Polo Hasar Durumu / Şaside İşlem Satışı Etkiler mi ?

scopeeeee

mhmt
Asfalt Kurutucu
2
37
Marka
Renault
Herkese merhaba,

2016 model polomuzu satmak istiyoruz. Sol önden bir kazası var. Kaza sonucu sol çamurluk ve motor kaputu değişti. Araç eşimin aracı ve 2018'de yaşanmış kaza. Ben de tam detaylı bilgiye sahip olmak için eksper raporuna ve yetkili servis tarafından verilen faturaya baktım. Sağ ve sol ön şasi kolunda onarım olduğu yazıyor. Anladığım kadarıyla çekme işlemiyle düzeltme yapılmış. Kazanın üzerinden yaklaşık 8 senedir aracı kullanıyoruz, sürüşü etkileyecek herhangi bir problemi yok. Çok düşük km ve temiz bir aracımız var ancak bu bahsettiğim durum satışı ve fiyatı çok etkiler mi? Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum. 2.el piyasasına hakim biri satabileceğimiz fiyat konusunda da bilgi verebilirse çok sevinirim. Yapılan işlemlerin detay bilgisi de fotolardaki gibi.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-06-29 181248.png
    Ekran görüntüsü 2026-06-29 181248.png
    207.1 KB · Görüntüleme: 0
Merhaba, şasiye yapılan en ufak müdahale dahi bizim ülkemizde satışı ve fiyatı doğrudan etkiler, aracı ağır hasarlı statüsüne bile sokabilir. İşlemlere bakılırsa hafif bir kaza gibi de durmuyor, fiyatı düşürmeniz muhtemelen gerekecektir.

Önde değişen varsa satış çok zor oluyor gerçekten. Üstelik şaside de işlem varsa iş daha da zorlaşıyor. Misal veriyorum. değişensiz piyasası 1m ise siz 900 girin, pazarlık payı da olsun, anca o şekilde çabuk satılabilir.

Güvenilir bir expertiz firmasından exper raporu da alırsanız süreç biraz daha hızlı olabilir. Parçalar orijinal ile değiştiyse onları da belirtin, airbagler orijinalse kesinlikle yazın.

Yorumlarınız için teşekkürler. Çok ciddi bir kaza gibi gelmiyor bana ama o sırada aracı ben kullanmadığım için %100 yorum yapmam zor. Airbag açılmadı yetkili serviste değişti parçalar. Şasi kolu olarak yazınca direkt olarak taşıyıcı aksam olmadığı için çok da önemli olmayabilir mi acaba diye düşündüm ama işin de uzmanı değilim tabi. Kaza sonrası durumu da bu şekilde.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    450.2 KB · Görüntüleme: 0
piyasası vs pek bir yorum yapamam ama kurumsallar direk çiziyor şaside işlemi olan aracı. almıyorlar. benim önceki otomobilimde de şasi ucunda çok ufak bir işlem vardı, hızlı satmam gerektiği bir anda götürmüştüm hiçbiri almadı