamı yazmayan memura da görevini yapmadığı için cezai işlem uygulanmasını istediğinizi de yazın, uğraşsınlar. Orada bir etkinlik olduğu için araçları çektilerse otopark ve çekici ücreti almamaları lazım. Böyle durumlarda, mesela devlet büyüklerinin planlı olmayan ziyaretlerinde filan trafik ekiplerinden güzergahtaki araçları kaldırmaları istenir. Memurlar da plakadan arayıp kaldırtabildiklerini kaldırtır, kaldıramadıklarını da çekerler siz gidip beş kuruş ödemeden teslim alırsınız. Eğer ödediğiniz para için makbuz aldıysanız büyük ihtimal geri alırsınız ama makbuz almadıysanız emin değilim.

Makbuz aldım duruyo,teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı, şikayet edersem de parayı geri almak için değil polisin tavrını şikayet edicem..Bimere yazayım olmadı en azından memur üstleri tarafından bi uyarılsın başkalarına aynı davranmasın

Makbuz aldım duruyo,teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı, şikayet edersem de parayı geri almak için değil polisin tavrını şikayet edicem..Bimere yazayım olmadı en azından memur üstleri tarafından bi uyarılsın başkalarına aynı davranmasın
Hocam herkese aynı muameleyi yapıyorlar, zaten hedeflenen şey millete ceza yazmak değil, otopark+çekici ücretini almak. Bu paradan hatırı sayılır bir miktar trafik vakfına aktarılıyor. Yediemin otoparkı ihalelerini alanlar da bunu peşinen bilerek alıyorlar. Bununla alakalı Antalya'da operasyon da yapılmıştı trafik polislerine yönelik. Buradan okuyabilirsiniz.
Geçenlerde de bir arkadaşın eşinin arabasını çektiler böyle hatalı park diye. Otopark ücretini alıp yolladılar. Şikayet etmiyor kimse, halbuki her şey o kadar açık ve net ki. Eğer hatalı park etmişseniz trafik polisi muhakkak arabanızın fotoğrafını çekmiştir. Bu durumda cezanızı yazar, otopark ücretini ödeyip aracınızı teslim alırsınız. Ama burada olduğu gibi istisnai bir durum var ise; kimseye bu parayı ödetmeye mecbur bırakamazlar. Mutlaka şikayet edin, çevrenizdekilerin de şikayet etmesini sağlayın ki bu barbarca tavır en azından azalsın.

Çok canını sıkma, iyi polis de var, böyle yetkisini kötüye kullanan da var.

Ama muhakkak Bimer'e yaz, kesin dönüş alırsın.

Bimer cimer alayına yaz. Ben olsam çekici aracı çevre kameralardan görüp eğer uygun çekici değilse dava da açardım. Otomatik vites araçların tekerlekten kaldırılması gerekir. Sürükleyerek kalktıysa sıkıntı

Polisin öyle kafasına göre araç çektirme yetkisi yok ama onarım, organizasyon gibi durumlarda arabayı çektirebiliyorlar. Mahkemeye başvurulursa muhtemelen haklı çıkarsın. Kimse arabanın yerini kafasına göre değiştiremez. Ben senin yerinde olsam trafikten önce Emniyet Müdürlüğü'ne gider hırsızlık bildirisi yapardım. Ondan sonra uğraşırlardı.

Durum şu, bizim okulun önünde de araç çekmek yasak değil ama sarayın yanında olduğu için kafalarına göre çekiyorlar, çekmeden önce arıyorlar, ulaşamazlarsa ceza kesmeden çekici ücreti alıyorlar, uğraştığınıza değmez, sorumlu memurun gözünden kaçmış sizi aramak, geçmiş olsun.

Binali Yıldırım arkadaşımın evinin oradaki camiye gelecekmiş cuma namazı için.Gece de herif evinde yatıyor.Sabah kalkıyor okula gidecek arabası yok.Sağı solu arıyor.Araba çalındı diye karakola başvurmaya gidiyor.Karakol nerede çalındı vs öğrenince.Biz çekmişizdir diyor.Buraya kadar herşey okey ama arabanın nereye çekildiği bilinmiyor kimselerce.En son Başbakanlık korumalarının özel çekiciyle özel bir otoparka çektirdiği bilgisini tanıdıkları araya koyarak öğrendi arkadaşım.

Ankara'da böyle bir olaya şahit oldum. Çukurambar tarafına Arap ülkelerinin birinin kralı falan gelecekmiş galiba, yol boyunca arabaları çekiyorlardı. Kanunsuz bir durum ama maalesef kimi kime şikayet ediyorsunuz...

Ankara'da böyle bir olaya şahit oldum. Çukurambar tarafına Arap ülkelerinin birinin kralı falan gelecekmiş galiba, yol boyunca arabaları çekiyorlardı. Kanunsuz bir durum ama maalesef kimi kime şikayet ediyorsunuz...
Araplar ve gavurlarin araclari ah ah :D ayni seyi istanbulda bayramlarda mezarliga gelecek reis yaptirmisti herkesten guzel beddua aldi valla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...