1)1998'de ben daha yokken dedem bir 1996 model orta kasa Broadway almış, söylenene göre 2500 kilometrede imiş alındığında, 2005 şubatında 70 bin kilometrede yerini yine bir fransız olan 2003 model Megane 1 1.6 efsane K4M motorlu

beyaz ve Expression paketli araca bıraktı. 23 bin km'de başlayan macera 2012 Eylül'ünde 99.996 km'de(Evet 100 bin olmamıştı yeni sahibi evin önünde bizi bırakırken

) ayrıldık, şimdi ise dün 90 bin kilometre dediğimiz bir Caddy ile sürdürüyoruz birlikteliğimizi. Bu üçü arasından her biri ile güzel anılarım var fakat Megane'ı geri almak , ilk günkü kondüsyonuna getirip saklamak hayallerimden biridir. Çünkü benim için yeri çok ayrıdır o arabanın, çoğu şeyi ilk fark ettiğim araba olduğu için olabilir.(ki arabanın sahibinin yerini yurdunu biliyorum, sattığımız gibi duruyordu en son, gayet diri bir kondüsyonda duruyor arada resimleri geliyor o sitede oturan arkadaşımdan

)
İlk fotoğraf 2006, ikincisi 2019'dan mesela, kondüsyon olarak iyi ellerde kıymeti bilinerek kullanınca eskiyecek araba yoktur bence.
2) Bir iki kere bu olay başımıza geldi, her seferinde iyi ki dedik diyebilirim. İlki 2012 yılında Caddy'i almadan önceydi, bir zafira vardı 2011 model ve 14 bindeydi yanlış hatırlamıyorsam, iyi ki almamışız diyorum arada zira hem opelin 1.6 atmosferiğinin isteksizliğinden hem de piyasasının olmamasından dolayı. Biri de 2018 yılında kurların aniden yükselip bayilerin elde kalan arabaları ucuza verdiği dönemde, bu dönemde araba almadığımız için pişmanız açıkçası zira o yılda arabanın üstüne 56 60 bin lira ekleyip alabileceğimiz arabaları şu an 100 150 bin ekleyip alabilir konumdayız.. Biri de son dönemde oldu ama açıkçası hayal kırıklığına uğradım, yine iyi ki o girişimde bulunmamışız dedim ; 2008'in fırsat araçlarındaki Active paketine niyetlenmiştik bir ara ama para işleri istediğimiz gibi gitmedi. İyi ki de gitmemiş çünkü boş peugeotlar gerçekten çok boş, arabada kol dayama dahi yok ayrıca boş paket ile dolu paketlerin arasında malzeme kalitesi bile çok fark ediyor. Şu an bizim arabaya göre 100 bin lira verince tek artısı ortada gelen bir ekran ve daha yeni olması. Caddy'nin kondüsyonu gayet yerinde, henüz 90 bin kilometrede, yeni olması çok dert olmadı çünkü 2008'in içine binince hiç heyecan hissetmedim. Ekran konusunda bir çözüm bulup, Caddy'i elimizden geldiğince motor mekanik ve kozmetik olarak korumaya çalışarak devam edeceğiz bir süre anlaşılan.
3)Aile aracı olarak yok. Şu an Caddy'i satıp da üstüne ekleyip bize uyacak araçlar nispeten yeni (3 4 yaşına kadar) C-SUV segmentinden ya da D-SW segmentinden biraz donanımlı araçlar olabilir . Onlar da temiz ikinci elleri 300 350 bandından başlıyor, şu an da o kadar durum yok. O yüzden Caddy ile biraz daha devam. Kendime ise bütçem biraz olduğu takdirde şöyle temiz bir Clio 1 RSİ falan alıp biraz bütçe fazlası bırakıp onunla uğraşmak, keyif almak istiyorum ama bunun için henüz erken, belki üniversitenin sonuna doğru, ya da bittikten sonra olabilir. Üniversitede bölümümün maddi külfeti çok olduğu için (diş hekimliği) araba almayı pek düşünmüyorum zaten ev, ihtiyaçlar, giderler vs. vs. yeterince zora sokacak, bir de araba alıp onun bakımıydı yakıtıydı uğraşmak belimi büker, eğer Rize'den yatay geçişle yakın bir yerlere gelirsem o zaman belki düşünebilirim ama şu an en erken 4-5 yıl gözüküyor ilk araba için, hayırlısı.