Sakarya-Konya (Mekatronik Elektrik)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önceden moda her şeyden az az bilmekti şuan bir alanda özelleşmek daha önemli.
Hiç bir meslek kötüdür demiyorum. Bölümün ne olursa olsun kişisel gelişim en önemlisi her bölümde kalifiye personele iş var
Sakarya Makine 2016 mezunuyum. Sakarya Mekatronik Mühendisliği, Mühendislik fakültesi dahilinde değil bu konuyu göz önünde bulundur tercih yaparken Teknik Eğitim Fakültesine bağlı. Bunun diploma olarak farkı yok ama eğitim olarak geride.
Sakarya çok başarılı bir şehir değil ama Konya'dan iyidir :D
Serdivan, küçük İstanbul değil de daha çok küçük Eskişehir hatta minik Eskişehir gibi düşünebilirsin şehirden kendini soyutlamış bir bölge çoğunluğu öğrenci.

Mekatronik oku, 4 sene boyunca da Almanca öğren. Sonra bana dua edeceksin.

Bunu 2000li yılların başında mekatroniği (ki o zaman henüz mekatronik diye bir kelime bile yoktu) lisede okumuş biri olarak yazıyorum. Almanlar bu işi 90lı yılların başından beri Türkiyede yapacakları yatırımlardan dolayı ara eleman ihtiyacını öngörerek çok fazla ciddiye almıştı, hala da aynı önemle bakıyorlar. Ama okurken kendinizi yetiştirmeniz diğerleri arasında tercih edilebilir olmanız açısından çok önemli.

Ayrıca öğretim üyelerinin bazılarının gerçekten dış dünyadan zerre kadar haberi olmaz. Biz lisede 2002 senesinde Siemens S7–300 PLCleri öğrenirken 2008 yılında bir üniversitede (adını vermiyim rencide olmasınlar :D) S7–200'leri mutfak robotu sanıyorlardı. :)

Mekatronik oku, 4 sene boyunca da Almanca öğren. Sonra bana dua edeceksin.

Bunu 2000li yılların başında mekatroniği (ki o zaman henüz mekatronik diye bir kelime bile yoktu) lisede okumuş biri olarak yazıyorum. Almanlar bu işi 90lı yılların başından beri Türkiyede yapacakları yatırımlardan dolayı ara eleman ihtiyacını öngörerek çok fazla ciddiye almıştı, hala da aynı önemle bakıyorlar. Ama okurken kendinizi yetiştirmeniz diğerleri arasında tercih edilebilir olmanız açısından çok önemli.

Ayrıca öğretim üyelerinin bazılarının gerçekten dış dünyadan zerre kadar haberi olmaz. Biz lisede 2002 senesinde Siemens S7–300 PLCleri öğrenirken 2008 yılında bir üniversitede (adını vermiyim rencide olmasınlar :D) S7–200'leri mutfak robotu sanıyorlardı. :)
Direkt isim veriyorum marmara üni. İki yıl geçmişim var orada :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...