Sunroof ve açılır cam tavan gibi donanımları hakkıyla yapabilen çok az marka ve model var. Maalesef kaliteli fitiller, kaliteli motor gibi şeylere ihtiyaç duyuyor. Aksi halde su kaçırma, ses yapma, bozulma gibi şeylerle zaman içinde karşı karşıya kalınabiliyor. Yapılması kolay bir donanım değil anlayacağınız. Panoramik bir cam tavan falan böyle yaz akşamlarında çok şık durabiliyor, üstünü açınca falan insan daha bir değişik hissedebiliyor ama sırf bunun için onca eziyete katlanmazdım ben. Dediğim gibi mantıklı yanı olan bir donanım değil. Tamamen duygusal kararlarla alınabilir bir şey. O yüzden doğru - yanlış kısmı tamamen öznel kalıyor, bir şey demek güç.kendi fikrimi belirteyim, ikinci el araba bakarken sunrooflu arabaları direk eliyorum. Bmw alırken sunrooflu alcakmışsında, bilmem ne de. Başlarım ikinci eline, avantajı neredeyse sıfır. tek bir avantajı var, kelebek cam, o da güneş geçmesin kafama diye perde kapalı olmalı.
Kia'yı sunrooflu almıştım, neyse yılda 2 defa sunroof bakımı yaptırmama rağmen, sunroof bozuldu, 300 lira durdul yere kaçtı bana, neyse 3-4 ay sonra arabayı tam satacağım gün o lanet sunroof yinr bozuldu, baş belası meret. Otururum, kafam tavana değer, arkada oturan rahat edemez. Sunroof diyosun, yazın açsan başına Güneş geçiyo, kışın soğuktan açamıyorsum. Saçma bir icat.
Eniştemin sıfır aldığı iki yaşını doldurmamış süperb'inde, Erzurum'da yaşadığı için kışın tavanda kalan karlar ve kar olmasa bile soğuk havanın genleşme büzüşme etkisi yüzünden mekanik aksamı bozulmuş sunroofun. Çok ciddi, aşırı rahatsız edici trim sesleri yapıyordu. Bu tür şeylere takık olan, uzun süre aynı aracı sıkıntısız kullanmak isteyen adama gitmez bence sunroof...