Şuana kadar sahip olduğunuz araçlar ve memnuniyetiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Baba Bey' in araçları:

'01 Toyota Corolla 1.6 VVTi Terra
2006' da kazasız diye aldık sağlam kazalı çıktı ona rağmen birkez bile tık demedi. Sesi muhteşemdi devir nedir nasıl çevirilir o arabada görüp öğrenmiştim. "Dad launch launch" diyen bebe gibi bende her ışıkta "baba gazlayalım bi yav" derdim o da kırmaz çevirirdi hemen 7 bin devri. Hâla gördükçe duygulanırım. 13 bine aldık, 2012' de 9 bine takasa girdik galeride ve dizele geçtik, benzinin değerini bilmek lazım zevk konusunda.

'06 Hyundai Accent Era 1.5 CRDi
Takasladık Corolla' yı 2012' de aldı geldi babam Era'yı, işte dedik çıkalım bi gezelim dizel nedir tork nedir bilmiyoruz tabi, bindik makinaya bastı marşa tırıl tırıl çalıştı makina heyecanlıyız. Çıktık düzlüğe bi dipgaz yapıştık koltuğa tâbi, dedik aga tork dedikleri dalga buymuş ses falan yok ama yapıştırma hissi başka birşey, tamam dedik bulduk biz aradığımızı. Hâla daha ışıktan kalktığımızda yanımızdan gelen olmuyor. Biraz da işin gerçekçi tarafına bakalım, aracın bence muhteşem olan motoru ve Japon cankilerini aratmayan yıpranmama özelliği dışında başka bir özelliği yok. Şehiriçi sıkıştırınca yedi buçuk litre yakıyor, motor biraz savurgan o konuda. Sanırım ehliyetli ilk kullanacağım araç olacak ben her halükarda zevk alacağımı düşünüyorum. Ayrıca yine söylüyorum makina deli yürüyor, he durmuyor orası ayrı. :D

Kısa özet olarak iki araçta bizi hiç yarı yolda bırakmadı, gittiğimiz yere hep vardık. Hiç pişman olmadık aldığımıza. Gariptir on yılda hiç kaza yapmadık, hep temiz çıktı elimizden araçlar, umarım temiz çıkan gibi temizi de girer. :)

Son düzenleme:
* 1963 Taunus... Fotoğraftakinin bej renkli olanıydı. Koldan vites, ayakla manuel pompalı silecek suyu, kelebek camlar, 6V elektrik tesisatı... Bendeki tek kapı hastalığının temeli bu arabadır.
* 1990 Doğan L
* 1991 Şahin. Arabayı kullanmayı Doğan'da öğrendim. Tamir, sökme takma işlemlerini de bu kuş serisi arabalarda öğrendim. O yüzden iyi tanırım :) İki arabayı da benzinle kullandık, lpg takılmadı :)
* 1998 Şahin 1.4 Bu araba yakınımızındı, kısa süre bizde kaldı.
* 2003 Fiesta 1.4 Ghia. Bu arabayı büyük imkansızlıklarla aldık, 2009'a kadar bir tren çekmediğimiz kaldı. Mk6'nın sağlamlığına kefilimdir.
* 2009 Fiesta 1.4 i Titanium X Rengine hasta olduğum patlıcan moru araba, aldıktan 3 ay sonra çürümeye, boya kusmaya başladı. Ayıplı mal diye Otosan'a ve Koç grubuna çok yüklendik. Mahkemelik olduk. İlk duruşmadan birkaç gün önce arayıp uzlaşma teklif ettiler =)

* 2010 Fiesta 1.4 i Titanium X Bir önceki ayıplı arabamıza karşılık sadece liste fiyatı farkını vererek aldığımız araba. 165k devirdi, hala bizde.
* 2001 Corsa 1.2 İmzamda ve avatarımdaki arabam. Üzerime olan ilk araba. 2013'te aldığımdan beri benden önceki sahiplerinin izlerini temizliyorum. Kaporta bakımı istiyor, elim bollaşınca hepsini yaptıracam. Değil sigara içirmek, yemek bile yedirmediğim, su dışında bir şey içirmediğim arabamı o beni satmadıkça satmayı düşünmüyorum. :)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    109.4 KB · Görüntüleme: 150
Wolksvagen Bora 1.6 2004 ne günlerdi be. 2010 golf gtı 300 ps özel üretimdi.Turkiyede 7 adet vardı canavar ☺️ Ne anılar yaşattı bize. 2016 ford mondeo 1.6 D titanyum ekstralı.Cok beğeniyoruz mondeodan sonra premium markalar dan başkasını almayız.10 sene kulanicaz :) Allah herkese istediği arabayı nasip etsin

Passat B5(99 model 1.8 atmosferik). 18 yıldır ailemizde 2 yıldır sadece bende. Ağırbaşlı yumuş yumuş süspansiyonları sebebiyle düşük hızdaki keskin virajlarda korkutuyor, motoru da keşke turbolu olsaymış diyorum onun dışında herşeyinden memnunum.

1998 Mondeo 2.0
2005 Focus collection 1.6
2010 Fiesta 1.25
2012 Citroen c4 1.6 dizel mcp
2012 c180 1.8 Turbo
2014 Bmw 5.20i
2015 Jetta 1.2 tsi dsg
2015 Focus 1.6 tdci
Not: İçlerinde sahip olup da en etkilendiğim, özlediğim araç 98 kasa mondeo'mdu. Limitsiz hissi veren bir viraj alma kabiliyeti vardı, gövde salınımı neredeyse sıfırdı.

2000 fucus 2.0 benzin lpg(arac hâla bizde her bindiğimde mutlu oluyorum acayip bir yol tutus cok organik direksiyon ve yarım debriyajda sağa açılan kafasıyla harika bir araç fiyatının cok üstünde bir araç)
2006 jazz 1.3 benzin lpg(çok az yakması 7 ileri otomatik vitesi dönüş capı ve kivrakligi disinda bir espirisi olmayan bir araçtı)
2008 alfa 159 1.9 benzin (alfadan hoşlanmadığım halde beni kendine aşik yapan yapan sanki rayda gidiyormus gibi cizgiye yapışmasi cok iyi ses sistemi rahatliğı derken satarken nerdeyse vaz gecip bu araba satılık degil diye nara attacaktım)
2007 passat 2.0 benzin lgp(wv kalitesini en cok tattıgim konfor eşiği cok yuksek olan cok yakıp cok kacan modeline göre bir çok oyuncağa sahip olan bizden önceki sahibi katır niyetine binip dsgsinin canıni cikarttigı için satmak zorunda kaldigim araç)
2009 mondeo 2.0 benzin( tank gibi araba benzetmesinin tam uydugu harika direksiyon tepkisine sahip olan cok yakan ortalama kaçan arkasini dikiz aynasından göremedigim asırı büyük ve asırı eylenceli bir anlıgına büyüklügünü unutup makaslara girdigim sonra ne yapiyorum bu arabayla dedigim arac)
2015 kadjar 1.5 dizel(otomatik şanzimanı ve icindeki plastik parca coklugu felaket derecede kotü olan arac butunlüğü ve konforu yüz guldüren o araçtan beklenmeyecek kadar az yakan aile arabasi tabirine tam uyan arac)
2015 focus 1.0 benzin(tam bir belirsizlik sonucu aldığim motor gücunü beyendiğim az yakan kafi derecede kaçan konforu oyuncakları kendine hayran birakan tek sorun olarak guneste navi ekranini gormekte zorlanmak olan beyendigim bir arac)

94 model 96 çıkışlı hyundai excel 1.6 gls vardı. 13 yaşımdan 19a kadar kullandım. Ehliyet aldıktan sonra satılana kadar bendeydi araba sadece. Bilen bilir araba yere çok yakındı. Kasislerde sürekli altını yere vursam da virajlarda hiç bir sorun yaşatmadı bana. 140 150 gözün kapalı viraja atabileceğin bi arabaydı. Hidrolik direksiyonu normalden de yumuşaktı, debriyaj gaz çok yumuşaktı. Uzun yolda hiç bir yorgunluk hissetmedim. Keza şehir içinde de. Bakımlı olduğu zaman efsane arabaydı ama biraz elinizi üstünden çektiğinizde hemen sorun yapıyordu bu da eksisi.

Bu jantı çok istemiştim çok da güzel olmuştu ama arka kısmı sürtüyordu :( Zaten kısa süre sonra da sattık...

Ekli dosyalar

• 321995_164400583657947_905449630_o.jpg
    321995_164400583657947_905449630_o.jpg
    471.4 KB · Görüntüleme: 87
Şu an arabamız olmadığı için dedemin kartalını kullanıyorum 93 model. Tüm araba kullanma isteğimi aldı araba. Her viraja korkarak giriyorum. Her bindiğimde lanet ediyorum ama mecburum. Zaten tofaşla ilgili çok fazla şey yazmaya gerek yok.

Babamda şirket arabası 5008 ve Fluence var. Çok nadir kullandığım için yorum yapamam fazla.

Ben ilk dogdugumda
1-1990 Mercedes E200 du galiba E sini hatirliyorum resimlerdan ama motor kodu aklima gelmiyor bi mb luksugunu yasadik en azindan diyelim
2-1994 toyota corona araci aldigimizda beynini eski sahibi alip satmis bunu biz arabayi satarken ogrendik ama arabadan genel olarak bir sikayet duymadim vrya aklimda kalmamis
3-2000 opel astra hb 1.6 benzinli otomatik babamin arabayi neden sattin yada birisiyle araba konusu acilinca babamin bu araba hakkinda dedigi tek sey suspansiyonlaei cok sert dedigi aklimda kalmis vitesin arkasinda S harfinda bir tus var bu tus sanzimanin devrini degistiriyordu ust devirde yol aliyorduk need for speed den aklimdan kalmis nitro ya bas baba nitro ya dedigim hala aklimda koltuga yapistiriyordu.
4.2010 Toyota corolla 1.4 dizel manuel elegant
O zaman babamin ilk 0 arabasiydi 42.000 tl ye almistik toyota asigi olan babam tabiki ilk arabasi olarakta toyotayi tercih etti aractan cok memnunduk 2014 yilinda 40.000 km de sattik.annemin otomatik araca ihtiyaci vardi bu kadar memnun oldugumuz bi araci tabiki yine toyotaya tercih edicektik
5-2014 toyota corolla 1.4 dizel otomatik advance m/m
0 km olarak aldigimiz 2014 yilinda basladigimiz bu yolculukta suan memnunuyetle kullanmaktayix yakit tuketimi olarak zaten 1 numara istanbulda 5,5 litre ole gezebiliyoruz.bu araci yaklasik 2 senede 45.000 km kullandik ve 1 kere servise gitmedi halen memnuniyetle kullaniyoruz

* 2009 Fiesta 1.4 i Titanium X Rengine hasta olduğum patlıcan moru araba, aldıktan 3 ay sonra çürümeye, boya kusmaya başladı. Ayıplı mal diye Otosan'a ve Koç grubuna çok yüklendik. Mahkemelik olduk. İlk duruşmadan birkaç gün önce arayıp uzlaşma teklif ettiler =)

* 2010 Fiesta 1.4 i Titanium X Bir önceki ayıplı arabamıza karşılık sadece liste fiyatı farkını vererek aldığımız araba. 165k devirdi, hala bizde.

Bu liste fiyatı farkını vererek aynı arabanın sıfırını almanız uzlaşma sonucu mu gerçekleşti? Eğer öyleyse pek lehinize olmamış gibi?

Bu liste fiyatı farkını vererek aynı arabanın sıfırını almanız uzlaşma sonucu mu gerçekleşti? Eğer öyleyse pek lehinize olmamış gibi?
Hocam ikisi arasında donanım olarak farklılıklar vardı. Elektrikli katlanır ayna ve daha gelişmiş yol bilgisayarı gelmiş, o dönem piyasada lastik bulma bakımından sorunlu bir ebat olan 16" jant yerine 15" jantlar vardı. Liste fiyat farkı da yanlış hatırlamıyorsam 3bin civarlarındaydı, sadece o farkı verdik. Biz o arada arabayla 15k bakımına sokacak kadar da yol yapmıştık.
Ben direk para iadesinden yanaydım ama babam arabayı çok beğendiği için takası kabul etti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...