Şu an ki piyasaya göre arabanızı ne kadara satardınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Araçlar alınan fiyata göre değil piyasaya göre satılıyor çok ilginç...
Satan kişinin tekrar araba alacağını düşünürsek eğer mantıken olması gereken de bu ki araba almasa bile arabasında sorun yoksa piyasa fiyatının aşağısına arabasını kim vermek ister ki.
Arabanızı eğer bu mantıkla satarsanız haber verin bari biz alalım :)

bizim arabanın piyasası 55.000 TL gibi görünüyor. yakın kilometrelerdeki arabalar ve temizlik açısından aynı :D ben satsam 53 e bırakırdım.

Aslında ben fiyat yazarken piyasaya baktım ama piyasadan bağımsız olarak bir fiyat yazdım. 75'e aldım, en son 80'e bırakırım dedim. Baktığında zarardayım, çünkü ben bu araca kasko yaptırdım, 3 bin liraya yakın bakım parası verdim, garantisini uzattım v.s yani aradaki 5 bin lira harcadığımı çıkarmıyor. Şuan sıfır 113 bin lira olan aracımı 85-90 arasına da koyabilirim. Ama bu fiyatın zaten hakkaniyetli olmayan ikinci el piyasasında daha da haksız bir fiyat olacağını düşündüğüm için aldığım fiyattan sadece 5 bin lira yukarısına koydum.

örn. X arbanın sıfırını 90k alan birisi 30k kilometre yaptıktan sonra 100k satıyor yani bu mantıkla ilerlersek araçlar gün geçtikce ve kilometre arttıkça değer kazanıyor sistem çok değişik Ve 3yaşında olan bir aracı aracın çıktığı yılına değilde şuanki güncel yılın sıfır fiyatına göre hesaplamakta çok ayrı bir bakış açısı.

örn. X arbanın sıfırını 90k alan birisi 30k kilometre yaptıktan sonra 100k satıyor yani bu mantıkla ilerlersek araçlar gün geçtikce ve kilometre arttıkça değer kazanıyor sistem çok değişik Ve 3yaşında olan bir aracı aracın çıktığı yılına değilde şuanki güncel yılın sıfır fiyatına göre hesaplamakta çok ayrı bir bakış açısı.
Onun yegane sebebi satan kişinin tekrar sıfır araba alacak olmasıdır. Mesela ben 2015 model aracımı 75'e aldım. Hakkaniyetli bir fiyatlandırma olsa maksimum 65'e koymam gerekir. Ama bu fiyata koyunca b segment otomobil bile alamam. Böyle olunca aracını satan kişi mağdur oluyor, tabii yüksek fiyattan 2.el alan kişi de mağdur oluyor. Burada her iki tarafta kendince haklı. İşi bozan araçların sıfır fiyatları :)

Yahu şu piyasayı yükselten hep Tofaş fiyatları. Arkadaş her arabayı Tofaş ile karşılaştırıyorlar, marka model önemli olmamaya başladı artık mesela adam mondeo satıyor, yazmış 28k ama arabanın ederi aslında 22-23k, yazmış altına 15k'ya Tofaş olduğunu düşünürsek bu araba bedava diye. (Rakamlar ve verilen örnek temsilidir)

Onun yegane sebebi satan kişinin tekrar sıfır araba alacak olmasıdır. Mesela ben 2015 model aracımı 75'e aldım. Hakkaniyetli bir fiyatlandırma olsa maksimum 65'e koymam gerekir. Ama bu fiyata koyunca b segment otomobil bile alamam. Böyle olunca aracını satan kişi mağdur oluyor, tabii yüksek fiyattan 2.el alan kişi de mağdur oluyor. Burada her iki tarafta kendince haklı. İşi bozan araçların sıfır fiyatları :)
Şu an 36593 km deki arabamızı 87-88 e versek 0 ı 123 bin tl.Biz 81 e aldığımızda 0 ı 94 tü :D Ah vergiler ah.Sömürülmeye devam.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu an 36593 km deki arabamızı 87-88 e versek 0 ı 123 bin tl.Biz 81 e aldığımızda 0 ı 94 tü :D Ah vergiler ah.Sömürülmeye devam.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnsanlar elindekinden daha kötü bir araca binmek istemiyor ki haklılar. Maalesef sıfır fiyatları da insanları 2.el'de mümkün olduğunca yüksek fiyattan satış yapmaya zorluyor. Ne diyeyim, Allah sonumuzu hayır etsin :D

Ben hep piyasasi olmayan arabalara bakarim. Cunku ucuz alip ucuz satarsin. Konfordan eksik kalmaz eskiye muhtac kalmazsin. Mesela 1.6 litre manual mondeo. Turk milletinin dizel otomatik takintisina kurban giden bir ust sinif araba. Yada 1.33 corolla. Yada 1.0 208 . tuplu otomatik accent era. Bunlar piyasasi olmayip ucuza alinan harikalar.

Ben hep piyasasi olmayan arabalara bakarim. Cunku ucuz alip ucuz satarsin. Konfordan eksik kalmaz eskiye muhtac kalmazsin. Mesela 1.6 litre manual mondeo. Turk milletinin dizel otomatik takintisina kurban giden bir ust sinif araba. Yada 1.33 corolla. Yada 1.0 208 . tuplu otomatik accent era. Bunlar piyasasi olmayip ucuza alinan harikalar.
Mondeo'lardan haberdar etmeyin milleti hocam, ileride uygun fiyata alacağız. Ne kadar az kişi ayılırsa o kadar iyi. Bırakın 60-70 bin liraya sıfıra yakın b segment alsınlar :D

Aslında bu piyasa kendiliğinden oluşuyor. Kimsenin ekstra bir çabası yok
Paranın değeri her geçen gün düşüyor ve satın alma gücü azalıyor
Misal Euro kuru bugün itibariyle 4.12 TL..Geçen sene bugün ise 3.31 TL idi..
Geçen sene ağustos ayında 20.000 euro fiyatla satılan bir araca 66.200 TL'ye sahip olabiliyorken aynı araca bu sene ağustos ayında 82.400 TL'ye sahip olabiliyorsun. Otomobil fiyatları yıldan yıla çok büyük artış göstermiyor. 1 yılda herhangi bir otomobil modeline gelecek zam Avrupa'da max 1000 bilemedin 1500 euro'dur..Hesapladığında arada 16.200 TL'lik fark var ki bu da TL'nin 1 senede buharlaşan değeri. Buharlaşan değer de asgari ücretle çalışan bir emekçinin bir yıllık kazancı...Aslında tablo çok çok vahim
Dolayısıyla sen aracını aldığın fiyata, hatta 5000 TL karla da satsan zarardasın. Çünkü yerine ikamesini koyamıyorsun..Aynı kasa otomobile sadece 1 takvim yılında, ruhsatında 2017 yazsın diye ödediğin bedel bu
Dolayısıyla ikinci el piyasası da ülkenin ekonomik durumuna göre şekillenmiş oluyor..

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...