Anladım. Zaten 1. vitesi küt diye ittirmekten ziyade iyice yavaşlayıp alıştıra alıştıra geçiririm her zaman. Ama her geçen gün sanki biraz daha zorlanıyor. Ustama gittiğimde bunları da anlatayım. Zaten yağını değiştiririz diye o söylemişti. Önceki aracım da corsa C 1.3 cdti. Söylediğiniz gibi vites geçişleri bayağı kemikli bir yapıdaydıÜstteki mesajımı zaten düzenledim. =) Evet. Özellikle düşük viteslerde başlıyor kendisini göstermeye.
Genel olarak durma hızları olacak 3-5 km/h hızlara düşmedikçe 1. vitese takmadan kullanmaya alışkınız. Genel olarak arabaların 1'e geçmekte zorlandıkları için o vitesi hiç zorlamamaya özen göstererek araba kullanmayı öğrendim. Ford'ların 1. vites dişlisi biraz gariptir. Biz bir sıkıntı yaşamadık. Ama bu tarz kullanım alışkanlıkları olmayanlar ve acımasızca 20-30'la ara gaz bile vermeden 1'e takmaya çalışanlar 3 aylık Ford'un bile 1. vitesini garç diye bağırmadan geçemez hale getirebilir. Sizin de özellikle şanzıman böyle hassas hale gelmişken 1. vitesi her zamankinden daha narin kullanmanızı tavsiye ederim.

Sizinde fiesta' nız varmış. Acaba vites geçişlerinde aracın dışından rahatça duyulabilecek şekilde şanzıman sesi geliyor mu ?