Prins Engine(N13) elveda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende turkiyenin onde gelen ozel bir kolejinde burslu okudum, her ne kadar ozel okul olsa da burslu olarak okumanin psikolojik olarak bedeli agir oluyor, ergen yaslarda isyana o kadar musaitken, gelir dagiliminin adaletsizligi insani zaman zaman demotive edebiliyor.

ben en basarili universiteye gidip en basarili muhendis olsam, gene partiden partiye kosturan sinif arkadasim zengin bebesi ergenin yonetimde soz hakki oldugu kurumsal firmada onun emrinde bir muhendis olacam diye bir dusunce geliyordu.

Ozel okulun sosyal imkanlari cok iyiydi ama universiteye hazirlik konusunda bence yetersizler, odeyeceginiz paraya degecek bir hizmet sunduklarini dusunmuyorum.

bende turkiyenin onde gelen ozel bir kolejinde burslu okudum, her ne kadar ozel okul olsa da burslu olarak okumanin psikolojik olarak bedeli agir oluyor, ergen yaslarda isyana o kadar musaitken, gelir dagiliminin adaletsizligi insani zaman zaman demotive edebiliyor.

ben en basarili universiteye gidip en basarili muhendis olsam, gene partiden partiye kosturan sinif arkadasim zengin bebesi ergenin yonetimde soz hakki oldugu kurumsal firmada onun emrinde bir muhendis olacam diye bir dusunce geliyordu.

Ozel okulun sosyal imkanlari cok iyiydi ama universiteye hazirlik konusunda bence yetersizler, odeyeceginiz paraya degecek bir hizmet sunduklarini dusunmuyorum.

Ben sizin gibi basarili olup burslu okuyamadim fakat ozel okullar hakkinda soylediginiz her seye harfiyen katiliyorum.

Özel okullar konusunda bir detayı belirtmem gerekiyor, malum geçtiğimiz yıllarda dershanelerin kapatılmasından ötürü bazı dershaneler kurumsallığı resmileştirdi ve özel liselere özel ilkokullara dönüştü ve öğrencilerin yıllık ödemelerin bi bölümü devlet tarafından karışılanıyor. Özel kolejlerde gelir dengesizliği vardı, öğrencilerin ben paramla geliyorum paramla okuyorum istediğimi yaparım haytalığı vardı oyüzden 'bazı' özel kolejlerde başarı ortalaması oldukça düşüktü ancak dershaneden özel okula dönüşen mevcut özel liselerde bu durum çok farklı, veliler araştırarak ve başarı ortalamasına bakarak öğrencilerini gönderdikleri için verim alma ihtimali çok daha yüksek. Üniversite hazırlıkta gittiğiniz dershaneleri düşünün, devlet okullarında üniversite sınavına yönelik eğitim yok esas eğitimi dershanelerde alıyoruz diyorduk şimdi ki çocuklar doğrudan eğitimlerini dershanelerde alıyorlar ve çok daha disiplinli oldukları için daha başarılılar.

Ayıptır sorması, şu an iyi sayılabilcek bir kolejin yıllık gideri nedir.

Hic bi fikrim yok, ama ben ayni anda ozel okulda okuyup hem de pahali bi dershaneye gidiyordum, ayrica ablam ozelmuniversitede okuyordu zamaninda, epey zorluyordu bizi, benim icin degip degmedigi ilerleyen yillarda ortaya cikacak ama ablama baktigim zaman onun adina degmis diyebilirim.

Ya valla durum bu. İlk 3 yıl 62.000 ₺ sonra her yıl 39.000₺ ise (ortaokulunda edebiyat öğretmeni olan bir arkadaşım var), Bilfen'den girsin oradan çıksın dersen bugünün parasıyla üni'ye kadar 413.000₺. Ki o da olmaz çünkü her sene ya da 2 senede bir artış gösteriyor fiyatlar Bilfen'de.

Ya valla durum bu. İlk 3 yıl 62.000 ₺ sonra her yıl 39.000₺ ise (ortaokulunda edebiyat öğretmeni olan bir arkadaşım var), Bilfen'den girsin oradan çıksın dersen bugünün parasıyla üni'ye kadar 413.000₺. Ki o da olmaz çünkü her sene ya da 2 senede bir artış gösteriyor fiyatlar Bilfen'de.
Valla bende hep özelde okudum en iyisi ortalama bi okula göndericen sonra lise üni yurt dışı yapıcaksın

Okulu bitirdikten sonra THY yazılıp CPL almak bile 400 bin tlli rakamlara çıkmazsın. 60 bin dolara pilot oluyorsun.

2-3 yaz dil okulu diye ingiltere amerikaya gondersen ingilizce baya ilerler, o kadar parayi ozel okula verene kadar gider ulkesinde ogrenir yabanci dili. ortalama bir okul + destek olarak ozel ders ile bence iyi bir yere gelir, hemde daha ucuza malolur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...