Bitirecektim ama çok şükür yazdıklarım pek anlaşılmadığı için biraz daha basit bir şekilde anlatma gereği duydum.
Sorgusuz sualsizden çok test ederken yanımda o vardı ne yapayım bence sende aracın sahibinin çok iyi arkadaşısın ve onu destekliyorsun mu diyeyim.
Ben farklı bir şey tecrübe etmişim. Sen çok farklı şeyler söylüyorsun. Bu durum da hangimizin haklı çıkacağını bulmanın en mantıklı yolu Matematik olduğunu düşündüm.Yaşam alanı ispatı için attığım litreyi bagajdan çıkartırız en geniş hangisi ise onu buluruz bu kadar basit. Bunun için E coupe ile Sw bakmaya gerek yok.
Toplam litre-Bagaj hacimi=arabanın içinin hacmi bu konuda eminim hem fikirizdir.
Chr: 1164-297: 867 lt
Kadjar: 1478-472: 1006 lt
3008: 1482-520: 962 lt
Ya da en temizi başka testler izler bakarız diğer insanlar ne demiş.
Daha bugun test sürüşünü paylaştım sırf şu konuşma geçti diye iç mekanını özellikle izledim ve nasıl olduğuna eminim.
Mecazi anlamda yazdığımı direk olarak ciddiye alacaksak zaten hangi marka der ki. Herkes ben premium a rakibim diye orta da geziyor. Marka bu aracı Rav4 altına koymuş. Rav4 de C olduğuna göre bir altında B var.
Rav4 in iç mekanının ne kadar geniş olduğunu bende biliyorum çünkü araba rakiplerine göre baya uzun. Ama bir araba uzun diye üst segmente çıkacağını ben düşünmüyorum.
En bariz örnek skoda superb dir iç hacmi geniş diye kimsenin E sınıfına aldığını sanmıyordum.
Ya da özellikle hacmin ve kullanışlılığın öne çıktığı MPV segmentinde
Uzunluk
Grand C-MAX: 4519mm
Grand Picasso: 4597mm
Zafira: 4666 mm
Şimdi Zafira rakiplerinden büyük diye Smax rakip mi oluyor.
Çok şükür Uğur gibi bir arkadaşın var da şu forumda sen ne desen hemen gelip sorgusuz sualsiz seni destekler. Kıymetini bil böyle arkadaşların.
Sorgusuz sualsizden çok test ederken yanımda o vardı ne yapayım bence sende aracın sahibinin çok iyi arkadaşısın ve onu destekliyorsun mu diyeyim.
Tahmin ettiğim gibi iç hacmin sayısal verilerini koymuşsun. Buradan gerçekten aracı kullanıp deneyip gözlemlemekten çok katalog verilerine itibar ediyorsun. Demişim ki bagaj hakikaten küçük. Sonra sen yaşam alanı ispatı için iç hacim litrelerini koyuyorsun. E coupe formlu bagaj kapağını sw formlu klasik tasarımlarla litre bazında nasıl karşılaştırabilirsin? Pandizot üstü hacim tabii ki chr'da çok daha küçük olacak.
Ben farklı bir şey tecrübe etmişim. Sen çok farklı şeyler söylüyorsun. Bu durum da hangimizin haklı çıkacağını bulmanın en mantıklı yolu Matematik olduğunu düşündüm.Yaşam alanı ispatı için attığım litreyi bagajdan çıkartırız en geniş hangisi ise onu buluruz bu kadar basit. Bunun için E coupe ile Sw bakmaya gerek yok.
Toplam litre-Bagaj hacimi=arabanın içinin hacmi bu konuda eminim hem fikirizdir.
Chr: 1164-297: 867 lt
Kadjar: 1478-472: 1006 lt
3008: 1482-520: 962 lt
Ya da en temizi başka testler izler bakarız diğer insanlar ne demiş.
Daha bugun test sürüşünü paylaştım sırf şu konuşma geçti diye iç mekanını özellikle izledim ve nasıl olduğuna eminim.
Benim sorum marka yetkililerinin "aracımız şu rakiplerle şu disiplinlerde rekabet edebilecek bir araç değil" tarzı bir yorumuydu. Sen yine bana Carscoops'un baş editörünün yazısını atmışsın. Aradığım cevap değildi.
Mecazi anlamda yazdığımı direk olarak ciddiye alacaksak zaten hangi marka der ki. Herkes ben premium a rakibim diye orta da geziyor. Marka bu aracı Rav4 altına koymuş. Rav4 de C olduğuna göre bir altında B var.
E ben ciddi ciddi RAV4 vs. karşılaştırmadaki diğer araçların iç hacmi diye bir şeyler de açıklayacaktım ama daha nasıl ciddiye alayım ki şimdi bu konuyu? Ç sınıfı karşılaştırmalarınızda başarılar diyeyim o zaman![]()
Rav4 in iç mekanının ne kadar geniş olduğunu bende biliyorum çünkü araba rakiplerine göre baya uzun. Ama bir araba uzun diye üst segmente çıkacağını ben düşünmüyorum.
En bariz örnek skoda superb dir iç hacmi geniş diye kimsenin E sınıfına aldığını sanmıyordum.
Ya da özellikle hacmin ve kullanışlılığın öne çıktığı MPV segmentinde
Uzunluk
Grand C-MAX: 4519mm
Grand Picasso: 4597mm
Zafira: 4666 mm
Şimdi Zafira rakiplerinden büyük diye Smax rakip mi oluyor.