Beyaz kadranların güzelliği![]()
Ben f7r da birşeyi keşfetmiştim zamanında. 8. f7r ım ve hepsinde aynı durum söz konusu. Aracımı lpg de sürer iken 80-110 km hızlar arasında düz yolda sabit gazda yol bilgisayarı anlık 6 küsürleri gösteriyor. Lakin aracı aynı durumda iken benzine aldığımda yol bilgisayarındaki anlık değer tam 1 lt azalıyor. Üstelik benzine alınca hemen birer ikişer düşüp tam 1 lt daha az tüketim gösteriyor. Denemek için gaza tekrar aldığımda değer yine ufak ufak azalıp 6 küsürlere çıkıyor. Servisteki cotech arkadaşımda dahil pek çok kişiye sordum ama sebebi hakkında bir yorum yapamadılar. Hatta bir tanesi başka işin mi yok bunlarla uğraşıyorsun dedi banaMegane 1 Coupe 1.6 16V İstanbul şehrinde LPG ile kaç litre yakar?” sorusunun cevabı. (Esenyurt-Cevizlibağ, iş saati trafiği.)
10 litre gaz ile 120 kilometre. Yol bilgisayarı gazın yoğunluğundan dolayı yakıt tüketiminde yaklaşık 2 litre civarı az gösteriyor.
Ekli dosyayı görüntüle 15950 Ekli dosyayı görüntüle 15951
Ben f7r da birşeyi keşfetmiştim zamanında. 8. f7r ım ve hepsinde aynı durum söz konusu. Aracımı lpg de sürer iken 80-110 km hızlar arasında düz yolda sabit gazda yol bilgisayarı anlık 6 küsürleri gösteriyor. Lakin aracı aynı durumda iken benzine aldığımda yol bilgisayarındaki anlık değer tam 1 lt azalıyor. Üstelik benzine alınca hemen birer ikişer düşüp tam 1 lt daha az tüketim gösteriyor. Denemek için gaza tekrar aldığımda değer yine ufak ufak azalıp 6 küsürlere çıkıyor. Servisteki cotech arkadaşımda dahil pek çok kişiye sordum ama sebebi hakkında bir yorum yapamadılar. Hatta bir tanesi başka işin mi yok bunlarla uğraşıyorsun dedi banaUzun dönem benzinde karma tüketim değerlerini videoya aldım geçenlerde. Durum bu. Açıkçası beklediğimden az. Sonrasında yolu açık buldukça biraz hırpalamam neticesinde şu anda yakşalık 500 km geçilen mesafe ve tüketim 7.8 lere çıktı.
yumurta kıvamında sürekli kullansam 7,2 lere kadar inerdi. İçinde 3 4 kalem rollingte var. Bu videodan sonra petrol ofisinden benzin aldım tekleme yığılma gibi şeyler yaptı. O benzini bitireyim diye şu an Allah ne verdiyse kullanıyorum kendileriniBahsettiğin duruma çok dikkat etme fırsatım olmadı, fakat bir iki defa cidden gözüm kaydı anlık tüketim durumuna. Uzun yolda tamamen seninle aynı hızlarda giderken ortalama 6 litre civarlarında geziyor. Biraz benzine aldığımda anlık tüketim anında azalıyor. Bu durum şehir içinde olmuyor sadece, şehir içinde yanılma payı 1.5-2 litre arasını buluyor. Hatta bununla ilgili daha önce "abi LPG'de de litre bazında yol bilgisayarı doğru gösteriyor" gibi bir kelime kurduğumu hatırlıyorum. Bu konu hakkında bilgisayar nasıl bir tepki veriyor, nasıl bir matematik hesabı yapıyor hiç bilmiyorum ama iyi ki yapıyor. Şehir içi işe yaramasa bile uzun yolda cidden dediğin durum gerçekleşiyor. Muhtemelen araçların akrabalığından dolayı benzer bir durum var ortada.Uzun dönem benzin karma tüketim değerin çok iyi. Kullandığın motorun performansı, kapasitesi, hacmine göre benzinde ki tüketim eli öpülesi. F7R'ın alt ve üst limitleri muazzam. Her kullanıma geliyor cidden. Eminim gaza yumurta kıvamında basıyor olsan 7.8'i bile görmezdi.
yumurta kıvamında sürekli kullansam 7,2 lere kadar inerdi. İçinde 3 4 kalem rollingte var. Bu videodan sonra petrol ofisinden benzin aldım tekleme yığılma gibi şeyler yaptı. O benzini bitireyim diye şu an Allah ne verdiyse kullanıyorum kendilerini![]()
Vallahi bu aralar çok sık kullanmıyorum arabayı. Ama çıkarıncada dediğin gibi oluyor. Misal yumurta stili süreyim diyorum. Bir şeyler oluyor birileri imalı bazı hareketler yapıyor ki hemen hepsininde temelinde yanlarındakilere gösteriş yapma gayreti mevcut, uyma diyorum ama inan 15-20 km lik mesafede altında neler yapabileceğini bildiğin güvendiğin bir hurda yığını olunca dayanamıyorsun. Birde benim araba dıştan baya baya bildiğin leş halde. Gören hareket ettiğine şaşırır o derece kötü yani. Hal böyle olunca o malum şahısların yanından geçip gitmesi o bakışlarını görmek daha bir eğlenceli hal alıyorYumurta kıvamında kullanmak mümkün mü? Öyle bir makine varken insan bir yere kadar sabrediyor. Tüm gün tasarruf yapsan gün sonu tüm tasarrufu 5 dakikada yersin.Şu benzin konusunda hala daha stabil bir kaliteyi tutturamadılar. Ama ne güzel kullanılır öyle benzini düşünmeden.. Rüya gibi
![]()
Vallahi bu aralar çok sık kullanmıyorum arabayı. Ama çıkarıncada dediğin gibi oluyor. Misal yumurta stili süreyim diyorum. Bir şeyler oluyor birileri imalı bazı hareketler yapıyor ki hemen hepsininde temelinde yanlarındakilere gösteriş yapma gayreti mevcut, uyma diyorum ama inan 15-20 km lik mesafede altında neler yapabileceğini bildiğin güvendiğin bir hurda yığını olunca dayanamıyorsun. Birde benim araba dıştan baya baya bildiğin leş halde. Gören hareket ettiğine şaşırır o derece kötü yani. Hal böyle olunca o malum şahısların yanından geçip gitmesi o bakışlarını görmek daha bir eğlenceli hal alıyor![]()
Bu düğmelerin yan sanayileri orjinalden daha iyi iş yapıyor gibi geldi bana. Aydınlatmaları filan yan sanayilerin nedense çok daha berrak oluyor. Ben sırf yenileme amaçlı değiştirmiştim ve çok memnunum. İç kapı açma kollarına gelince, sana tavsiyem krom kapı kollarından bulup tak. Yerine oturmasada arkasında ufak bir işlemle cuk diye yerine oturuyor. Coupe symbol scenic vs hepsininki görünüşte aynı ama arkaları farklı. Hem orjinal hemde çok daha şık durur.
Hep başıma gelen bir şey bu durum. Bir parça var durumu idare eder halde onu düzeltmeye uğraşırken hep zorluklarla karşılaşılıyorum ve o zorluğu atlatana kadar niye elliyosunki diye kendime küfrediyorumBugün Renault’a küfür etmekten başka bir eylem içinde bulunmadım. Parça numarası aynı, herşey aynı. Renk neden farklı? Bir araba üretmişler 50 tane ince ince renk farklılıkları var. Arabaya ne taksam renk tonu tutmuyor. Mecburen iade edeceğim. 5.aya kadar yurt dışı özel sipariş beklemek zorundayım artık.
Düğmeye gelelim. Şerefsizler düğme panelini tek sefer çıkartmalık yapmışlar, çıkarttığınızda tırnak kırıyor ve mecbur yapıştırma yapıyorsunuz paneli. Sonra bir düğme takmak için komple pandizot cebini söküyorsunuz. Tabi bunun için hoparlör bile söküyorsunuz. 15 tane vida bir düğme için. Aldığım parçalardan sadece düğme ve kapı kolu uydu. O bile zor uydu.
Ekli dosyayı görüntüle 16004
Ekli dosyayı görüntüle 16005
Hep başıma gelen bir şey bu durum. Bir parça var durumu idare eder halde onu düzeltmeye uğraşırken hep zorluklarla karşılaşılıyorum ve o zorluğu atlatana kadar niye elliyosunki diye kendime küfrediyorum![]()
Güzel durabilir gibi gözümde canlandırdığımda güzel duruyorÖnerilerinizi bekliyoruz!
Herkese merhaba forum. Aracımda daha önce çirkin bir lip vardı, kaporta boya revizyonu sonrasında lipi doğal olarak takmadım. Aracın önü fazla açık görünüyor, Laguna lip takmayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz var mıdır?Lip sonrası kaliteli bir spor yay, ardından deri koltukların revizyon süreci başlayacak. Gidişatı paylaşacağım.
Lip:
Aracın önü:
![]()
Güzel durabilir gibi gözümde canlandırdığımda güzel duruyor![]()
![]()
![]()
![]()
Herşey daha güzel olacak.
Aracımız kafadan 5cm basılmıştır vatana millete HO
Bunda apaçi işi durmuş sanki de senin araba siyah gövde rengine boyatırsan gayet hoş dururTam olarak alıntıda olduğu gibi duruyor.![]()
Bunda apaçi işi durmuş sanki de senin araba siyah gövde rengine boyatırsan gayet hoş durur