Şirket için eSIM Operatörü seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M.Shadows
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
2,452
25
Marka
Hyundai
Selam arkadaşlar, şirket işlerinde kullanmak üzere yeni bir hat alacağım, eSIM olsun istiyorum. Tarife olarak mümkün olduğunca ucuz olması daha çok işime gelir, 1000 dakika 5 GB 250 sms gibi bir tarife benim için oldukça yeterli olur. Turkcell’de bu fiyattaki bir tarife 240 TL, biraz pahalı kalıyor. Vodafone’a bakmadım, Türk Telekom’da mevcuttaki kişisel hattım olduğu için şirket olarak ikinci hat farklı olsun istiyorum. Netgsm’e geçmeyi çok istiyordum, eSIM’leri olmadığını biliyorum maalesef fakat bu fiyatları nedeniyle kişisel hattımı eSIM’e çevirip bunu fiziksel olarak kullanabilirim lakin Volte ve vowifi olmaması, entegrasyon sorunları tat kaçırıyor. Diğer yandan BimCell var fakat TT altyapısı kullandığı için ikinci plana atıyorum.

Mümkün olduğunca ucuz ve kriterleri karşılayan hangi operatörü önerirsiniz ?

Çekim alanını da gözetin. Ucuz diye alıp ihtiyaç duyulan yerlerde çekmeyen operatörü tercih etmek, ucuz da olsa belli bir parayı çöpe atmaya dönüşebiliyor.
Bilinen gerçeği hatırlatayım: Çekim gücü olarak Turkcell>Vdf>TT , ücretlerin yüksekliği olarak da aynı sıralamayla gidiyorlar =)
Bence temel kararı buna göre verin. Kişisel hattınızın kapsama alanı size yetiyorsa TT alın geçin derim.

Çekim alanını da gözetin. Ucuz diye alıp ihtiyaç duyulan yerlerde çekmeyen operatörü tercih etmek, ucuz da olsa belli bir parayı çöpe atmaya dönüşebiliyor.
Bilinen gerçeği hatırlatayım: Çekim gücü olarak Turkcell>Vdf>TT , ücretlerin yüksekliği olarak da aynı sıralamayla gidiyorlar =)
Bence temel kararı buna göre verin. Kişisel hattınızın kapsama alanı size yetiyorsa TT alın geçin derim.
vodafone kullandığım süreç boyunca bir gün bile memnun kalmadım herhalde, 3küsür yıl çektim bu eziyeti internet hızı hep adil kullanıma takıldığımız zamanlar gibiydi, şehir merkezinde bile böyleydi tt ye geçtim rahatladım ama hedef Turkcell:D

Vodafone "güvenlik" sebebiyle eSIM'leri cihazlar arasında geçirmeye izin vermiyor. Yeni bir tane alacaksınız diyorlar ve şubeye gelin diyorlar. Ben Japonya'dayken şubemize gelin Türkiye'ye alın demişlerdi o kadar akıllı bir firma. Diğerleri izin veriyor mu bilmiyorum ama o aklınızda olarak seçim yapın derim.

Vodafone "güvenlik" sebebiyle eSIM'leri cihazlar arasında geçirmeye izin vermiyor. Yeni bir tane alacaksınız diyorlar ve şubeye gelin diyorlar. Ben Japonya'dayken şubemize gelin Türkiye'ye alın demişlerdi o kadar akıllı bir firma. Diğerleri izin veriyor mu bilmiyorum ama o aklınızda olarak seçim yapın derim.
Kendi genel merkezlerinde bile interneti çekmeyen firmanın bunu demesine bile şaşırmıyorum.

Valla 15 yılda tüm operatörleri döndüm, şu an TT’deyim Vodafone’dan kat kat iyi olduğunu söyleyebilirim, hiçbir yerde sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar. Üstelik TT’deki tarife Vodafone’un yaptığı 10 kat zamdan sonra yine daha ucuza geldi. TT hariç bir operatör isteme nedenim mevcuttakinin de o olması.

Bence bimcell en mantıklı olanı
Bence de, TT altyapısı kullanması hariç en aklıma yatanı o şu anda.

Muhtemelen buradakiler de izin vermiyor, bir Turkcell’de o süreç kolay diye biliyorum. İnternetten direkt yeni hat alınabiliyor ancak onunda fiyatları uçmuş durumda, Bimcell’de olan faturasız tarife 160 TL iken Turkcell 300 TL gibi.

Kendi genel merkezlerinde bile interneti çekmeyen firmanın bunu demesine bile şaşırmıyorum.
5 para etmez. Zorunluluktan kullanıyoruz.

Turk Telekom’da çok iyidir. Gayrettepe genel müdürlüğündeki şubeye (bilmeyen varsa Türkiye’ye internet burdan çıkar) eSIM için gittik. Sıfır iPhone 12 daha 24 saat olmamış alınalı, barkodu okutuyor telefon diyor ki “barkod hatalı bu e sim profili değil”.

50 kere okutmaya çalıştı. Sonra “telefon bozuk servise götürün” dedi. Şişli’de bir alışveriş merkezine gittik, parasını ödedik barkodu okutmasıyla tanıması 5 saniye ya aldı ya almadı.

Yine Türk Telekom, bizim ailemizden birisinin kimliğini kullanarak Azerbaycanlı birisine hat vermiş. TTH’ye gitmemize rağmen karar Türk Telekom lehine çıktı. Binlerce TL ödedik.

Konudan çok saptım özür diliyorum konu sahibinden, neticede 3 büyük operatörde leş, çürümüş firmalar. Turkcell’de en baba kolpacı, dronecelller filan. Paranın nereye gittigi de belli degil orada.