Vallahi bravo, tebrik ediyorum.Yalıtım anlamında gelişmeleri nasıl hissettin?Malzemeleri montajlamak vs. vs. kaç iş saati vakit harcadın?Gerçekten de gıpta ediyor ve nazarımın değmemesi için maşallah diyorum.
Bu arada kırılan tırnaklar vs oldu mu?Bir de kişisel olarak anlamlandıramadığım bir kaç husüs var yanlış anlamazsan, yahu piste giren adam arabayı soyar hardcore bişiler dener yolda seke seke gider.

Sen yalıtıma vs. girmişsin, yineleyerek tebrik ediyorum.
Öncelikle eski pro ceed den kalan bir foto ile sözlerime başlamak istiyorum

(bugün snapchat cloudda buldum)
Polo’da tahminim 80-90 kg civarı hafiflemişti, Polo’yu çok daha fazla söktüm ama
Bu işe neden başladım?
Sunroof mekanizmasına tavani içerden söküp erişip temizleyebilmek için.
Sökmeye bi başladım, sonra yürü ya kulum kim tutar seniye bağladım, baktım piste gidicem hafiflik olsun derken birçok parçayı sökmüş bulundum.
Pistten önce Sinan abiyle teste çıktık bi, baktım frenler kötü, arabaya bi kaç söktüğüm parçaları ekleyip süre yapmaktan vazgeçtim.
Ankara’ya dönmeden İstanbul’da yalıtımcıya güvenip aldım malzemeleri, boş boş toplamak olmazdı, o kadar sökmüşüm
Bu süreçte dağınıklığıma katlanmak zorunda kalan anacığıma teşekkürler, karım falan olsa boşardı
Nası topladım?
Sökmek aşırı kolaydı, kia dan tecrübeliyim tabi. Sökerken 1-2 tırnak falan kırmışımdır, vites topuzu kırıldı, onu şu an 3D printerda basıcaz, çizimlerini yaptık, rezalet bir kalitesi vardı topuzun, GTI falan yazcam topuza, güzel olcak
Toplamak... tam bir eziyete dönüştü, sunrooflu arabada tavan çerçevesi var sunroofun içine giren ve sökülmesi gereken zilyon parça. Sökmesi zor, toplarken tam yerine otursun diye sevgili babamdan destek alarak 3 saat uğraştım, 64 yaşında adamı soktuğum durum hoş değil
Kafayı yesem de taktım, devamı çatır çutur gelir dedim, 1 hafta sürdü mına koyim... 8-6 çalışıyorum, 7 de eve geliyorum zaten. Enerji yaratıp karanlıkta çalışmak çok zor oldu.
B sütunları çok zor oturdu, kemer yükseklik ayarı çalışmıyor, oturtamadım tam karşılığını, başlarım böyle işe dedim sonra sabırlı bir zamanımda söker düzgün takarım dedim, 1-2 tırnak orda hallemişimdir ama yalıtım sayesinde parça gram kıpırdamıyor.
C sütunlarında kemer vidaları yanlış oldu ama sağlam, alt bağlantı ile üst bağlantı vidaları ters oldu ama onu da sabırlı bir zamanımda değişirim inş
A sütunları tam oturmadı ama yalıtım yüzünden oturmadı.
Vida hiç artmadı

zaten aşırı bi vida yoktu, her şeyi metal tırnakla çözmüş volkswagen, trim sesi çıkmasın diye bohunu çıkarmışlar

ben birkaç tanesimi kırarak tırnak optimizasyonu yapmış oldum

her bulduğum trimin içini köpükle kapladım.
Sonuç şöyle:
Arabanın arka kısmı kütüphane gibi, amortisör sesi takır tukur gelirken artık hiç gelmiyor, yol sesi arka kısımdan gelen sıfıra yakın diyebilirim, artık arabanın sadece ön kısmından ses geliyor. Kapı fitillerine destek atacağım biraz, davlumbaz içlerini de kapladım mı epey iyi bir yalıtımım olacak.
Benim arabam keyfime uygun olmalı, gündelik bindiğim arabam sonuçta, toplasan 30 kg bile eklemedi yalıtım, önem vermiyorum o yüzden.