Kesinlikle katılıyorum.Ateca bence pahalı geldi.3008 de pahalı gelmişti bana.Ne olacak bu işin sonu bilmiyorum.Araba almak lükstü artık çok lüks oldu.Şahsen bu fiyatlara hala alışamadım. Mantığım ve gerçekler bir türlü örtüşemiyor. O yüzden hemen hemen çoğu aracın fiyat değerlendirmesini sağlıklı bir şekilde yapamaz hale geldim.
Alım gücümüz bir çok üründe aşırı düştü. İnsanların kazandıkları parayla ürün fiyatları ( özellikle otomobiller) arasındaki dengesizlik öyle arttı ki hiç bir fiyatlandırmayı mantıklı bir yere oturtamıyoruz.Kesinlikle katılıyorum.Ateca bence pahalı geldi.3008 de pahalı gelmişti bana.Ne olacak bu işin sonu bilmiyorum.Araba almak lükstü artık çok lüks oldu.
Kesinlikle.2010 da Golf 6 Tdi Dsg Highline aldık.53 bin liraya aldık.Şimdi Golf 7 tdi dsg highline 105000 lira.2 katı fark var arada.Yakın bir zamandan örnek verecek olursam Mart'ta Golf 7 aldık ve 81000 liraya aldık.Şimdi aynı arabaya 84 85 bin tl yazıyorlar.Alım gücü git gide düşüyor.Alım gücümüz bir çok üründe aşırı düştü. İnsanların kazandıkları parayla ürün fiyatları ( özellikle otomobiller) arasındaki dengesizlik öyle arttı ki hiç bir fiyatlandırmayı mantıklı bir yere oturtamıyoruz.
tam yerinde bir açıklama olmuş denecek daha bir şey yok zaten ateca fiyatlarına bu yazıdan sonraBir kere 1.0 motorulu SUV almam. Alanın da ne mantıkla aldığını anlayamam. Teknik verilere bakıp ne güzel motor yapmış adamlar denilse de günlük hayat deneyimi kağıt üstündeki gibi olmuyor. Şimdi dizelde 2 rakibini yazayım da pahallı mı ucuz mu siz kara verin.
Renault Kadjar Touch 1.5 dCi 110 bg 90.900 TL ----- Kampanyalı 88.900 TL (Bu araç 1.2 130hp benzinli ile 81.150 tlden başlıyor)
Nissan QQ Visiz 1.5 dCi 110 bg 91.00 TL--------------Kampanyalı 85.300 TL (Bu ara 1.2 115 hp benzinli ile 74.850 tlden başlıyor)
Benzinlide Tucson, dizelde dci, daha kaliteli bir araç olarak da Tiguan gerçeği varken umarım bu araç satılmaz. Keriz silkeleme operasyonu yapıyor çakallar.
Not: 3008 de ucuz değil ona da sallayayım da haksızlık olmasın![]()
2013'te 12.750 TL ye aldığım aracın değeri, +3yıl / 35000km sonra 20.000 e dayandı. 10-15 yıllık arabalar bile şarap gibi değerleniyor. Öyle bir piyasada 0 km araçların fiyatlandırmasını nasıl mantığa oturtabiliriz ki... :/Alım gücümüz bir çok üründe aşırı düştü. İnsanların kazandıkları parayla ürün fiyatları ( özellikle otomobiller) arasındaki dengesizlik öyle arttı ki hiç bir fiyatlandırmayı mantıklı bir yere oturtamıyoruz.
Almanyada broadway fiyatına 2006 model mercedes ml yada mercedes 2005 cls bmw 5.20 vs daha birsürü araçBroadway'ler 10.000 tl yi geçicek nerdeyse. Ulan şaka maka 93 model Broadway e binmek bile lüks olcak nerdeyse ülke de. Neyse Cem Yılmaz 'ın Taksi Lambosu çok güzel.
Almanya ile Türkiye'nin tek benzerliği aynı Dünya üzerinde yaşamamız bence.Almanyada broadway fiyatına 2006 model mercedes ml yada mercedes 2005 cls bmw 5.20 vs daha birsürü araç