1.5 3 silindir 185 beygirlik bir motordan bahsediyor ama olur mu olmaz mı bilmem
Ben iyi seviyede yabancı dillerimi, üniversitemin imkan ve akademisyen kadrosunu devlet kurumlarında bulamam, imkansız. Şimdi üniversitelerde tartışma çok olur diye girmiyorum o konuya ama abi şimdi kızın robert kolej i kazansa yollamaz mısın? İleride bilim adamı, akademisyen, iş adamı veya hiç değilse bir aydın olmasını istemez misin? Özel okullar gerçekten de çalışkan olmayanlar için mi? İleride rahatça istediğin zaman xtrail almak için planını ertelemek mi yoksa xtrail alıp çocuğun geleceğini ertelemek mi? Bir Almanya, Amerika veya gelişmiş herhangi bir ülke olsa haklısın çalışan kazanır derim ama abi bu ülkede herşey para ve tanıdık üzerinden yürüyor. Bilmiyorum belki ilerde görüşüm değişir ama çocuğumun geleceğini arabadan daha önemli görürüm diye düşünüyorum.Cenk iyi guzel yaziyorsunda, biz nasil okuduk. Iki cocuk 10 sene iyi okul okuyacak diye kendimizdenmi vaz gecelim. Vursun kafasini kitaba calişsin dursun.. Bunu yapamiyor diye gidi yilda 50 bin lirayi vakif okullarinami sayiyim..
Amin. İnşallah. O kapı da henüz açılmadı bana..Buna icten amin diyorum ama bunu yapanlardan sonra allah bazen bir kapiyi acip karsimiza yeniden guven verebilecek insanlar cikartiyor allah herkese hayatina tekrar deger katacak biri versin duam budur
Hocam bazi insanlar mutlulugu ikinci esinde de bulabilir 45 yasindan sonra evlenipte ya bu nasil bir hayat diyende var. Kendi tavsiyem bende 27 oldum bu arada evet hayatta bazi kotulukler yapan insanlar var. Su ana kadar yapmamis ama kokusu uzun zaman sonra cikan insanda var. Bence allaha sukretmek lazim ki erken yasinizda bunlari gorebilmissiniz belki daha sonra olsa idi hersey cok daha farkli cok daha zor olabilirdi. Bilirim yara almayi benzer seyleri bende yasadim ama bir fidan icin ormani yakmayin. Bunu tek siz yasamiyorsunuz sonda olmayacaksiniz unutmayin bu dunyada her zaman tek basina insan. Ama bazen biri gelir oda yara almistir veya sizin yaralarinizla ilgilenmeye deger gorur bir bakmissiniz guven duygusu yerine gelmis korkmayin siz kendinizi dinleyin biraz hayata olumlu bakin sizi gercekten anlayabiliyorum benAmin. İnşallah. O kapı da henüz açılmadı bana..
Ya yaş olmuş 32, bu saatten sonra 27 28 yaşında kız bulsan anası babası derki ne işin var 32 yaşında adamla...
Vallahi yani öyle belirsiz bir durumdayım ki aylardır evliliği kesin olarak çıkartıp atsam mı kafamdan diye düşünüyorum. Birileri gibi evlilik krizine girip, 10 yıllık ilişkiyi beni aldatıp terkederek çöpe atıp 6 ay sonra evlenen birini gördükten sonra, bu kadar ağır bir yara aldıktan sonra Allah'ın açtığı kapıdan giren kadını da göremem gibi geliyor. O derece yaralıyım bu konuda.
Hocam yaşadıklarınız çok ağır ve üzücü ama şöyle düşünün, yakın olduğunuz birinin hiç bilmediğiniz ve sizi sarsacak yönlerini görmüş oldunuz. Hakikat çarpsa da en tatlı yalandan iyidir hele bir de ilişki konusunda... Ben en karamsar dönemimde mutluluk buldum o yüzden hiç kafa yormayıp akışına bırakmak gerek derim.Amin. İnşallah. O kapı da henüz açılmadı bana..
Ya yaş olmuş 32, bu saatten sonra 27 28 yaşında kız bulsan anası babası derki ne işin var 32 yaşında adamla...
Vallahi yani öyle belirsiz bir durumdayım ki aylardır evliliği kesin olarak çıkartıp atsam mı kafamdan diye düşünüyorum. Birileri gibi evlilik krizine girip, 10 yıllık ilişkiyi beni aldatıp terkederek çöpe atıp 6 ay sonra evlenen birini gördükten sonra, bu kadar ağır bir yara aldıktan sonra Allah'ın açtığı kapıdan giren kadını da göremem gibi geliyor. O derece yaralıyım bu konuda.
Basiniz sagolsun nur icinde yatsinlar.kendi hayat gorusum su sekilde oldu. Ben asla sizin kadar olgun biri olamadim intikam atesi ile yandim uzun yillar boyunca planlarimi bir bir gerceklestirdim ama su an geriye donup baktigimda niye yaptimki hic ugrasmasaydimda olurdu diyorum cunku allah size gostermese bile herseyi gorur adeletini saglar belki goremezsiniz ama emin olun bir yerlerde carklar harekete baslamis olur coktan.@pulusoglu @kaanc5
Zaten çevremdeki herkese göre uzun süreli örnek ilişki olarak görünüyorduk. Yıllarca yediği içtiği ayrı gitmeyen tüm dostlarımı tek tek sosyal medyadan engelleyip, yolda gördüğünde kafasını çeviriyormuş şimdilerde. En yakın dostumdan, ailemden, arkadaşlarımdan tutun, kendi otomobili için servis hizmeti aldığı usta bile seni Allah kurtarmış niye kafana takıyorsun? sevinmen lazım dedi.
Zaten başımda babam yok 2000 yılında vefat etti ben 16 yaşındayken. 2001'de teyzemle anneannem 1 hafta arayla vefat ettiler. İnanılmaz zor ve stresli günler yaşadık annemle manevi anlamda. Daha ailemizden zaman içerisinde kimler kimler vefat etti, neler yaşadık.. Allah kimseye göstermesin. Tam oh çekip evlendim yuva kurdum diyecekken bir tarafımda patlattı.
Allah affetsin, hayatım boyunca affetmeyeceğim. Son sözümde bu oldu zaten.
O yüzden bu N13 sorun çıkartsa bile tamam canın sıkılıyor da, sonra Sport'a alınca kendini affettiriyor minik elektrik süpürgem![]()
Başınız sağolsun valla ne diyeceğini şaşırıyor insan Allah yardımcınız olsun@pulusoglu @kaanc5
Zaten çevremdeki herkese göre uzun süreli örnek ilişki olarak görünüyorduk. Yıllarca yediği içtiği ayrı gitmeyen tüm dostlarımı tek tek sosyal medyadan engelleyip, yolda gördüğünde kafasını çeviriyormuş şimdilerde. En yakın dostumdan, ailemden, arkadaşlarımdan tutun, kendi otomobili için servis hizmeti aldığı usta bile seni Allah kurtarmış niye kafana takıyorsun? sevinmen lazım dedi.
Zaten başımda babam yok 2000 yılında vefat etti ben 16 yaşındayken. 2001'de teyzemle anneannem 1 hafta arayla vefat ettiler. İnanılmaz zor ve stresli günler yaşadık annemle manevi anlamda. Daha ailemizden zaman içerisinde kimler kimler vefat etti, neler yaşadık.. Allah kimseye göstermesin. Tam oh çekip evlendim yuva kurdum diyecekken bir tarafımda patlattı.
Allah affetsin, hayatım boyunca affetmeyeceğim. Son sözümde bu oldu zaten.
O yüzden bu N13 sorun çıkartsa bile tamam canın sıkılıyor da, sonra Sport'a alınca kendini affettiriyor minik elektrik süpürgem![]()
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, yüzü hep güler olsun inşaallah hocam.Babamın öldüğü günden beri stres içindeyim. Annem bir noktaya kadar babalık yapabiliyor. Birçok şeyi başımda babam olmadığı için kendim yaşayarak öğrendim. 16 yaşındayken laylaylomun dibi takılırken bir gün sonra hayata dair planlar yapmaya başladım.
Maddi olarak hiçbir şeyin fazlasını isteyen bir yapım olmadı. X bir şeyin en iyisine sahip olduysam gittiği yere kadar gözüm gibi baktım. Daha fazlasında asla gözüm olmadı.
Manevi olarak kimseye kötülük etmedim, bana yapılanları ya sineye çekip sabrettim ya da duruma göre hakkımı aradım o kadar. Aslında sinirli bir yapım var, her şey mükemmel olsun muntazam olsun diyen detaycı bir yapım var.
Ben kime ne yaptım, ne günah işledim de bunları yaşıyorum diye düşünüyorum bazen. Hayata dair isteklerim o kadar standartki. İmkanım el verdikçe iyi bir evim, iyi bir arabam, iyi bir evliliğim, hayırlı ve sağlıklı evlat ya da evlatlarım ve genel olarak iyi bir hayatım olsun istiyorum. Bu kadar. Uçuk isteklerim hiçbir zaman olmadı.
Bu kadar standart bir yaşam dilerken bu kadar sıkıntı çektikten sonra otomatik olarak diyorum ki Allah'ım şu 32 senem gerçekten çok zor geçti, önce sağlık ver, sonra da artık şu isteklerim hayırlısıyla gerçekleşsin. Ama olmuyor. Sabretmekten başka çare yok. Bir gün tüm bu yaşadıklarımdan sonra her şey 180 derece dönecek ve mutlu, huzurlu bir hayat yaşayacağım inşallah diye sabrederek bekliyorum sadece.
Daha ne yapabilirim bilemiyorum.
İnşallah, bekliyoruz bakalımAllah rahmet eylesin, mekanı cennet, yüzü hep güler olsun inşaallah hocam.
İnsanoğlu maalesef ki bir yakınını kaybetmeden veya kabristanı görmeden ölümü hatırlamaktan ve silkelenmekten gafil oluyor. Fakat kimin bu dünyada ne kadar kalacağı, ne kadar yaşayacağı belli değil. Bu süre içerisinde insan olarak elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız, bu dünyada yaptıklarımız ile baki olacak ömrümüzü kurduğumuzu hep hatırlamalıyız.
İnsanlar ne kadar sıradan yahut uç noktalarda isteklere ve hayallere sahip olursa olsun, bu hayal ve istekleri konusunda sınava çekilmeden onlara kavuşamaz. Başımıza gelen sıkıntılarda yahut gerçekleşmeyen, gerçekleşmesi çok uzun ve zorlu süren isteklerimizde illa ki bir günah işledik de böyle oldu diye düşünmemek gerekiyor. Şunu hiç unutmamalı ki Allah'ın en sevgili kulları olan peygamberler bile yaşadıkları ömürleri boyunca çok büyük acılar ve sıkıntılar çekmiştir. Dünyanın en büyük acısı diye nitelendirilen evlat acısını bile yaşamış peygamberimiz. Yani hayat, hiç bir kul için kolay bir sınav değildir. Sabrettiğimiz, emek verdiğimiz, doğru yolda olduğumuz ve Yaradana inandığımız müddetçe üstesinden gelebileceğimiz bir sınavdır ömür. Rabbimin kitabında söylediği gibi, ' Muhakkak ki her zorluğun ardından size bir kolaylık vardır '
Allah hayırlısını nasip etsin, yar ve yardımcımız olsun inşaallah hocamİnşallah, bekliyoruz bakalım![]()
Allah bağışlasın.
Bende çok istiyorum birisi ile beraber olayım, evleneyim, çocuk sahibi olayım ama zamanında çok ağır satışa getirildiğim için sevgiyi, aşkı falan geçtim zaten güven duygum sıfırlandı.
Yılları yakıp gidenler, kendi ateşlerinde yanarlar inşallah...
Beyler en guzel ornek kendim. Ben ikinci evi alir almaz nissan xtraile grişcem.. 32 tllik arabadan 150 tllik arabaya %75 kredi ile girisucem. Yilda 30 bin tl ayiricam u ise.
Amin. İnşallah. O kapı da henüz açılmadı bana..