Gectigimiz ay babama 2016 Kia Sportage GT-line almak icin malum siteden gozumuze kestirdigimiz 2-3 arabaya bakmaya gittik.
Ilk durak Kartaldaki Bostancioglu (Deli Yurek filminin cekildigi yer) Nissanin ikinci el bolumuydu. Aracta boya olmadigini, sadece arka tamponunun degistigini soylediler.
Benimde cocukluktan bir kaporta gecmisim var, dayimin otomobil tutkusu sayesinde. Neyse uzatmayim, sol kapinin altindan suphelendim ve orda boya oldugunu soyledim. Acikcasi yetkili bayi oldugundan aldatmaya yonelik islerin icine gireceklerine de hic ihtimal vermiyordum.
Isterseniz boya olceri getirelim kendiniz bakin dediler, bu bile bana guven verdi aslinda ama sonu husran oldu.
Sol kapida cok ciddi islem (bol macunlu) ve boya cikti, boya olcerin 500 mc a kadar gosterdigi yerler vardi, hatta bazi yerleri okuyamadi bile, arka kapida da lokal boya cikti. Aslina bakarsaniz adamlar gercekten bilmiyorlardi galiba, ekspertizi duzgun yapilmamis dediler, cok mahcup oldular. Fiyat nolcak dedim, siz fiyat verin dediler, 100 K dedim (ilk fiyat 108 di) neyse olmadi.
Esas merak ettigim sey, benden sonra arabayi hala o sekilde mi satacaklariydi, aksam eve gittigimde baktim, sitede kapilari boyali olarak duzeltmislerdi, fakat fiyat hala ayniydi.
Her ne kadar guvenilir sirketler olsalarda cok dikkat etmek lazim yani...