Polo Hasar Durumu / Şaside İşlem Satışı Etkiler mi ?

scopeeeee

mhmt
Asfalt Kurutucu
3
37
Marka
Renault
Herkese merhaba,

2016 model polomuzu satmak istiyoruz. Sol önden bir kazası var. Kaza sonucu sol çamurluk ve motor kaputu değişti. Araç eşimin aracı ve 2018'de yaşanmış kaza. Ben de tam detaylı bilgiye sahip olmak için eksper raporuna ve yetkili servis tarafından verilen faturaya baktım. Sağ ve sol ön şasi kolunda onarım olduğu yazıyor. Anladığım kadarıyla çekme işlemiyle düzeltme yapılmış. Kazanın üzerinden yaklaşık 8 senedir aracı kullanıyoruz, sürüşü etkileyecek herhangi bir problemi yok. Çok düşük km ve temiz bir aracımız var ancak bu bahsettiğim durum satışı ve fiyatı çok etkiler mi? Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum. 2.el piyasasına hakim biri satabileceğimiz fiyat konusunda da bilgi verebilirse çok sevinirim. Yapılan işlemlerin detay bilgisi de fotolardaki gibi.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-06-29 181248.png
    Ekran görüntüsü 2026-06-29 181248.png
    207.1 KB · Görüntüleme: 0
Merhaba, şasiye yapılan en ufak müdahale dahi bizim ülkemizde satışı ve fiyatı doğrudan etkiler, aracı ağır hasarlı statüsüne bile sokabilir. İşlemlere bakılırsa hafif bir kaza gibi de durmuyor, fiyatı düşürmeniz muhtemelen gerekecektir.

Önde değişen varsa satış çok zor oluyor gerçekten. Üstelik şaside de işlem varsa iş daha da zorlaşıyor. Misal veriyorum. değişensiz piyasası 1m ise siz 900 girin, pazarlık payı da olsun, anca o şekilde çabuk satılabilir.

Güvenilir bir expertiz firmasından exper raporu da alırsanız süreç biraz daha hızlı olabilir. Parçalar orijinal ile değiştiyse onları da belirtin, airbagler orijinalse kesinlikle yazın.

Yorumlarınız için teşekkürler. Çok ciddi bir kaza gibi gelmiyor bana ama o sırada aracı ben kullanmadığım için %100 yorum yapmam zor. Airbag açılmadı yetkili serviste değişti parçalar. Şasi kolu olarak yazınca direkt olarak taşıyıcı aksam olmadığı için çok da önemli olmayabilir mi acaba diye düşündüm ama işin de uzmanı değilim tabi. Kaza sonrası durumu da bu şekilde.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    450.2 KB · Görüntüleme: 0
piyasası vs pek bir yorum yapamam ama kurumsallar direk çiziyor şaside işlemi olan aracı. almıyorlar. benim önceki otomobilimde de şasi ucunda çok ufak bir işlem vardı, hızlı satmam gerektiği bir anda götürmüştüm hiçbiri almadı

Yorumlarınız için teşekkürler. Çok ciddi bir kaza gibi gelmiyor bana ama o sırada aracı ben kullanmadığım için %100 yorum yapmam zor. Airbag açılmadı yetkili serviste değişti parçalar. Şasi kolu olarak yazınca direkt olarak taşıyıcı aksam olmadığı için çok da önemli olmayabilir mi acaba diye düşündüm ama işin de uzmanı değilim tabi. Kaza sonrası durumu da bu şekilde.
bu fotoğrafı ilana koyun mutlaka, o kadar büyük bir şey yok.

Şahsen alacak olsam ağır kayıtlıların başlangıç paralarından az üstüne alırım. Ki imkan varsa km gerekirse daha yüksek olsun ancak şasi işlemli olmayan, kayıt olmayan araba almak isterim.

Fiyatı fazlasıyla etkiler.

Tarcanlardan falan izlediğim kadarıyla şaside işlem, aklımızda gelen şasi olmayabiliyormuş tampona bağlanan kısımda falan. Belki sizinki de öyle bişeydir. İyi bi ekspere sokup göstermek lazım.

Tarcanlardan falan izlediğim kadarıyla şaside işlem, aklımızda gelen şasi olmayabiliyormuş tampona bağlanan kısımda falan. Belki sizinki de öyle bişeydir. İyi bi ekspere sokup göstermek lazım.
Bu bahsettiğiniz şasi bağlantı demiri yahut tampon demiri olarak geçer. Eksper raporunda ön sağ ve sol şasi kolu onarım yazıyor. Hatta onarım sırasında şasi üstündeki boya kalkacağı için yine listede şasi kolu onarım boyası yazmışlar korozyon ve paslanma oluşmasın diye. Yani eksper raporuna göre şasinin direkt kendisi, süspansiyon ve motor taşıyıcısı görevi üstlenen kolları hasar almış. Muhtemelen ufak bir ezilme olmuş ve düzeltmişler. Tabi bu yorum eksper raporunda yazanlara göre çıkardığımız sonuçtur.

Bu bahsettiğiniz şasi bağlantı demiri yahut tampon demiri olarak geçer. Eksper raporunda ön sağ ve sol şasi kolu onarım yazıyor. Hatta onarım sırasında şasi üstündeki boya kalkacağı için yine listede şasi kolu onarım boyası yazmışlar korozyon ve paslanma oluşmasın diye. Yani eksper raporuna göre şasinin direkt kendisi, süspansiyon ve motor taşıyıcısı görevi üstlenen kolları hasar almış. Muhtemelen ufak bir ezilme olmuş ve düzeltmişler. Tabi bu yorum eksper raporunda yazanlara göre çıkardığımız sonuçtur.
Eksper raporunu görsem ilanı kapatırdım ama kaza fotoğrafına bakınca acaba o şase bu şase değil mi diye düşündüm. Sadece kaza fotoğrafına bu kazada göz korkacak bir şey yok. Benim eski aracımda olan kaza fotosunu ekliyorum alta şase,podye hepsi tertemizdi mesela. Benim kazam daha büyük duruyor fotoğraftan.

kaza308.jpeg

Eksper raporunu görsem ilanı kapatırdım ama kaza fotoğrafına bakınca acaba o şase bu şase değil mi diye düşündüm. Sadece kaza fotoğrafına bu kazada göz korkacak bir şey yok. Benim eski aracımda olan kaza fotosunu ekliyorum alta şase,podye hepsi tertemizdi mesela. Benim kazam daha büyük duruyor fotoğraftan.

Ekli dosyayı görüntüle 55750
Dediğiniz gibi sizin kazanız daha ağır gibi duruyor ama şaside işlem gerekmemesi şansınıza olmuş. Ben en iyisi bir eksper yaptırıp raporu ilana ekleyim. Ciddi bir şey gibi yorumlarsa ona göre fiyatı düşürüp satmaya çalışırım. 2.el piyasasının zaten durgun olduğu dönemde bizim için kötü oldu ama kısmet artık yapacak bir şey yok. Eksper raporunu da buraya eklerim alınca.

Ekli dosyayı görüntüle 55750
Köşeden alınan darbeyle direkt önden alınan darbe aynı etkiyi yaratmayabiliyor hocam. Her kazanın, arabanın öyküsü ve hasarı başka oluyor. Benim arkadaşın attığı görsellerden anladığım kaza pek büyük değil ama darbenin etkisiyle tampon demiri, şasi kollarını hafif de olsa geriye doğru bükmüş. Zaten onarım işlemi de öyle çekme, doğrultma şeklinde değildir muhtemelen sadece düzeltmedir. Yani ilk görselde yapılan işlemler göz önüne alındığında bu yorum ortaya çıkıyor. Ama adam akıllı, tarcanlar gibi işinde iyi bir ekspere gösterip kontrol ettirmek şart. Ancak öyle tam anlamıyla ne ne kadar hasar almış anlaşılır.

Screenshot_2020-11-01-22-24-47-063_com.whatsapp.png

benim eski otomobilimde de şasi ucunda işleme neden olan kaza bu. aldığım kişi fotoğrafları, yetkili servis faturasını vs şeffaf bir şekilde paylaşmıştı ben de hiç tereddüt etmeden aldım ama arkadaşların da dediği gibi satıcı vs binici gibi bir durum oluyor, ben 2-3 yıl kadar binmek için alacaktım zaten öyle de oldu. satarken de o nispette fiyatını uygun yazmama rağmen beklemiştim

Şaside işlem olması ciddi müşteri kaçıran bir durum hocam ama pek tabii ki satılmayan araç da olmuyor. Mesela ben darbenin ölçeği bağlamında çok sorun etmeyebilirdim(servis onarımlı olduğundan) ama genel kitle sorun yapar. Yanlış yönlendirmek de istemem ama fikir vermek adına ağır hasarlının bir tık üstünde ya da aracınızın yüksek km muadillerine oranlı bir fiyat belirleyebilirsiniz.