1 serisi'nde Bosch Aerotwin Plus serisi silecekleri kullandım. İlk başta OEM kadar başarılı ancak 1 seneyi geçince maalesef sertleşti. Ankara gibi kışın buz & ayaz, yazında kuru sıcağa (bu sene 37 dereceleri gördük, arabanın 39.5 gösterdiğini biliyorum) maruz kaldığı için maalesef özelliğini yitiriyor.
OEM'ler ise 2 seneyi çok rahat çıkartıyor yalnız özelliğini yitirince yaptığı ses, camdaki atlamaları çileden çıkartıyor. O yüzden artık OEM tercih ediyorum.
Tabii fiyat olarak gayet uygunlar. Yani hemen hemen aynı fiyata geliyor. (2 senede 2 takım Bosch Aerotwin Plus ile 2 senede 1 takım BMW Logolu OEM silecek fiyatları neredeyse eşit).
Araç HB olduğu için malum arkada da sileceğimiz var. OEM silecek 3 sene gitti. Şu anda F20 Bosch Rear AeroTwin olarak geçen sileceği kullanmaktayım. Gayet iyi silmekte, bir sıkıntımız yok. Ocak 2019'da 2. senesini dolduracak.
Fakat şöyle bir handikap var. Bosch silecekler yanlış hatırlamıyorsam marka ve modele uygun olabilmesi için 4 farklı aparat ile geliyor (ön silecekler). Bu aparatları silecek koluna monte edip daha sonra sileceği taktığınızda aparat maalesef biraz yukarıda kalıyor ve yağmurlu havalarda ya da kuru havalarda cam suyunu kullandığınızda bu aparatın içine ister istemez su giriyor. Buraya giren su silme işlemi tamamlanırken camda su damlacıkları bırakmakta. Yani suyu tam olarak temizlemek için 1 - 2 kere daha sileceği çalıştırmanız gerekiyor. OEM'de aparat olmadığından böyle bir sorununuz olmuyor.
Özetle fiyatına göre kesinlikle önerebileceğim bir silecek markası. Almak istersenizde sileceksepeti'ni öneririm.
İstanbulda oturduğum için buralar kışın eksi dereceleri görmüyor zaten,o yüzden silecekler için daha elverişli koşullar var mesela Ankara'ya göre.Bu arada o aparat problemini bir sorun olarak görmüyorum,OEM markasını da daha önce duymamıştım silecekte ama ona da bakacağım.Sileceksepetini de buradan birçok kişi önerdi,muhtemelen oradan sipariş vereceğim.Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.