Prins Engine(N13) elveda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben kesinlikle 69 bin tl ödeyemem, ödeyecek güçümde olsa vermem. yazık o paralara.
benım gıbı ılerde ya verebılecekken neden vermedı dıye arkamdan sovmesınden ıyıdır hos bunu ılerde aılem telafı ettı ama kendımın ustume alacagım bı gomlek bıle olmasın ama yeterkı kurusu kurusuna cocuguma gıtsın. belkı faydası olmayabılır ama dunyaya geldıgınde ona sunabılecegımın en ıyısını sunmam benım gorevım. gerekırse tofas alırım ama o cocuk ıyı okula gıtmelı .

benım gıbı ılerde ya verebılecekken neden vermedı dıye arkamdan sovmesınden ıyıdır hos bunu ılerde aılem telafı ettı ama kendımın ustume alacagım bı gomlek bıle olmasın ama yeterkı kurusu kurusuna cocuguma gıtsın. belkı faydası olmayabılır ama dunyaya geldıgınde ona sunabılecegımın en ıyısını sunmam benım gorevım. gerekırse tofas alırım ama o cocuk ıyı okula gıtmelı .

Sizler çok ama çok duygusalsınız arkadaşlar, senede 69 bin tl nedemek bir hesalayın lütfen. Ben o paraya çoçuğu uçuş lisansı alırım,

Arkadaşlar, senelik 60-70 bin liralık okullara göndermeye gerek yok illa. Bütçenize uygun göndereceğiniz her özel okul, İstanbul'daki düz devlet okullarından çok daha iyi olacaktır. Zaten lise dahil hepsini özel okutun da demiyoruz, ama çocuğun gelecekte nerede ve nasıl olacağı konusundaki en büyük temeli aldığı yer ilkokul ve ortaokul kısmıdır. Çocukları bu dönemde hem eğitim öğretim hem de aile olarak en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor. Ben ilk ve orta okulda normal devlet okuluna gittim, matematik derslerinde soruları bilemediğimde hocam bizi cetvelle döverdi yahut gururumuz inciticek şeyler yapardı. Soru sormaya çekinir öylece boş boş bakardık. Şikayet etsek de hocalar çocuk işte öyle şey olur mu diye velileri kandırmaya çalışırdı. Şimdiki devlet okulları bundan daha beter durumda. Sonuç olarak ömrüm boyunca hiç bir zaman matematikte başarılı olamadım, ben de hep bir fobi olarak kaldı. O fobi yüzünden ileri ki eğitim hayatım hep çok zor ve çalkantılı geçti. Gerçekten ilk ve orta okul eğitimi öğretimi aşırı önemli. Ben kesinlikle bu dönemlerde çocuğumu elimden geldiğince en iyi şartlarda yetiştirmeye çalışacağım. Benim yaşadıklarımı yaşamasın, benim gibi fobi haline getirip ileri ki öğretim hayatını da etkilemesin. Zaten bu dönemlerde alacağı güzel bir eğitim ile doğru düzgün bir devlet lisesini ve üniversitesini kazanma ihtimali de artmış olacaktır.

Son düzenleme:
2-3 yaz dil okulu diye ingiltere amerikaya gondersen ingilizce baya ilerler, o kadar parayi ozel okula verene kadar gider ulkesinde ogrenir yabanci dili. ortalama bir okul + destek olarak ozel ders ile bence iyi bir yere gelir, hemde daha ucuza malolur
Şuna katılmıyorum. 4. sınıftan liseye kadar TED'de okudum ben de @Ozgur Gunes gibi. Orada edindiğim İngilizce altyapısı beni hayatım boyunca kurtaracak düzeyde oldu. Bir sürü de İngiltere'ye dil okuluna giden arkadaşım var. Ama şöyle bir durum var, 2-3 ayda öğrendiğin çat pat İngilizce'yle 6-7 sene öğrendiğin İngilizce arasında daaaağğğlaaaaaaaarrrr kadar fark var. Bir kere küçükken öğrendiğin şey daha net yerleşiyor, ki bu dil için çok daha önemli.

Benim annem memur, babam da borç harç ödemeye çalışan bir mühendis. Tipik bir Türk ailesiyiz anlayacağınız. Ne 4-5 tane evimiz var, ne de arabamız. Bir tane uzun uğraşlar sonucunda aldığımız bir arabamız var, onu da hepimiz kullanıyoruz. Hem beni hem kardeşimi en iyi şekilde okutmaya çalıştılar. Şu anda Gazi'de makine mühendisliği bitirmek üzereyim. Geriye baktıklarında pişman olmadıklarını biliyorum, bunları özel okullarda okutacağımıza iki-üç ev alırdık dediklerini düşünmüyorum. @istanbul abi, bilmiyorum ilerde ne düşünürsün de, baştan ne özel okulu ne verecem diye kestirip atmamanı tavsiye ederim. Biliyorum onun için en iyisini istediğini, ama şimdiden bu kadar kesin konuşmamakta fayda var.

Demem o ki, özel okul özel çocuklar için ciddi anlamda güzel bir fırsat. Düşünmekten, değerlendirmekten zarar gelmez.

Bir arkadaşım var kendisi mühendis eşi İK'cı.

İkisinde de ingilizce canavar. 2 sene önce oğulları oldu, evde anne ingilizce konuşuyor, baba türkçe.

Oğlan çoktan renkleri, sayıları, ingilizceye dair en temel ve basit ne varsa kapmış durumda. Beyin boş çünkü her şeyi alıyor. Bildiğiniz iki dili aynı anda öğrenmeye başladı. Fena şaşırmıştım ben söylediklerini duyunca. Çocuğum olursa bende aynı yöntemi uygulayacağım valla okula gidene kadar. Sıfırdan öğrensin.

N13 motor bakmaya başlamışken olacak işmi şimdi bu ya :D Daha güzelini çıkarır BMW ama ben inanıyorum :D

Eğitim konusunda okuyan biri olarak bende birşeyler sallıyayım:
Bende hep devlet okullarında okumuş birisi olarak ilkokulda sadece okulun verdikleri ile girseydim sınava o zaman yaptığım puanın yarısını alırdım.
He iyi hocalarımız da yokmuydu tabii ki vardı ilkokulda ama lisede işler tamamen değişiyor.
İyi bir lise kazanmıştım ben devlet okuluydu işinde uzman öğretmenlerim vardı, istediğim zaman boş vakitleri varsa ilgilenirlerdi, onlar bizim peşinizde koşardı gerçekten ve babamın cebinden 1 lira çıkmazdı.
Bu sene üniversiteye tekrar hazırlanıyorum (Kazanamadığımdan değil tabii ki bazı fikirlerim değişti ve tekrar denemek istedim) Final dediler iyidir vs gittik tonla para veriyoruz devlet okulumda aldığım verimin %20sini anca alıyorum insan o zaman daha iyi anlıyor :(

Özel okullarda özellikle Temel Lise diye tabir edilen yerlerde şu yönüyle bir durum var ki ben hakkımı helal etmiyorum biz bir taraftarımızı yırtıp teşekküre oynardık hocalar çatır çatır sınavlar hazırlardı şimdi millet temel lisede af edersiniz bir taraflarını yayarak barajı geçemeyen çocuğun 99 ortalaması vardı ve sistemde okul puanı üniversite de yerleştirme puanına ekleniyordu ben kesinlikle hakkımı helal etmiyorum...

Son düzenleme:
Şuna katılmıyorum. 4. sınıftan liseye kadar TED'de okudum ben de @Ozgur Gunes gibi. Orada edindiğim İngilizce altyapısı beni hayatım boyunca kurtaracak düzeyde oldu. Bir sürü de İngiltere'ye dil okuluna giden arkadaşım var. Ama şöyle bir durum var, 2-3 ayda öğrendiğin çat pat İngilizce'yle 6-7 sene öğrendiğin İngilizce arasında daaaağğğlaaaaaaaarrrr kadar fark var. Bir kere küçükken öğrendiğin şey daha net yerleşiyor, ki bu dil için çok daha önemli.

Benim annem memur, babam da borç harç ödemeye çalışan bir mühendis. Tipik bir Türk ailesiyiz anlayacağınız. Ne 4-5 tane evimiz var, ne de arabamız. Bir tane uzun uğraşlar sonucunda aldığımız bir arabamız var, onu da hepimiz kullanıyoruz. Hem beni hem kardeşimi en iyi şekilde okutmaya çalıştılar. Şu anda Gazi'de makine mühendisliği bitirmek üzereyim. Geriye baktıklarında pişman olmadıklarını biliyorum, bunları özel okullarda okutacağımıza iki-üç ev alırdık dediklerini düşünmüyorum. @istanbul abi, bilmiyorum ilerde ne düşünürsün de, baştan ne özel okulu ne verecem diye kestirip atmamanı tavsiye ederim. Biliyorum onun için en iyisini istediğini, ama şimdiden bu kadar kesin konuşmamakta fayda var.

Demem o ki, özel okul özel çocuklar için ciddi anlamda güzel bir fırsat. Düşünmekten, değerlendirmekten zarar gelmez.

ben 18 yasina kadar yurtdisina cikmadim ve ortaokul lise siralarinda yazin dil okuluna gidenlerin diksiyonu benden cok daha duzgundu.. erken yasta diksiyon daha iyi kapiliyor, dilbilgisi gramer kismi da kitaplardan bile ogreniliyor. kelime hazinesi (vocabulary) dersen heryerde herturlu (filmler,kitaplar,internet) gelisir diye dusunuyorum. kolejdeki derste ogretilen agzini yamulta yamulta diksiyon verilmeye calisilan dersler bende fazlasiyla nefret uyandirmisti belki de ondan dolayidir dilin yerinde vataninda ogrenilmesinden yanayim.

ben 18 yasina kadar yurtdisina cikmadim ve ortaokul lise siralarinda yazin dil okuluna gidenlerin diksiyonu benden cok daha duzgundu.. erken yasta diksiyon daha iyi kapiliyor, dilbilgisi gramer kismi da kitaplardan bile ogreniliyor. kelime hazinesi (vocabulary) dersen heryerde herturlu (filmler,kitaplar,internet) gelisir diye dusunuyorum. kolejdeki derste ogretilen agzini yamulta yamulta diksiyon verilmeye calisilan dersler bende fazlasiyla nefret uyandirmisti belki de ondan dolayidir dilin yerinde vataninda ogrenilmesinden yanayim.
Valla diğer okulları bilmiyorum ama TED'de ben öyle bir eğitim görmedim. Zaten her özel okulun İngilizce'si iyi diye bir şey de yok. TED'den mezun olup da kötü İngilizce'ye sahip tanığım da iki elin parmağını geçmez açıkçası. Ama hem üniversitede (Bilkent vb.) hem sonradan dil okulunda öğrenilen İngilizce'yle küçükken öğrenilen İngilizce arasında bariz fark oluyor.

Valla diğer okulları bilmiyorum ama TED'de ben öyle bir eğitim görmedim. Zaten her özel okulun İngilizce'si iyi diye bir şey de yok. TED'den mezun olup da kötü İngilizce'ye sahip tanığım da iki elin parmağını geçmez açıkçası. Ama hem üniversitede (Bilkent vb.) hem sonradan dil okulunda öğrenilen İngilizce'yle küçükken öğrenilen İngilizce arasında bariz fark oluyor.
ayni fikirdeyim, iki elin parmaklarini gecmiyor, ama bence genede yurtdisinda ogrenilen ingilizce ile oxford kitaplari ayni degil :) bu kesinlikle olmaz dedikleri bir cok formati gundelik hayatta kullanan insanlari gorunce ne kadar agdali bir ingilizcen var diye tepki alinca biz ne ogrenmisiz dedim, IELTS TOEFL v.s sinavlarda yuksek skor almak icin kolej ingilizcesi iyi de gundelik hayattan uzak. bir afrikali hintli amerikali da ingilizce konusuyor nedir bizdeki british english sevdasi anlamiyorum, kaldiki ogretilen kaliplarda bulent ersoy turkcesi gibi :)

gerekenden fazlasini ogretiyorlar diyeyim, gerci herkesin hayatinda ne kdar ingilizceye ihtiyac duyacagi mechul, ana dili ingilizce olanlardan daha edebi ingilizce bilmek pek iletisimi artirmiyor, tam tersi torpuluyor sonra birde ne demek istedigini acikliyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...